Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.01.10, 16:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow 3G Hız Rekoru Yeniden Kırıldı

3G Hız Rekoru Yeniden Kırıldı - 3G Hız Rekoru



Ticari ürünlerde dünyanın ilk 42Mbps HSPA hızına erişildi. HSPA teknolojisine dayalı mobil genişbant hizmetleri gelişmeye devam ediyor. Daha yüksek hızlara olan talep sürekli artarken, müşterilerine çok daha iyi deneyimler yaşatmak isteyen sektörün lider kuruluşları şebekelerini güncellemeye devam ediyor. Ericsson, Stockholm yakınlarında yapılan tanıtımında mobil genişbant teknolojisinde 42Mbps hıza ulaşırken, Avustralyalı telekom operatörü Telstra da bu rekora eşlik etti.


3G bağlantıda hız rekoru
Dünyada ilk kez böyle yüksek bir hız, ticari olarak sunulan ürün olma başarısını da yakalamış oldu. Bugüne dek tüketicilere sunulan en yüksek hız 28Mbps idi. Telstra operasyon başkanı Michael Rocca konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Telstra Next G ağı, sunduğu hızı kapasite ve kapsama alanıyla zaten Avustralyalılar’ın yaşam ve çalışma şekillerini değiştirmişti. HSPA Dual Carrier (Çift Taşıyıcı) testleriyle, uyumlu cihazların gelişi ile mümkün olan çok yüksek hızlı bir mobil genişbant çözümünün, kayda değer verimlilik, kapasite ve hız sunacağını keşfetmiş olduk.”

3G mobil bağlantı
Ericsson Başkan Yardımcısı Ulf Ewaldsson ise konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Yaptığımız araştırmalar, tüketicilerin daha yüksek bağlantı hızlarını talep ettiğini ve makul bir ücret karşılığında en iyi performansı sunan operatörleri tercih ettiklerini gösteriyor. 42Mbps hıza sahip HSPA teknolojimiz ise, artık adapte edilebilir bir durumda.”


3G ile yüksek bağlantı hızı
Sunulmaya başlanan bu yüksek bağlantı hızı tüketicilere gerçek anlamda bir “anında erişim” duygusu hissettiriyor. Yeni çift taşıyıcı teknolojisi, sadece bir yazılım güncellemesi ile uygulanabiliyor ve mobil telefon şebeke hücresine bağlı tüm kullanıcıların - hatta performansın en düşük olduğu, hücrenin en uzak köşesindeki kullanıcıların bile - hızını ikiye katlıyor. Kapasite ve operatörlerin baz istasyonu başına sunduğu gigabayt miktarı artacak, böylece müşterilere sunulan mobil genişbant hizmetinin maliyetlerinde düşüş yaşanacak.

3G hız denemeleri
Ticari olarak sunulan donanım ve yazılım, 42Mbps çift taşıyıcı teknolojisinde bulunan ilk ticari çip setinde kullanıldı. Düzenlenen tanıtım toplantısında yapılan demo sırasında ulaşılan ortalama veri indirme hızı ise 41.5Mbps oldu.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla