Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.01.10, 06:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Fatih Erkoç Seher Yeli

Fatih Erkoç Seher Yeli




Albümdeki Eserler

CD 1

1. Esmerim Biçim Biçim
2. Arpa Buğday Daneler
3. Divane Aşık
4. Seher Yeli
5. Gurbette Ömrüm Geçecek
6. Asmam Çardaktan
7. Antep Türküsü
8. Of Deme Bana
9. Kerimoğlu Zeybeği
10. Evleri Var
11. Oy Benum Sevduceğum
12. Kalenin Dibinde
13. Eledim Eledim
14. Çayelinden Öteye
15. Arpa Buğday Daneler Remix

CD 2

1. Evreşe Yolları
2. Ah Bir Ataş Ver
3. Hey On Beşli
4. Al Fadimem
5. Bir Yiğit de Bir Güzeli Severse
6. Bülbülüm Altın Kafeste
7. Yürü Be Hey Bulgar Dağı
8. Kayanın Başı
9. Deli Gönül Geze Geze
10. Bana Seni Gerek Seni
11. Asmam Çardaktan Remix…


Üretici
Mefa Prodüksiyon
Türü
Pop
Dili
Türkçe
Yayın Tarihi
15/01/2010

Albüm ile ilgili diğer bilgiler

Fatih Erkoç ̏̏ Seher Yeli‘‘

Dinleyicilerin yıllarca beğenerek dinlediği,atalarımızdan miras türkülerimiz bu kez usta müzisyen Fatih Erkoç yorumuyla karşımıza çıkıyor.

Türk pop müziğinin güçlü yorumcu ve bestecilerinden Fatih Erkoç, kendine özgü yorumuyla hazırladığı yepyeni albümünde türkülerimizi yorumlamanın yanı sıra kendi yaptığı türkülerine de yer verdi.

"Seher Yeli" isimli projenin içinde bildiğimiz birbirinden önemli türkülerimizin yanında Karacaoğlan ve Yunus Emre şiirlerine Fatih Erkoç’un bestelediği türküler de yer alıyor. Ayrıca söz ve bestesi yine Fatih Erkoç imzası taşıyan “Of Deme Bana” isimli yepyeni bir türkü de bu albümde. Düzenlemelerde ise Esmerim Biçim Biçim de Erkin Aslan’ın diğer tüm türkülerde ise İskender Paydaş ve Fatih Erkoç’un imzaları var. Albümde toplam 24 türkü 2’ de remix bulunuyor. Remixler ise İskender Paydaş’a ait.

Kayıtları Mefa stüdyolarında yapılan albümde canlı enstrümanlarının tamamını Fatih Erkoç icra ederken kendisine Esmerim Biçim Biçim türküsünde gitarda Ant Şimşek eşlik etti.Albümün mix mastering’i İskender Paydaş stüdyolarında İskender Paydaş tarafından yapıldı.

Fatih Erkoç böyle bir proje yapma fikrini ise ; “Dünyanın az sayılamayacak yerlerinde, farklı kültürlerdeki müziği dinleme, tanıma ve icra etme şansını buldum. Her birinin ayrı bir tadı, ayrı bir ifadesi ve duygusu vardı... Klasik batı müziğinden caz’a kadar, hissettiğim, her rengine dokunabildiğim müzik, tüm zenginliğini sundu bana... İçinde yoğrulduğum bir yaşam tarzına dönüşen bu yolculuk içerisinde, aslında hep eksikliğini duyduğum şeyi paylaşıyorum sizlerle...Uzun yıllardır anlamlarını, anlatımlarını yaşayarak dinlediğim, kelimelerle tarif etmekte zorlandığım, samimiyeti ve yalınlığı ile kendilerini benzersiz kılan türkülerimizin, bende ve benden yansımasını paylaşmaktı bu projenin amacı..Düşüncesinde, özünü koruyarak kendi penceremden, naif ve içten bir bakıştı bir başka deyişle...

İstedim ki, bir anlığın ötesinde, beni tüm cömertliğiyle kucaklayan bu topraklardan aldığım nefesin bir kısmını verebileyim... Bizlere kim olduğumuzu her şeyden daha iyi, daha gerçek ve daha özde anlatan, bizi biz yapan türkülerimizle...Dinlemesi de gerçekleştirmesi kadar güzel olması dileğiyle...” diyerek anlatıyor.

Fotoğraf çekimleri Beykoz Korusu ve Beyoğlu’nun farklı yerlerinde Onur Ercoşkun tarafından gerçekleştirildi.

İlk video klip çekimi albüme ismini veren “Seher Yeli” isimli türküye Şevki Es ve Onur Erçoşkun yönetmenliğinde Heybeli Ada da gerçekleştirildi.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla