Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.02.10, 19:21   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Vampire The Masquerade Redemption Tam Çözüm

Vampire The Masquerade Redemption Tam Çözüm

Vampire The Masquerade Redemption Tam Çözümü - çöz - Vampire The Masquerade Redemption oyun çözümleri

Tam Çözümlerin girişini çok seviyorum direk dalıyorsunuz olaya incelemeler gibi değil yani. Tabii saatlerce yazması ayrı konu ama okunduğunu görmek en büyük zevk. Neyse ben birkaç taktik daha verdikten sonra Uğur(bu arada sana da çok teşekkür ederim. Oyunun yarısını hem de başları yazarak çok büyük bir yükü üzerimden aldın. Çok teşekkürler.)’un başlattığı benim tamamladığım Tam Çözümü sunayım size.

Oyunda ne yaparsanız yapın (hile hariç) bazı yerleri bazı taktikler uygulamadan geçemeyeceksiniz. Zaten diğer RPG’lere göre daha az ve önemli savaşlardan içerdiğinden taktik olayı bu oyun için geçerli. Oyunda en geçerli taktik kalabalık düşman gruplarının arasına adım adım ilerleyerek menzil olarak size en yakının dikkatini çekmek. Sizi fark eden düşmanı üzerine yürüyeceği için 4-5 adamla aynı anda dövüşmek yerine tek adamla dövüşebilirsiniz. Hatta kana ihtiyacınız varsa da düşmanı bir adamınıza saldırtırsınız. Düşman ona vurmaya çalışırken siz de arkadan kanını emersiniz. Yalnız bunu yapmanız için adamlarınızdan birini diğer adamları üzerinize çekmek için kullanın ve diğer adamlarınıza yeşil noktaları kapatarak önden giden adamı takip etmemelerini sağlayın.

Oyunda savaş taktiği olmasa da ve bence oyunun oyunun hatası bir taktik var. Ben 1.1 versiyonuyla bitirdim. Diğer yeni versiyonlarda bu taktiği görüp düzelmiş olabilirler. Yeni çağa geçtiğinizde bir adamınızı (ben Lilly’i yapmıştım) seçin ve onda manuplation 100 olana kadar manuplation’ını arttırın. 100 olunca aldığınız silahları daha pahalıya satıyorsunuz ve paradan derdiniz olmuyor. E para da birçok kapıyı açıyor.

Bu taktiklerden sonra Tam Çözüm başlıyor:

PRAGUE OLD TOWN

Evet oyuna başladığımız yer eski bir Transilvanya köyü. Oyunun giriş demosundaki savaşta iyi bir şövalye olduğunuzu anlıyorsunuz ama daha sonra gözünüzü bir tedavi evinde açıyorsunuz. Karşınızda duran hemşirenin ismi anezka ve sizi yatıştırmak için elinizi tuttuğu anda ona aşık oluyorsunuz. O da ne bir anda bu romantik sahneyi bozan bir dede fırlıyor ortaya .Adı peder gaza ve size gümüş madenleri hakkında bazı bilgiler veriyor. Orada dönen dolapları çözmenizi istiyor. Sözü söyleme sırası size gelince sakın ikinci cevabı vermeyin yoksa oyuna moralsiz başlarsınız. Evet sırada kontrolün size geçtiği o müthiş an var. Tavsiyem önce bir 15 dakika bulunduğunuz köyü dolaşıp haritanıza her yerin nerede olduğunu kaydedin kendi zaten her gördünüz yerin ismini yazıyor haritanın üzerine. Amacınız gümüş yataklarının içindeki ne olduğu anlaşılmayan varlıkları halletmek. İlk önce convent'ten çıkın ve yanınızdaki kiliseye girin peder sizi kutsayacak. Daha sonra karşınızdaki bara girin barmenle konuşun size beleş iksir verecek (enerjiyi yükseltir). İksiri inventory'de sağ tıklayarak kullanabilirsiniz. Daha sonra dışarı çıkın ve ilerlediğinizde bir smithy ile karşılaşaçaksınız. Yanınızda sadece 50 altın olduğu için sadece bir meşale ile bir buckler(tahta kalkan)alın. Diğer silahlarla kafanızı yormayın çünkü çoğunu alamıyorsunuz. Hepsi birbirinden pahalı ama hepside işinize yarıyor. Daha sonra demirciden çıkın(smithy) ve tam karşınızdaki kapıya girin. Güzel bir köprüye rastlayacaksanız. Tam karşınızda bir kapı daha var ve burada manastıra,golden lane'ye ve kaleye ayrılan 3 yol göreceksiniz. İlk başta Golden Lane'ye bir girin. İleride yanında iki sihirli kova olan bir yer göreceksiniz işte burası Unorna adlı büyücünün yeri. Şimdilik büyü filan alayım demeyin çok yanlış edersiniz. Geri dönün ve büyük bir üniversite bulun o üniversitenin yanındaki adamla konuşun ve karşınızdaki büyük kapıdan girin. İki askerle konuştuktan sonra dümdüz ilerleyin işte sağ tarafınızda silver mines. Girişteki ateşin yanında ve üzerinde beleş meşale var.

SILVER MINES 1

Evet içeri daldık ve biraz ilerleyince büyük bir uçurum görüyorsunuz. Oradan da ilerleyince bir çığlık duyuyorsunuz ve orada ilk düşmanınızı öldürüyorsunuz karşınıza hep bu tür yaratıklar geldiğini sanmayın. Karşınıza iri farelerde geliyor onları gördüğünüz an hemen saldırın çünkü çok kolay alt edebiliyorsunuz bu tür fareleri. Etraftaki iksirleri toplayın ama bazıları tam dolu değil ona göre. Bazen holy water adında şişeler buluyorsunuz,bu şişeler normalde düşmana atılıyor ama benim tavsiyem siz her zaman silahınıza güvenin. Bu şişeleri bence hiç harcamayın çünkü iyi para ediyorlar. Etrafı araştırın ve bir kalkan bulacaksınız. İsmi shield neredeyse bucklerin 2 katı .Bu kalkanı aldığınız gibi arkanızda elinde kemikli bir yaratık göreceksiniz biraz zor ölüyor o yüzden biraz cebelleşeceksiniz. Daha sonra etrafı araştırıp 2. katı bulun ve aşağı inin...

SILVER MINES 2

Burası 1. kattan daha kolay sayılır çoğunlukla farelerle karşılaşacaksınız. Burada eğer inventory'niz dolduysa bir smithy'e gidin ve ilk başta iyi bir zırh alın daha sonra eldiven ve kask eğer tamamsanız mines'e geri dönün. Tabi paranız yeterse hızlıda bir kılıç.(eğer silahlara tıkladıysanız o silahın altında speed'ini kaç elle kullanıldığını ve keskinliği ile damage’ini yazar. Accuracy, o silahın keskinliği ise hand yani eldir 2 elle kullanılan kılıçları göstermek için.)Evet mines 2 bitti değil mi arkadaşlar o zaman mükemmel bir cebelleşmeye hazır olun.

SILVER MINES 3

Evet ve işte final sakın bu bölümde de yine bir oldu yaratıkla çarpışacağımızı sanmayın. Biraz ilerleyin ve iskelet gibi bir şeyin için çıkan silahı alın. Daha sonra etrafta gördüğünüz her şeyi toplayın. İleride yuvarlak bir arena göreceksiniz işte orada karşınıza Ahzra isimli acayip bir yaratık gelecek biraz konuşmalar geçecek ama isteyen space'ye basarak buraları geçebilir evet bu acayip yaratığı hakladıktan sonra aşağıda bir şey yanıp sönecek oraya tıklayıp görevinizi öğrenebilirsiniz.(Ama önce Christof'un yüzü görünecek ve siz aldığı experinence'ye bağlı onun gücünü arttıracaksınız. Benim tavsiyem ilk bölümlerde genellikle streng,stamina ve dexteriy'i yükseltin.Streng genelde vuruş gücünü pek yüksetmiyor daha çok kılıcı hızlandırıp büyük silahları kullanmanıza yarıyor.)

PRAGUE BY NIGHT

Evet mines 'ten çıktıktan sonra kiliseye geri dönüyorsunuz ve sonrada convent'e gidip Anezka ile konuşuyorsunuz ama peder sizi dinliyor ve sana sinirleniyor ve sana yeni görevini verirken gece oluyor. Amacın gece sokaktaki bütün yaratıkları halletmek ve bu yaratıkları convent'ten uzak tutmak. Ama bir yolunu bulup içeri dalıyorlar. Bu bölümde karşınıza çıkan kılıçlı adamlar sanıldığı kadar güçlü değiller sadece onlardan darbe yemeyin çünkü bir darbe yediniz mi ardı arkası gelmiyor yoksa 2 kılıç darbesi ile haklanabiliyorlar. Bu bölümün sonunda Anezka'yı terkedip artık onu rahatsız etmemeye karar veriyorsunuz. Böylece dışarı çıkıp convent'ten uzaklaşmaya başlarken hiç ummadığınız bir olay hayatınızı ve oyunu değiştiriveriyor. Sakın bu bölümü oynarken heyecanlanıp tuşlara çabuk çabuk basmayın güzel bir demo kaçırırsınız.

UNIVERSITY

Sıra şimdi vampirlerde. İsmi Ecaterina adlı bir büyücü vampir, Christof'u ısırarak vampire dönüşmesine neden olur. Ecaterina bunu zevk için yapmamıştır sadece Christof'un iyi bir savaşçı olduğunu görüp onu kendi klanının bir şövalyesi yapar. Chıristof elinden bir şey gelmeyeceğini anlayınca boynuna taktığı haçı atarak kısmen bir vampir olur. Aslında oyunda hiç Christof'un insan olması gerekmezdi çünkü açıkçası vampirlik insan olmaktan bin kat daha zevkli. Her neyse bir kaç konuşmadan sonra görevinizi anlıyorsunuz ama bu görevde tek değilsiniz yanınıza Wilhem Streicher adlı bir vampir veriliyor. İleride eğer bu adama ok kullandırırsanız ne kadar iyi bir okçu olduğunu görürsünüz. Göreviniz bu sefer manastırın içini temizlemek ve Mercuio adlı rahibi bulup elinde bulunan nod fragment'i almak. Manastırın içindeki rahiplerin kanını rahatça emebilirsiniz ama sakın bir rahibin kanını tam bitirmeyin hatta dörtde birini bırakın çünkü kan kendiliğinden doluyor ama çok yavaş. Eğer dikkat ederseniz vampirlerde ise tam tersi kan çok yavaş birer birer azalıyor. Eğer bir rahibin kanını tam bitirirseniz humanity'niz azalır ve eğer humanity biterse o adamınız frenzy olup ölür.

MANASTIR 1

prüyü geçin ve sola dönün işte burası manastır. Karşınızda bir yapı çıkacak işte orası manastır sağa dönüp ilerleyin. Karşınızdaki kapıdan girin ve işte monastırın içindesiniz. Wilhelm size burada yaşayan vampirler hakkında bir şeyler söyleyecek. Burada yaşayan klanın ismi cappadocian. Pek güçlü olmasalar da sayıları fazla. Bu bölümde karşınıza fareler,iskeletler ve ellerinde kancalar olan siyah adamlar gelecek. Manastırın içine girdikten sonra sola dönün ve koridoru geçin işte orda dediğim adamlardan ikisini haklayacaksınız. İkisi öldükten sonra etrafınıza bakın iyi bir zırh göreceksiniz hemen alın ve giyin iyi bir zırh. Karşınızdaki kapıdan girin ve dümdüz yürüyün bir kaç cappadocianı da hakladıktan sonra ilerleyin etraftaki kasaları açın ve yolunuz ayrıldığı zaman sağınıza bakın. Odaların içinde zombiler olacak hiç zor değiller bir vuruşta ölüyorlar. Odaların içinden bazen yeşil,kırmızı veya mavi taşlar alacaksınız bu taşları genellikle Unorna'ya verin size iyi para veriyor. Odalarda birde bazı şalterler bulacaksınız bunları kaldırın genelde kapalı kapılar açılır. Etrafı temizledikten sonra demirlerle kapalı bir yol göreceksiniz orası manastırın ikinci katı. Bu arada eklemek istediğim bir şey var etraftaki her fareyi alın size saldıranları değil yerde gezen ufakları.

MANASTIR 2

Sırada cebelleşmekten çıldıracağınız bir bölüm. Bu bölümde de yine manastır gibi şalterleri kaldırıp kapıları açacak önünüze çıkan bin türlü yaratıkla savaşacaksınız. Bu bölümde iskeletlere rastlayacaksınız. Kafaları kopsa bile ölmüyorlar o yüzden bir kere daha vurun. Bir de bu bölümde femur adlı bir kemiğe rastlayacaksınız sakın kullanmayın iğrenç (Bak Uğur benim Femur’uma laf etme o benim silahım J ) bir şey. Bu silahı bulduğunuzda altında not identify diye bir şey yazacak unorna'ya gidip spirits touch adlı büyüyü yapın. Eğer satarsanız daha pahalıya alınır.Bu bölümde anlatılacak pek bir şey yok sadece kapıları açacak şalterleri bulun yeter.

MANASTIR 3

Evet işte buranın finaline de geldik. Ama sakın burasını silver mines gibi sanmayın. Buranın biraz daha zor olduğunu söylemem gerekir. İlk başta dümdüz gidin yerden fırlayan cappadocian'lar göreceksiniz hemen hallediverin. Sonra ilerleyin sağ tarafınızda bir kapı göreceksiniz önünde de eli kılıçlı bir iskelet göreceksiniz. Hallettikten sonra kapıya gidin kapının önünde wilhelm bu kapının anahtarını bulmanız gerektiğini söylüyor. İlerinizde yukarı çıkan basamaklar göreceksiniz oradan ilerleyin ve ne görürseniz kılıçtan geçirin. Daha sonra garinol's door diye başka bir yere geliyorsunuz ama o da ne burada kapalı tek çözüm ilerinizdeki demir parmaklıklar yere iyi bakın(parmaklıkların yanında iken) bir tane switch göreceksiniz basın ve kapı açılsın.

İlerinizde iki tane merdiven göreceksiniz ikisi de aynı yere çıkıyor herkesi halledin ve karşınızda bir resim olacak işte o resmin eline iyi bakın bir anahtar göreceksiniz. Alın ve garinolun kapısını açın. Herkese kılıcınızın keskinliğini gösterdikten sonra ilerleyin artık o kapı açık. İçine dalın uzun bir savaştan sonra karşınızda bir oda olacak içine girin ve masanın üzerindeki her şeyi alın şimdide sıra mercurio'nun odasında içeri girin bir rahip göreceksiniz ama diğerlerine hiç benzemiyor dialoglara istediğiniz gibi cevap verin sonunuzu değiştirmiyor yani yine sonunda o adamla kapışıyorsunuz. Öldüğü zaman erde bir kağıt bırakıyor o kağıdı alın ve odanın içerisindeki herşeyi de alın ve üniversiteye geri dönün.


GOLEM

Üniversiteye gittikten sonra yeni görevinizi öğreniyorsunuz. Yeni göreviniz kuzey kasabadaki dev taştan canavarı haklamak. Kuzey kasabasına gidin ve golemi öldürün ve üzerinden çıkan kağıdı melvin adlı top sakallı herife verin. Tavsiyem vurucu silah kullanmanızdır yoksa golem’e kılıç pek etki etmiyor daha çok mace veya spike mace kullanın eğer gücünüz yeterse warhammer alın. İki vuruşta gidiyor. Tabi oda fena vurmuyor. Sonra orada bir kapı göreceksiniz, açın. Mezarlık gibi bir yere geleceksiniz. İlerleyin ve sola dönün josef diye acayip bir şeyle konuşacaksınız ve sizden bir bardak kan isteyecek. Üniversiteye geri dönün ecaterina size bir bardak kan verecek. Bu bardağı alıp josef'e verin ve karşınızda duran kapı açılsın. İşte burası Josef'in tünelleri.

JOSEF'S TUNNELS 1

Bu bölümde karşınıza yine fareler çıkacak ama bu sefer daha güçlüler. Bunun dışında görünmez vampirlerde cabası. Görünmez dediğime bakmayın sadece saldırırken görünüyorlar o yüzden refleksinizin iyi olması gerekir. Bu bölümde tabutları her zaman açın içindekileri alın. Bu arada eklenecek önemli bir şey var golemi öldürüp bir bardak kanı Josef'e verdikten sonra manastıra gidin ve kapıda sizi serena adlı vampirin beklediğini göreceksiniz. O bir büyücü o yüzden çok işinize yarıyor ama bir kılıç darbesiyle de ölüyor. Bu yüzden ona iyi bir zırh alsanız iyi olur. Böylece 3 kişi oldunuz ve tünelleri dolaşıyorsunuz. Tünellerin hiç biri manastır gibi kapı açıp şalter kaldırmalı değil ama içinde daha çok savaş ve emilecek kan var bu yüzden 1. tünelde sadece düşmanlarla uğraşın. Bu bölümde serena'ya iyi bir hançer verin.(keskin olsun.)Ve elinizden geldiğince büyü yapın çünkü büyü yapan kişinin intelligence’si yavaş bir biçimde artıyor.1.tünel hakkında anlatılacak çok şey yok o yüzden 2. tünele geçiyoruz(Biri meşale yaksın çok karanlık).

JOSEF'S TUNNELS 2

Evet burası ilk tünelden biraz daha zor nedeni ise aynı anda 4 veya 5 adamla uğraşmanız. Ama elinizde eğer dread ile başlıyan 5 kılıçtan biri arsa ki bu kılıçlar cidden çok ilginç kılıçlar çünkü büyülü oldukları için değişik güçleri var örneğin karşıdakini korkutma veya bir vuruşta çılgın etme gibi gerçi karşı taraf çılgın olunca sizin kanınızı emmeğe çalışıyor bizimkiler ise genelde ya christof'un yada wilhelm'in üzerine atlıyor o yüzden dikkatli olun. Bu bölümde çok kötü bir tuzağa düşmek zorundasınız. Tuzak tünelin sonunda,önde 4 tane baltalı vampir onların arkasında 3 tane üzerinize atlamaya çalışan vampir ve en arkada elinde mükemmel bir orak olan bir vampir. Elindeki silah o kadar güçlü ki bir vuruşu 60 enerjinizi alıyor. Burada adamlarınızı arkada bekletin ve gidip diğer adamlara kendinizi gösterin ve size gelmelerini bekleyin. Eğer bu taktiği uygularsanız aynı anda 8 adamla boğuşmak zorunda kalmazsınız. Uzun savaşlardan sonra bir kapının önüne geleceksiniz ve orada size saldıran vampirlerden birine rastlayacaksınız ama size saldırmıyor. Sadece arkasında bulunan kapının tek çıkışınız olduğunu söylüyor. O kapının ardında ise josef'in 3. tüneli bulunuyor.(Hala meşale yakmadın mı ?)

JOSEF'S TUNNELS 3

Bu bölümde yine diğerleri gibi savaş. Savaşların hepsini kazandıktan sonra yukarı çıkan merdivenleri takip edin oradaki mekanı temizledikten sonra ilerleyin etraftaki mezarların arkalarına bakın ve ne görüyorsanız alın ileride asıl amacınız var o yüzden herkesi iyi bir kontrol edin ve ilerleyin. İleride karşınıza bir hayalet çıkacak ,bu hayaleti haklamak çok kolay o yüzden diyeceklerimi iyi dinleyin hayalet size saldırıya geçmeden önce elini 3 saniye yukarıda tutuyor ve 3 saniye bitiminde size bütün gücüyle vuruyor. İşte bu 3 saniye sırasında hemen yer değiştirin ve öyle vurun bir cm bile gitseniz olur. Hayaleti geçince etrafınıza bakın ve yumruk şeklinde bir şey bulacaksınız eğer bulamazsanız karşınızdaki kapıyı açın ve etrafa bakın. Şimdi o kadar yolu bir daha nasıl gideceğim diye sakın üzülmeyin ilerideki basamaklardan golden lane'nin tam ortasına çıkıyorsunuz. Adamlarınızı atak pozisyonundan defans pozisyonuna alın ki insanlara saldırmasınlar.(Tamam tamam yakmasan da olur şu meşaleyi zaten golden lane'ye geldik).

KALE

Bu yumruğu aldığınız gibi golden lane'den çıkın ve sağınızda iki asker göreceksiniz ve nöbet tuttukları kalenin kapısından girin ve bu yumruğu tahtında oturan prense verin. Prensin tahtı, atlı heykelin sağ tarafındaki yıkık duvardan içeri girince sağ tarafınızda olacak. Yeni göreviniz golden lane'nin içindeki gizli bir yeri bulmak ve Ardan adlı büyücüyü öldürmek. Bu gizli yer önceden kapalı olan golden lane'nin son kapısı. Tavsiyem ateşe karşı zırhlar almanızdır çünkü ateş toplarıyla çok karşılaşacaksınız.

ARDAN'IN GİZLİ TÜNELLERİ 1

Golden lane'yi gidebildiğiniz kadar gidin ve sağınızdaki kapıya girin. Karşınızdaki yarısı kapalı kapıyı açın ve önünüzdeki perdeyi çekin. İşte hedefiniz burası. İlerleyin ve büyücüleri halledin bu bölümde yerde üzerinden ışıklar çıkan taşlar olacak o taşlara bastığınızda ya ufak bir golem çıkıyor ya da kan seviyenizi yüzde yetmiş arttıran kan taşları.(Bana genelde golem çıkardı).Bu büyücüleri alt etmek biraz zorda olsa halletmek zorundasınız. Bu bölümde her bölüm gibi kan ve savaş içeriyor. Tüm alanı temizleyince gerisi kolay etrafı araştırıp 2. katı bulmak. Bu bölümdeki büyücülerin ateş toplarına dayanabilmek için fire oranı yüksek zırhlar alın. Golemleri halletmek içinde bashing'li silahlar alın.(kılıçların altında parantez içinde kesici yani lethal, vurucu silahlarında topuz gibi bashing yazar.)Gerçi bu tünellerde hiç bir zorluk göremedim sadece büyücüler biraz uğraştırıyor o da eğer sayıları çoğalırsa.Her zaman tek başına duran bir düşman görürseniz hemen kendinize çekerek kanını emin.

ARDAN'IN GİZLİ TÜNELLERİ 2

Bu tünelde diğerinden farksız gördüğünüz her canlıyı kılıçtan geçirin. Bu bölümde 2 mahkumu kurtarıyorsunuz ve 10 humanity'niz artıyor. Oradan ilerleyin ve 3. kata inin. Eğer golemlere benim gibi çok gıcık oluyorsanız iki adamınıza da bashing'li silahlar verin ve kısaca söylemek gerekirse yavaşlıklarından yararlanmaya çalışın. Peki ateş toplarına ne edebiliriz diyorsanız bir tane dread falcion (oyunda gördüğüm en iyi eski çağ silahı -mert) işinizi görür. Ama biraz pahalı o yüzden gereksiz silahlar alıp durmayın bir silah alın tam alın. Ama sıra zırhlara gelince iş değişiyor çünkü bazen ateşten koruyan bazen de elektrikten koruyan zırhlar alacaksınız, Bazende half plate adında mükemmel bir zırh giyeceksiniz. Bu zırhı eğer alabilirseniz kendinizi ölümsüz gibi hissedeceksiniz ama fiyatını görüp bayılmazsanız. Evet sırada 3. tüneller ve burada karşınıza çıkacak bir süpriz. Bence 3. kata başlamadan önce smithy'e gidin ve sanki 4 kişiymişsiniz gibi bir zırh alın çünkü biraz sonra öyle olacaksınız.

ARDAN'IN GİZLİ TÜNELLERİ 3

Buraya kadar gelirseniz eğer sizi tebrik etmeden edemeyeceğim. Burada karşınıza ufak zıplayan yaratıklar çıkacak hem de biraz fazla daha sonrada güçsüz bir büyücü hemen haklayıverin çünkü biraz sonra uçarak önünüze gelen bir yarasa göreceksiniz(neredeyse christof kadar).Bu uçan yaratık pek o kadar güçlü değil ama saldırıları çok seri yani hızlı bir yaratık ancak çok dayanıksız olduğunu da eklemek isterim dört veya beş atakta halledilebiliyor. Bu yaratığı hakladıktan sonra ağaca bağlanmış bir adam görüceksiniz siz onun yanına gider gitmez bağlı olduğu iplerden kurtulacak. İsmi Erik ve gayet güçlü biri strength'i 65 ve elinde de savaş çekici var ve size katılıyor. Eğer dediğim gibi smity'e gidip zırh ve güzel bir silah aldıysanız hemen giydiriverin ona ve eğer fazladan yüzüğünüz varsa takıverin eline ve Ardan'ın gizli tünellerine yani ardan'ın bulunduğu 4. tünele girin. Tavsiyem eğer paranız yeterse bir tane black dead adlı büyüden almanızdır(unorna'dan).Eğer hala paranız varsa Erik'in silahını satın ve yerine 2 elle kullanılan güzel bir topuz alın ve ilerleyin.

ARDAN'IN GİZLİ TÜNELLERİ 4

Burada Ardan adlı büyücü ile karşılaşacaksınız amacınız ondan Anezka'nın yerini öğrenmek bu yüzden Ardan'la uzun bir süre dialog yaşayacaksınız ama bu dialog bir işe yaramayacak çünkü size bir türlü yerini söylemiyecek ve onunla dövüşmek zorunda kalacaksınız. Eğer elinizde black dead büyüsü varsa hemen yapın ve Ardan'a vurduğunuz gibi ölsün.(ancak bu büyü karşı tarafa her zaman işlemiyor, bu yüzden bu büyünün yapıldığını ancak düşmanınızın etrafında bir duman çıkarsa işte o zaman anlarsınız).Yani Ardan'ı geçmekte bir şey yok. Zaten savaş başladığı gibi sizin adamlarınız Ardan'ın etrafını sarıp işini bitirmeye başlıyor ama Ardan'da çok değişik büyüler yapıp adamlarınızı anında frenzy'e sokuyor bu yüzden tedbiri elden bırakmayın ve o büyüyü alın benden tavsiye. Bu düşmanınızı da hallettikten sonra üniversiteye gidin ve Ecaterina ile sürecek uzun bir dialoga hazırlanın. Ecaterina’nın söyleyeceği her cümleyi neredeyse siz cevaplayacaksınız. Gerçi buna cevaplamak değil de biraz karşı çıkmak denilebilir yani kısaca şöyle özetleyelim amacınız viyana'ya gidip anezka'yı bulmak ancak ecaterina'nın istediği şeyse size anezka'yı unutturmak eğer ecaterina'nın söylediği herşee olumlu cevaplar verirseniz 10 humanility'niz azalıyor ama yine sonuç değişmiyor yani yine ufukta viyana görünüyor.(Haydi hayırlı yolculuklar).



VİYANA

Evet sonunda yeni bir mekandayız. Viyana Prague, kadar karışık değil ancak buradaki görevler Prague'dakilerden çok daha zor ve uzun. İlk amacınız belli değil o yüzden önce şehri adam gibi dolaşın ve her yeri haritanıza dahil edin. Bu bölümdeki silah alacağınız yerin ismi weapon smithy. Daha değişik silahlar bulacaksınız. Evet buradan çıkın ve şehri keşfedin bir kapı bulacaksınız(gerçi pek çok kapı bulacaksınız ancak bir kapının önünde 2 tane ok tutan adam göreceksiniz işte burası Viyana'nın son bölümü içeri girin ve karşınızdaki yoldan ilerleyin karşınızdaki yolun bitimindeki kapıya dokunun ve sizi bir güzel elektrik çarpsın. Burası ilerde açılacak. Siz şehri keşfe devam edin ve her kapıya girin, bir yere girdiğinizde green frog isimli bir yer göreceksiniz ve oradaki kızlarla konuşun. Oradaki bir sehpanın üzerindeki mektubu alın ve(eğer etrafı keşfettiyseniz)büyük bir bina göreceksiniz bu bina orsi adında birine ait ve size vereceği görevleri yapacaksınız.

STEFHANSDOM 1

İlk olarak Orsi adlı vampirin köşkünü bulun ve onunla konuşun ve ilk görevinizi alın.İlk göreviniz Luther Black adlı adamı bulup öldürmek. Öncelikle şehrin içine girin ve içi boş bir ev arayın ve o evin çatısından saat kulesine girin(bu bölümde içine girebileceğiniz zaten tek bir ev var buda şehrin en içinde ismi ise inner house).Buraya sabah olduğu için giriyorsunuz ama bu arada görevinizi de yapıyorsunuz. Her bölümde olduğu gibi etrafı dağıtın ve ilerleyin ama bu bölümde canınızı son derece sıkacak bir şey yaşayacaksınız. İsmi ise güneş. Aman dikkat edin çünkü sizi anında frenzy’e sokuyor. Yolun sonunda bir yere gelip şalterleri indiriyorsunuz(deneyin belli bir sıraları yok).Karşınızda bulunan kapı açılıyor ve bir maden yatağına giriyorsunuz.

STEFHANSDOM 2

Burada çözemeyeceğiniz bir şey yok sadece ilerleyin ve düşmanlarınızı ya öldürün ya da kanını emin.(ikincisi biraz uğraştırıyor ama doğrusu uğraştığınıza değiyor).Madenin sonunda bir evin kapısını göreceksiniz burasının önü güneşe baktığı için biraz yanacaksınız. İçeri girin ve ilerleyin. Bu evde siyah hayaletlere rastlayacaksınız öldürmesi cidden biraz zor. Olsun yılmayın ve ilerleyin bir aynanın karşısında 5 düğmeye rastlayacaksınız. İlk olarak aynaya bakın ve yanmış görünen tuşlara basın ve yolunuzu kapatan engelin açılmış olduğunu göreceksiniz ilerleyin ve stefhansdom 3.

STEFHANSDOM 3

İşte amacınıza bu bölümde ulaşıyorsunuz ama hayaletlerde sizi çok uğraştırıyor ama tek bir taktikle onları alt edebilirsiniz. Size saldırmadan önce güç topluyorlar işte tam bu sırada vurun ve uzaklaşın. Hepsini hallettikten sonra yavaş yavaş yukarı çıkın ve Luther Black adlı vampiri bulun onunla bir dialog yapın ve sorduğu soruya olumlu cevap verin çünkü eğer olumsuz bir cevap verecek olursanız sizde onunla beraber yanıyorsunuz ama olumlu cevapta ise 10 humanity kaybediyorsunuz. Seçim sizin ama siz olumlu cevabınızdan sonra sanmayın ki bu luthrer black'i öldürmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Luther Black'e geldiğiniz yolu geri dönün ve solunuzdaki çatıya çıkan yola sapın burada iki tuşa dokunmanız gerekiyor ancak bir tuşa bastıktan sonra diğerine 3 saniye sonra dokunmanız gerekiyor(bu da imkansız).O yüzden bir adamınızı diğer tuşun karşısına koyun ve siz tuşa bastığınız gibi diğer adamınızı seçin ve luther black nasıl kızartılmış görün.

TEUTONIC BASE

Luther black'i öldürdükten sonra geri dönün ve orsi'nin sizi karşıladığını görün. Size sinirli bir şekilde bir şeyler söyledikten sonra sizi Teutonic base'nin zindanlarına atıyor ve sizde buradan kurtulmaya çalışıyorsunuz. Atıldığınız hapisten nasıl çıkılırmış serena size gösteriyor. Canlandırdığı ceset sizi kurtarıyor ve oyuna başlıyorsunuz. Bu bölümde anlatılacak çok önemli şeyler yok ama size tavsiyem böyle dediğim için bu bölümü kolay sanmayın. Sadece önünüze çıkan askerlerle dalaşıyorsunuz. Teutonic base 2 ve 3de bundan farklı değil sadece bulacağınız bir eşya olacak ve onu green frog'taki büyücüye vereceksiniz ve Haus de hexe'nin kapısı açılacak. Bu bölümde birde kılıç bulacaksınız iki elle tutuluyor ve acayip güçleri var ve satış fiyatı da güzel. Teutonic Base işte bu kadar arkadaşlar haydi kolay gelsin şimdi sıra Mert'te sevgili okurlar hayırlı akşamlar.


Evet Uğur’dan Tam Çözümü devraldım ve buradan itibaren ben yazıyorum. Buraya kadar gelen birinin adım adım Tam Çözüme değil de genel bir rehbere ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için böyle yazdım. Umarım beğenirsiniz:

Hause de Hexe

Viyana’nın sondan 2. savaş içeren görevi olan Haus de Hexe’nin önüne gelince Orvus’un büyüsünün işe yaradığını ve artık kapının açıldığını görüyorsunuz. İçeri girince sağ ve solda aynı yere çıkan merdiven ve karşıda ufak bir hol. Yerde de dikkat ettiyseniz 3 parçaya ayrılmış bir üçgen var. Şimdi Haus de Hexe’nin mantığı şöyle: Merdivenler bu binanın en son kısmı ve o kapının açılması için 3 tane üçgen şeklinde anahtar bulunup holdeki üçgene takılmalı. Hole girdiğinizde soldan sağa 3 kapı göreceksiniz ve kapılardan her biri Haus de Hexe’nin bir bölümünü oluşturuyor, soldaki 2. ortadaki 3. ve sağdaki de 4. kısım olmak üzere. İlk kısım olan Gargoyle Lair’da anlayacağınız üzere birçok Gargoyle ile karşılaşacaksınız. Bu kısım oldukça kolay olduğundan fazla deyinmeyeceğim. Zaten Vampire’ın özelliği olan nereden gidersen git aynı çıkışa ulaşırsın mantığı burada da var. Sonuna geldiğinizde ise Vristania adında bir vampirle savaşacaksınız. Zorlanmadan bunu da geçin ve ilk üçgeni bulun. Arkanızdaki mavi ışıklı ve üzerinde toz olan yere girdiğinizde Hause de Hexe’nin başında geleceksiniz. Buraya ilk anahtarı takın. Şimdi 2. yer olan Tremere Laboratory’e girin. Burada da aslında anlatılacak fazla bir şey yok fakat ortalık çok iyi büyü yapan Tremere’lerden kaynıyor. Yazının başında bahsettiğim savaş taktiklerini kullanarak burayı çok rahat geçebilirsiniz. 2. üçgeni de bulun ve alın.

Sonra da yine o mavi teleport yerlerinden başa dönün ve 2. üçgeni de takın. 3. ve son üçgen için Tremere Library’e girin. Burada daha önce gördüğünüz Tremere’lerden çok daha fazla sayıda ve onların daha iyisi olan Lord’ları ile karşılacaksınız. Son üçgenin bulunduğu odada bunlardan 3 tane var ve bunları dediğim taktikle öldürmekten başka şansınız yok. Son üçgeni de alıp yerleştirdikten sonra yukarıdaki kapı açılıyor ve oradan geçebiliyoruz artık. Etrius Chamber adlı bu yere girin. Orvus’un sizden istediği journal hemen masanın üzerinde ve aldığınızda anda Etrius karşınıza çıkıyor. Konuşma sırasında Eric’e yaptığı şovla ne kadar iyi bir büyücü olduğunu gösteren Etrius Eric’i canavara dönüştürdükten sonra Eric’in canavar halini öldürün. Sonra gidin ve büyücüyü öldürün. Yine çok fazla zorlanacağınızı sanmıyorum. Bunu da yendikten sonra Eric’in eşyalarını alalım ve buradan çıkalım. Orvus’a oradan Prague’daki Vysehrad Castle’a gidelim.

Vysehrad Castle

İçeri girdiğimizde artık aşina olduğumuz kat kat aşağı inen yada yukarı çıkan bölümlerden biri ile karşılaşacağız. Bu kalede karşınıza birçok Vampire Tzimisce çıkacak ve bazı yerlerde oldukça zorlanacağız. Son katın son kısmına geldiğimizde ileride dev gibi bir yaratığın olduğunu fark edeceksiniz. Bence bir save yapın ve yaratığın yanına gidip size ne yaptığını izleyin. Ben daha önce Serena’ya cast ettirdiğim Fire Storm’la odaya girmeden canavarı yaklaştırmadan kül ettim. Vozho’yu öldürün ve kapıdan geçip demoyu izleyin.

Society of Leopold

Demo bittikten sonra karşımızda hemen bir doktor göreceğiz ve bunu Cristof kendi başına halledecek. İlk çağlardaki eşyalarınızın her yana dağıldığını göreceksiniz. O eşyaları toplayın ve bizi ısındırmak için koyulan bu bölümü son katına kadar giderek bitirin. Ben burada hiç ateşli silah kullanmadım. Ateşli silahlar az güç götürüyor, cephane sorunu var ve sürekli ıskalıyor!!!, ben hep Dread Flamberge’ümü kullandım ve hiç de zorlanmadım. Son katta Father Leo Allatius adlı bir adamla karşılaşacaksınız. Onunla da uğraştıktan sonra çıkalım ve başlayalım asıl Londro görevlerine.

Setite Temple

Şehrin barı olan Club Tenebrae’yi bulun ve orada Pink’le konuşun. Size katılacak ve setite temple adlı görevi almanızı sağlayacaktır. Şehrin diğer kısmı olan West London’a gidelim ve orada Brothel’a girelim. Lilly bulun ve onu da gruba dahil edin. Burada Setite Temple buluna kadar çok zaman kaybettim ben. Tiyatronun perde arkası kısmına girdiğinizde aşağı doğru giden bir koridor göreceksiniz. Bu koridorun sonunda bir sürü resim ve heykel bulunan bir odaya geleceksiniz. Mısır heykeline sırtını verdiğinizde tam karşınızda yerde bir tuş göreceksiniz. Bu tuşa basın ve resmin açılmasını sağlayın. Resim açıldıktan sonra Setite Temple’a girin. Yine fazla deyinmeyeceğim çünkü yine aynı şeyler. Tuşlarla kapı açma olayları ve düşmanlar var. Bu düşmanlardan ellerinde Grenade Launcher olanlar biraz zorlayabilir dikkat derim. Burayı da hallettikten sonra son katta Lucretia adlı şahış çıkacak. Onla da savaştıktan sonra bir sonraki durağımız olan Tower of London’a gideceğiz.

Tower of London

Oldukça karanlık olan Tower of London’da da tek düzelik sürüyor. Bölümler yine çok karışık değil ama eğlenceli. Bol bol örümcekle karşılaşacağız, bir de son katlarda Wraith’ler çıkacak. Taktik yapmasanız bile yine öyle aman aman zor bir yer değil. Son katta Warewolf’la savaştıktan sonra Lucretia’nın kalbini alın ve Setite Temple’a geri dönün. Burada Lucretia bir yılına dönüşecek ve onla tekrar savaşacağız. Yine yendikten sonra Lucretia’nın kalbini ne yapacağınız soruluyor. Eğer yerseniz yeni bir büyü grubu açılacak fakat humanity düşecek, yok edersiniz ise bir şey olmadan oyuna devam edebileceksiniz. Buradan çıkın ve limandaki gemiye gidin. Daha önce kapalı olan kapısından içeri girin.


Cargo Ship

Burada bazı düşmanlarla uğraştıktan sonra son durağımız olan New York’a yelken açın.

New York

Biraz ilerlediğinizde karşınıza saklana bir ajan çıkıyor. Ondan warehouse görevini alın ve ilerleyin. Birkaç serserinin Samuel adlı bir vampire saldırdığına tanık olun ve Samuel’e yardım edip onu kurtarın. Partinizin 4. elemanı da gelmiş oldu böylece. İleride sağda bir merdivenden çıkabileceğiniz apartman var. Bu apartman bu bölümdeki haven’ımız. Oradaki Dev/Null adlı şahısla konuştuktan sonra geri dönün ve yerdeki deliklerden kanalizasyona inin.

Sewers

Aynı mantıkta ilerleyen bölümlere bir ek olan kanalizasyonlarda yine yaratıklarla uğraşacağız ayrıca bazı yerlerde bazı mekanizmaları aktif etmek için vanalar bulunuyor. Bu vanaların her birinin başına bir eleman bırakırsanız vanaları hızlı bir şekilde çevirebilirsiniz. İlerlediğinizde karşınıza ufak bir su birikintisi çıkacak ve siz de kayık benzeri bir şeyle karşıya geçeceksiniz. Şimdi de timsahlarla uğraşacaksınız ve bunlar da kayda değer güce sahipler. Son kısımda ise Nosferatu Underprince ile karşılaşacaksınız. Konuşmadan sonra yanındaki yaratıkları önemsemeden direk rakibe vurun o ölünce diğerleri rahat halledersiniz. Burası da bittikten sonra karşınıza solda Fbi Box çıkacak. Ona tıklayın ve Dev/Null’a görevi bitirdiğinizi söyleyin ve Warehouse’un giriş kodlarını öğrenin. Warehouse bir dahaki durağımız.

Giovanni’s Warehouse

Oldukça basit olan bu görevde de aynı taktiklerle zorlanmadan ilerleyip son kısma gelin. Burada bir oda göreceksiniz. Bu odada pink’in üzerindekileri yere atın ve odanın orta kısmına ilerleyip diyalogu dinleyin. Diyalogun bitiminde gruptan Pink çıkacak onun yerine sağdaki kapıdan çıkan eski dostumuz Wilhem gelecek.

Orsi’s Factory

Lobby of Barclay South adlı yere gidip oradaki adamla konuşun. Sonra açık olan asansörle aşağı inip blood palette’i bulun. Geri dönüp Barclay South’un diğer yerine girin. Oradaki resim yapan kadınla konuştuktan sonra resmi alın ve korumaların koruduğu Orsi’s factory’e girin.

4 katlı bir fabrika olan Orsi’s Factory’de intikam listesindeki Giovanni’yi öldürdükten sonra diğer intikam listesinde yer alan Orsi’yi öldüreceğiz. Orsi buranın en üst kısmında bulunuyor ve yine yapacağınız aynı şeyler. Takılmanız imkansız gibi bir şey. Son kısma geldiğinizde Orsi’nin de işini bitirin ve en alt kata asansörle inin. Burada eski çağlardan Viyena’da barda gördüğünüz 3 kız çıkacak. Bunlardan Vukodlak’ın yerini öğrenmek için yapabileceğiniz iki şey var bir şey söylemeyip onların kendine kendilerini yerini söylemesini beklemek yada boğazlarını sıkıp 10 humanity kaybederek zorla öğrenmek. Cathedral of Flesh’de Vukodlak’ın yaşadığını öğreniyoruz ve oraya doğru yola çıkıyoruz.

Cathedral of Flesh

Soldan gidip merdivenlerden indikten sonra bu katedrale giriyoruz. Burada 2. katın sonuna kadar yine alışıldık düşmanlar çıkacak. Bunları zor da olsa öldürdükten sonra 2. kata gelin ve oyunun en zor düşmanlarından olan Vukodlak’la karşılaşılın. Diyalogdan sonra dövüşeceğiniz işin ben size biraz taktik vereyim. Bir kere konuşmadan önce geri dönüp cephane, kan ve kan arttırıcı iksirleri yenileyip geri dönün. Savaşmadan önce en iyi büyüleri seçin ve savaşta 1-6 arası tuşları kullanın. Aslında Fire Storm en etkili büyü fakat her karakterde awaken büyüsü yada scroll’u olsun. Öleni anında canlandırın. Zor da olsa Vukodlak’ın gücünü kırmızı yaptıktan sonra bir darbe daha vurursanız sizi katedralin 3. katına yolluyor. Burada ne gıcık olmuştum. Öldüremeden gidiyor. Eğer bu taktiklere rağmen yine de zorlanırsanız ölmeye yakın olduğunuz bir anda hemen bir walk to abyss büyüsü açın ve geri dönüp güçlerinizi falan tamamlayıp dövüşe devam edin.

Bu taktikle zorlanmazsınız ama oyunun zevki de kaçar. Neyse 3. katı da aynı şekilde geçtikten sonra 4. katta bir kadınla konuşacaksanız. Ona inanın ve ilk kata geri dönün. İlk katın başlarına dönerken yolda bir yerlerde save yapın. Sonra da Vukodlak ile 2. kez karşılaşın. Onun Zulo adlı bir yaratığa (3000 hit point var duyduğuma göre) dönüşmesini izleyin ve son savaş olan Zulo ile olan savaşı da Vukodlak’la yaptığınız taktiklerle yapın. Ben nedense Zulo’yu daha rahat geçtim. Oyunda 3 bitiş var demiştim var ve yaptıklarınıza göre size sunulan hak ettiğiniz demoyu izleyin. Bunu gerçekten hak ettiniz...
Vampire The Masquerade Redemption ipuçları - ipucu - taktik - Vampire The Masquerade Redemption taktikleri

Kilitli kapı kalmasın, hepsi açılsın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla