Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.02.10, 16:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Jaguar
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Maça Doğru: Kayserispor - Galatasaray

Maça Doğru: Kayserispor - Galatasaray


Galatasaray, Turkcell Süper Lig’in 20. haftasında Kayserispor ile karşılaşıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda 6 Şubat 2010 Cumartesi günü oynanacak karşılaşmanın başlama saati 19.00. Maç öncesi iki takım hakkında son bilgiler, hava durumu, istatistikler…


Stadyum: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Tarih: 6 Şubat 2010 Cumartesi / 19.00
Hakemler: Tolga Özkalfa (Hakem), Adil Sinem (Y), Gökhan Memişoğlu (Y), Mustafa İlker Coşkun (D)
Hava Durumu: Kayseri'de maç günü hava parçalı bulut olacak. Şehirde en yüksek sıcaklığın 1, en düşük sıcaklığın ise -7 derece olması bekleniyor
Galatasaray
Frank Rijkaard ve Johan Neeskens yönetiminde bu sezon Turkcell Süper Lig’de oynadığı 19 maçtan 13 galibiyet çıkaran takımımız, kalan altı maçta eşit sayıda beraberlik ve mağlubiyet aldı. Galatasaray, söz konusu süreçte rakip filelere gönderdiği 39 gol ile ligin en skorer takımı olmayı da başardı.

Hafta arası oynanan ve takımımızın 2-1’lik mağlubiyeti ile sonuçlanan Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında sol ayak bileğine aldığı darbe sonrası sakatlanan yeni transfer Jô Alves, tıpkı Milan Baros ve Harry Kewell gibi, Kayserispor deplasmanında forma giyemeyecek. Harry Kewell, attığı 9 golle, Turkcell Süper Lig’de topladığı 42 puan ile puan sıralamasının ikinci basamağında bulunan Galatasaray’ın en skorer oyuncusu.

Galatasaray, Kayserispor maçının hakemi Tolga Özkalfa yönetiminde 2009-10 sezonunda çıktığı Diyarbakırspor karşılaşmasından 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı. Takımımızın golleri Sabri Sarıoğlu ve Arda Turan’dan gelirken; Barış Özbek 64. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek oyun dışı kalmıştı.

Galatasaray ile Kayserispor 30. Kez
Galatasaray ile Kayserispor, Cumartesi akşamı lig tarihindeki 30. karşılaşmalarına çıkacaklar. İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda takımımızın, Kayserispor’a karşı galibiyet sayısında önemli bir üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 29 maçta Galatasaray 19, Kayserispor ise 1 galibiyet alırken; 9 maçta skordaki eşitlik bozulmadı. Galatasaray’ın toplam 65 golüne, Kayserispor 22 golle cevap verebildi.

Kayserispor, lig tarihinde şimdiye dek Galatasaray karşısındaki tek galibiyetini 21 Nisan 1974 günü Kayseri’de yapılan maçta 2-0’lık sonuçla aldı. 2009-10 sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı’nda gerçekleşen karşılaşma ise, Galatasaray’ın 4-1’lik galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Maça Leo Franco, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Servet Çetin, Hakan Balta, Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Arda Turan, Kader Keita, Milan Baros ve Aydın Yılmaz 11’i ile başlayan takımımız, 14. dakikada Milan Baros’un golü ile öne geçtikten sonra 31. dakikada Makukula’nın golünü kalesinde görse de; hemen ardından (35. dakika) Makukula’nın bu defa kendi kalesine attığı gol ile tekrar öne geçmiş ve ikinci yarıda Elano ile Baros’un birer golüyle 4-1’lik galibiyete uzanmıştı.

Kayseri’deki maçlar
Galatasaray, Kayserispor ile Kayseri’de yaptığı 14 lig maçında rakibine bir defa kaybederken; 5 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Sekiz karşılaşmada ise beraberlik vardı. Kayseri’deki maçlarda Galatasaray 17 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü.

Galatasaray ile Kayserispor arasında ligde son 6 sezonda yapılan maçlarda alınan sonuçlar:

2004-2005 sezonu
Galatasaray - Kayserispor: 5-1
Kayserispor - Galatasaray: 2-2
2005-2006 sezonu
Kayserispor - Galatasaray: 1-3
Galatasaray - Kayserispor: 3-0
2006-2007 sezonu
Galatasaray - Kayserispor: 4-0
Kayserispor - Galatasaray: 0-0
2007-2008 sezonu
Kayserispor -Galatasaray: 1-1
Galatasaray - Kayserispor: 2-0
2008-2009 sezonu
Kayserispor - Galatasaray: 0-0
Galatasaray - Kayserispor: 1-1
2009-2010 sezonu
Galatasaray - Kayserispor: 4-1

Kayserispor
Kayserispor, 2009-2010 sezonunda yaptığı ciddi çıkışla tüm dikkatleri üzerine topladı. Önceki sezon 34 maçta, 13 galibiyet, 11 beraberlik, 10 mağlubiyet ve 50 puanla lig sıralamasının yedinci basamağında kendisine yer bulabilen Kayseri ekibi, 19 haftası geride kalan yeni sezonda ise 11 galibiyet, 5 beraberlik, 3 mağlubiyet ve 38 puanla liderin beş puan arkasında dördüncü sırada bulunuyor. Rakip filelere 30 gol gönderen Kayserispor, kalesinde gördüğü 14 gol ile ligin sayısal anlamda en iyi iki savunma takımından biri.

Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep deplasmanında Gaziantepspor’u 1-0 yenerek TSL’de iki maç aranın ardından galibiyetle tanışan Tolunay Kafkas’ın takımında en skorer oyuncu, 15 gol ile Ariza Makukula. Kongo asıllı Portekizli forvet, Kayserispor’un attığı 30 golün yarısına imzasını atmayı başardı. Makukula ile hücum bölgesinde iyi bir ortaklık kuran Arjantinli Franco Dario Cangele’nin ise, geride kalan 19 haftalık bölümde beş golü var. Kayserispor’da uzun süreli sakatlıkları bulunan Eren Güngör ve Toledo’nun oynanması beklenmiyor.

Kayserispor 2009-2010

Kaleci
Souleymanou Hamidou
Yusuf Soysal
Gökhan Değirmenci

Defans
Durmuş Bayram
Ali Turan
Delio Cesar Toledo
Bayram Çetin
Aydın Toscalı
Hakan Aslantaş
Eren Güngör
Serdar Kesimal
Abdullah Durak

Orta Saha
Merter Yüce
Gökhan Emreciksin
Umut Koçin
Salomon Olembe
James Troisi
Armağan Kuş
Savaş Yılmaz
Emrah Bayram
Furkan Özçal
Mohamed Shawky
Alioum Saidou

Forvet
Ariza Makukula
Ömer Şişmanoğlu
Semih Aydilek
Franco Dario Cangele
Mehmet Eren
Yaser Hacımustafaoğlu
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla