Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.02.10, 20:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Sevgililer Günü Pastası

Sevgililer Günü Pastası

Malzemeler:
175 g (1,5 su bardağı) Pandispanya Un
2 yumurta
3 yemek kaşığı su
Dolgu:
1 poşet Vanilya Aromalı Dolgu Kreması
250 ml (2,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı ufalanmış Antep fıstığı
Krema:
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumşak margarin
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
300 g çilek
1 poşet Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
250 ml (2,5 çay bardağı) su
2-3 yemek kaşığı ufalanmış Antep fıstığı


Hazırlanışı:
Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 24 cm çapındaki yağlanmış kalp kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Fırından çıkardığınız pandispanyayı 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin.

Dolgu kreması ve 2,5 çay bardağı soğuk sütü mikser ile önce düşük devirde 1 dakika sonra yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız dolgu kremasını yayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın.
Pasta kremasını margarin ve 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Bu krema ile pastayı kaplayıp süsleyin.
Çilekleri yıkayıp kurulayın, ikiye kesin ve pastanın üzerine sıralayın.
Tartjöleyi toz şeker ile karıştırın, suyu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 1 dakika soğutun ve kaşık yardımı ile çileklerin üzerine yayın. Pastanın yanlarına Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla