Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.02.10, 10:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Jaguar
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Atletico madrid-galatasaray

Atletico Madrid – Galatasaray



Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi İkinci Tur ilk maçında İspanya’nın Atletico Madrid ile Estadio Vicente Calderon’da karşılaşacak. Maç öncesi iki takım hakkında son bilgiler, hava durumu, istatistikler…
Stadyum: Vicente Calderon
Tarih: 18 Şubat 2010 Perşembe / 22.05
Hakemler: Alexei Nikolaev, Tikhon Kalugin, Nikolai Golubev 4. hakem: Stanislav Sukhina İlave yardımcı hakemler: Maxim Layushkin ve Sergey Karase

Hava: Madrid’de açık bir hava bekleniyor. Maç günü gündüz sıcaklığı 8, gece sıcaklığı ise 1 derece olarak tahmin ediliyor.

Galatasaray
Frank Rijkaard yönetiminde 13. Avrupa Kupası maçına çıkacak olan Galatasaray, geride kalan 12 karşılaşmada yalnızca Sturm Graz’a 1-0 yenildi. Ve aldığı 8 galibiyetle iyi bir form grafiği yakaladığını gösterdi.

Galatasaray, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ne II. Ön Eleme Turu’ndan dâhil oldu. Bu aşamada Kazakistan temsilcisi Tobol Kostanay ile eşleşen takımımız, deplasmandaki 1-1’lik beraberliğin ardından Ali Sami Yen Stadı’nda 2-0 kazanarak bir üst tura çıktı.

3. Ön Eleme Turu’ndaki rakip İsrail’den Maccabi Netanya oldu. Deplasmanda oynanan ilk maçı 4-1 kazanan Galatasaray, iç sahada 6-0 galip gelerek son derece rahat bir şekilde UEFA Avrupa Ligi Playoff Turu’na yükseldi. Bu turda Estonya’dan Levadia Tallinn de Galatasaray’ı zorlayamadı. Ali Sami Yen Stadı’ndaki 5-0’lık maçın avantajını deplasmanda 1-1 ile kullanan Frank Rijkaard’ın takımı, UEFA Avrupa Ligi Grupları’na yükseldi.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi kura çekimine ikinci torbadan katıldı. Panathinaikos’un seri başı olduğu F Grubu’nda Dinamo Bükreş ve Sturm Graz ile eşleşen takımımız, Atina deplasmanındaki ilk maçta Panathinaikos’u 3-1 mağlup ederek grup maçlarına çok iyi bir giriş yaptı. İç sahadaki Sturm Graz beraberliğinin ardından gelen iki Dinamo Bükreş galibiyeti (4-1 ve 3-0), Galatasaray’a liderlik yolunda büyük bir getiri sağlarken; Panathinaikos’a karşı İstanbul’da kazanılan 1-0’lık zaferle de maçların bitimine bir hafta kala liderlik koltuğu garanti altına alındı. Takımımızi, grubun son haftasında Sturm Graz’a kaybetse de 13 puanla bir üst tura yükselmeyi başardı.

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, İspanya’daki antrenörlük kariyeri boyunca Atletico Madrid ile toplam 10 kez karşı karşıya geldi. Hollandalı teknik adamın takımları, bu karşılaşmalarda 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederken; 4 maçtan mağlubiyetle ayrılmak durumunda kaldı. Madrid’deki 5 eşleşmede ise Atletico, galibiyet sayılarında 2-1’lik üstünlük kurmayı başardı. Rijkaard, 1987-88 sezonunda Real Zaragoza forması giyerken karşılaştığı Atletico Madrid’e La Romereda’da 2-0 kaybetti. Arjantinli kalecimiz Leo Franco da, Galatasaray öncesindeki kariyerinde -Mérida CF and RCD Mallorca sonrasında- beş yıl boyunca Atletico Madrid’in başarısı için mücadele etti.

Galatasaray, son altı maç haftasında 16 puan topladığı Tukcell Süper Lig’de ise liderlik koltuğunda oturuyor.

Atletico Madrid ile 3. kez
Galatasaray, daha önce Atletico Madrid ile 1973-74 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda karşı karşıya gelmişti. Brian Birch yönetimindeki Galatasaray, İspanya’daki golsüz beraberliğin ardından İstanbul’da ağırladığı rakibine normal süresi 0-0 sona eren maçın 100. dakikasında Salcedo’dan yediği golle elenmişti. Atletico Madrid, I. Tur’da Galatasaray’ı eledikten sonra, 1973-74 sezonunda Final’e kadar çıkmayı başardı. Ancak 2-2 sona eren maçın tekrarında Almanya temsilcisi Bayern Münih’e 4-0 yenilmekten kurtulamayacaktı.

Atletico Madrid
Atletico Madrid, 2009-10 sezonundaki Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi Playoff Turu’ndan itibaren başladı. Bu aşamada Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile eşleşen Madrid ekibi, deplasmandaki 3-2’lik galibiyetin rövanşında 2-0 kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi Grupları’na kalma başarısı gösterdi.

Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimine üçüncü torbadan katıldı. Chelsea’nin seribaşı olduğu D Grubu’nda Porto ve APOEL ile eşleşen İspanya temsilcisi, Estadio Vicente Calderon’daki grubun ilk maçında APOEL ile golsüz berabere kaldı. Devam eden fikstürde arka arkaya iki deplasman yolculuğu yapan Atletico Madrid, önce Portekiz’de Porto’ya 2-0, ardından İngiltere’de Chelsea’ye 4-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Dördüncü maç haftasında Chelsea’yi evinde konuk eden Madrid ekibi, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada bir puanı Sergio Agüero’nun 90+1. dakikada attığı golle kurtardı. UEFA Avrupa Ligi’ne kalma mücadelesi veren Atletico Madrid, APOEL deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönerek rakibine karşı ikili averajda üstünlük sağlamayı başardı. Son maç haftasında APOEL’in İngiltere’de Chelsea ile berabere kalması, Atletico Madrid’in iç sahadaki 3-0’lık Porto mağlubiyetinin üzerine örttü. İspanyol ekip, sıfır galibiyet ve üç puanla UEFA Avrupa Ligi’ne geçiş yaptı.

Ekim 2009’da Atletico Madrid’in başına geçen Quique Sanchez Flores, geçtiğimiz sezon Portekiz Benfica takımını çalıştırırken karşılaştığı Galatasaray’a Lizbon’da 2-0 kaybetmekten kurtulamamıştı. O günlerde Benfica kadrosunda bulunan isimlerden olan Jose Antonio Reyes, artık Atletico Madrid için oynuyor. Flores, ayrıca Getafe CF (2004-05) ve Valencia CF (2005-06, 2006-07) takımlarının başında iken toplam altı defa Frank Rijkaard’ın çalıştırdığı FC Barcelona’nın karşısına çıkmıştı. Bu maçlarda iki kez galibiyet sevinci yaşayan İspanyol teknik adam, iki beraberlik ve iki de mağlubiyet almıştı.

Atletico Madrid, devre arası transfer döneminde Maxi Rodriguez (Liverpool) ve Florent Sinama Pongolle (Sporting Lizbon) ile yollarını ayırırken; Roberto ve Cléber Santana’yı da UEFA oyuncu listesinden çıkardı. Bu isimlerini yerlerini ise, David de Gea ve Eduardo Salvio aldı. Perşembe akşamı Estadio Vicente Calderon’da TSİ 22.05’te başlayacak karşılaşma öncesi Atletico Madrid’in cezalı oyuncusu bulunmuyor. Álvaro Domínguez, kart sınırında. 18 yaşındaki savunma oyuncusu, Estadio Vicente Calderon’da sarı kart görmesi hâlinde; 25 Şubat Perşembe akşamı Ali Sami Yen Stadı’nda oynanacak olan rövanş karşılaşmasında takımındaki yerini alamayacak.

Atletico Madrid, Pazar gecesi FC Barcelona’yı 2-1 mağlup ettiği La Liga’da ise 22 maçta topladığı 27 puanla 11. sırada yer alıyor.

Atletico Madrid 2009-2010

Kaleciler
1 Sergio Asenjo
42 Robles
43 De Gea

Defans
2 Valera
3 Antonio López
4 Pernía
16 Juanito
17 Ujfaluši
18 Álvaro Domínguez
21 Perea
22 Pablo Ibáñez
24 Cabrera
30 Jaime Hernández
32 Quique Martín
39 Míchel
40 Ángel Propin
44 Torrero
46 Pichu
47 Sergio Rodríguez
50 Nacho Heras
51 Serrano
52 David Karg
53 Manu Trinado

Orta Saha
6 Camacho
8 Raúl García
9 Jurado
12 Paulo Assunção
20 Simão
27 Adriàn Jiménez
28 Indiano
29 Mínguez
34 Joshua
35 Rubén Pérez
36 Fernando López
38 Mitrovic
48 Vidal
54 Sergio Marcos

Forvet
7 Forlán
10 Agüero
14 Salvio
19 Reyes
33 Felipe
37 Abel
41 Dani Martín
45 Campillo
49 Keko
55 Borja



Galatasaray Hazırlıklarını Tamamladı



Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, yarın akşam oynayacağı Atletico Madrid karşılaşması öncesi son çalışmasını maçın oynanacağı Vicento Calderon Stadı’nda yaptı.
Teknik ekibimiz Frank Rijkaard, Johan Neeskens, Nezih Ali Boloğlu, Carlos Quadrat ve Albert Roca yönetiminde, saat 19.00’de başlayan antrenman ısınma çalışmaları ile başladı.
Antrenmanın ana bölümünde taktik ve teknik çalışmalar gerçekleştirildi. Çalışma soğuma egzersizleri ile tamamlandı.
Galatasaray, bu çalışmanın ardından kamp yaptığı otele geçti.



Basın Toplantısı: Frank Rijkaard



UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında yarın akşam deplasmanda Atletico Madrid ile karşılaşacak Galatasaray'da Teknik Direktör Frank Rijkaard, Vicento Calderon Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Atletico Madrid'i "Formda ve yükselişte olan bir takım" olarak tanımlayan Rijkaard, "Zor bir maç olacak" dedi.

Frank Rijkaard, sakat oyunculardan dolayı ne tür bir futbol oynatacağıyla ilgili bir soruya, ''Strateji, yarın için sürpriz olsun'' yanıtını verdi.
İstanbul'da yapılacak ikinci maçın önemli olduğunu, ancak şu anda sadece yarın akşamki maça konsantre olduklarını ifade eden Rijkaard, Arda'nın son antrenmanlara katıldığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi.
İspanya basını tarafından ''Hoşgeldin'' denilerek karşılanan Rijkaard'a İspanyol basın mensupları tarafından Barcelona takımı ile ilgili sorular yöneltildi. Frank Rijkaard, Barcelona'da teknik direktörlük görevini yürüten Pep Guardiola için ''Artık kendini gösterdi. Onun başarısı bundan sonra sürpriz değil'' diye konuştu.

Rijkaard, Guardiola'nın Barcelona'da çok iyi bir iş çıkardığını, devamını getirdiğini ve buna layık olduğunu söyledi. Rijkaard, Xavi için ise ''Çok yetenekli ve her zaman iyi oynayan bir futbolcu. Guardiola'nın oyun sistemiyle de çok iyi işler çıkartıyor'' yorumunu yaptı.

Guus Hiddink'in, (A) Milli Futbol Takımı'nın başına getirilmesiyle ilgili bir soruya ise Rijkaard ''Kendisini ve Türk Milli Takımı'nı tebrik ederim'' cevabını verdi.




Leo Franco: "Turu geçebileceğimiz düşüncesiyle buradayız''
Bu arada, basın toplantısına katılan kaleci Leo Franco da ''Biz, turu geçebileceğimiz düşüncesiyle buradayız'' dedi. ''Burada olmaktan çok mutluyum. Olağanüstü güzel 5 yıl geçirdim'' diyen Franco, Atletico'dan birçok arkadaşıyla telefonla konuştuğunu ve onlara başarı dilediğini ifade etti.

Türk ve İspanyol liginin benzer ve büyük farkları olmayan ligler olduğunu belirten Franco, Madrid ve İstanbul kentlerini kıyaslarken ise ''İki farklı şehir. Kültürel olarak, sosyal anlamda İstanbul çok şeyler veren bir kent'' yorumunu yaptı. Franco, Atletico Madridli futbolcuları tanımasının avantaj olup olmayacağıyla ilgili de ''Benim için bir avantaj ama onlar için de avantaj, sonuçta eşitlik var'' değerlendirmesini yaptı.









--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla