Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.03.10, 11:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Jaguar
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Güle Güle Centilmen

Güle güle centilmen



Türk spor tarihinin gelmiş geçmiş en centilmen başkanlarından Özhan Canaydın dün gece saat 23.34'te tedavi gördüğü Bursa Acıbadem Hastanesi'nde vefat etti


G.Saray'ın 2002-2008 yılları arasın- da başkanlığını yapan Özhan Canaydın vefat etti. 2.5 yıl önce pankreas kanseri teşhisi konan ve geçirdiği operasyon sonrası yoğun bir tedavi programı uygulanan Canaydın'ın sağlık durumu yılbaşından bu yana kötüye gidiyordu. Bir süredir Bursa Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Canaydın için öğlene doğru hayatını kaybettiği iddiası yayıldı. Bazı televizyonlar da "Canaydın'ı kaybettik" haberini verince medya önüne çıkan Bursa Acıbadem Hastanesi Başhekimi Kaya Aksoy, "Özhan Canaydın'ın öldüğü yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor" demiş ve eklemişti:




G.Saray açıkladı
"Geçirdiği rahatsızlığa paralel olarak Canaydın'ın sağlık durumu kritiktir ve ciddiyetini korumaktadır." Canaydın'dan acı haber gece 23.34'te geldi. G.Saray'ın resmi internet sitesinden öldüğü duyurulan Canaydın için "Son nefesine kadar yüreği G.Saray sevdasıyla çarpan, eski başkanlarımızdan, değerli spor adamı Özhan Canaydın vefat etmiştir. Merhuma tanrıdan rahmet dileriz. Başta kederli ailesi olmak üzere camiamızın başı sağolsun" denildi. Başhekim Aksoy da "Canaydın'ı bütün uğraşlarımıza rağmen 23.34'te kaybettik" dedi. Canaydın'ın cenaze namazı Bursa Organize Sanayii Sitesi Camii'nde yarın öğlen namazından sonra kılınacak.

Stadı göremeden gözlerini yumdu
Galatasaray'ın Seyrantepe Projesi'nin startını veren ve basın toplantısında "Sevinç gözyaşlarımızı içimize akıtıyoruz" diyen eski başkan Özhan Canaydın'a şimdiki yönetim bir loca armağan etmişti. En büyük isteği yapılan bu statta G.Saray'ı izlemek olan Canaydın bunu her fırsatta dile getiriyordu. Canaydın'ın bu dileği ölümüyle birlikte gerçekleşmemiş oldu.



İzinden yürüyeceğiz
G.Saray Başkanı Adnan Polat, TSYD Levent Tesisleri'nde 1905 G.Saraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin organize ettiği toplantıda üyelere seslendi. Özhan Canaydın'a acil şifalar dileyerek (toplantı esnasında Canaydın yoğun bakımdaydı) konuşmasına başladı ve şunları söyledi: "Kendisiyle bu dönemde iki kez beraber olabildim. 'Lütfen Adnan, bu işin peşini bırakma. Başlattığımız projeleri bitir' dedi. Ailesi de bana benzer temennilerde bulunarak işleri yarım bırakmamamızı istediler ve 'Gönlünüzün bizimle olduğunu biliyoruz. Özhan Bey'in vasiyetidir. Siz çalışmalarınıza devam edin' dediler. Toplantılarını iptal eden arkadaşlarımızın aksine, çalışmalarımıza devam ediyoruz."



Başsağlığı mesajları
Canaydın için kulüpler ve TFF gece yarısı başsağlığı mesajları yayınladılar. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Futbol Federasyonu, "Sayın Özhan Canaydın'a Tanrı'dan rahmet, ailesi sevenleri ve tüm G.Saray camiasına başsağlığı diliyoruz" dendi. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ayrıca bir mesaj daha yayınladı.

Son istediği torununu görmekti ama olmadı
Gece 23.34'te saatlerde hayata gözlerini yuman Galatasaray eski başkanlarından Özhan Canaydın'ın son nefesini vermeden önce yurtdışında eğitim gören torununu görmek istediği ortaya çıktı. Özhan Canaydın'ın torununun akşam saatlerinde Türkiye'ye döndüğü ve soluğu dedesinin yanında aldığı öğrenildi. Ancak son saatlerini yaşayan Canaydın'ın bilinci kapalı olduğu için torununu görmediği belirtildi. Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Kaya Aksoy yaptığı açıklamada "Torununu maalesef göremedi ama bizler hissettiğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Sevenleri akın etti
Galatasaray başkanlığına aday olan Adnan Öztürk de 2 günlük programını iptal ederek Bursa'ya geldi. Öztürk ile beraber Fatih Gökşen ve Ali Dürüst de hastaneye giden isimlerden biriydi. Başkan Adayı Adnan Öztürk, "Maalesef kurtulamadı. Camiamızın başı sağolsun" açıklamasını yaptı.


14 yaşında en genç üyeydi



Dün gece vefat eden Özhan Canaydın 23 Ocak 1943'te Bursa'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nde devam eden eğitim hayatı boyunca sporla ve özellikle basketbolla uğraşan Canaydın, Galatasaray'ın Yıldız, Genç ve A takımlarında basketbol oynadı, 1962 yılında Genç Milli Takım ile beraber Avrupa Gençler Şampiyonası'na katıldı. Özhan Canaydın, 1963 senesinde Türkiye şampiyonu olan Galatasaray Basketbol Takımı'nın da kadrosunda yer aldı. Galatasaray'a 1957 yılında 155 sicil numarasıyla üye olan Canaydın, bu dönemde 14 yaşındaydı ve kulübün en küçük üyesiydi. 1964 yılında profesyonel basketbolu bırakan ve aile mesleği olan tekstil işine giren Canaydın, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren'in başkanlık dönemlerinde yönetim kurullarında yer aldı. Mart 2002 seçimlerinde Galatasaray'ın 33. başkanı olan Canaydın, 3 sene üst üste bu göreve seçildi. Canaydın, 1965 yılında Asuman Canaydın ile evlendi ve çift Murat ve Zeynep isimli iki çocuk sahibi oldu.

















--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla