Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.03.10, 11:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Jaguar
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Özhan Canaydın'ı Son Yolculuğuna Uğurladık

Özhan Canaydın'ı Son Yolculuğuna Uğurladık





Bursa'da tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden son nefesine kadar yüreği Galatasaray sevdasıyla çarpan, eski Başkanlarımızdan, değerli spor adamı ÖZHAN CANAYDIN'ı son yolculuğuna uğurladık. Özhan Canaydın için bu sabah ilk olarak ortağı olduğu Biesseci firmasının bahçesinde tören düzenlendi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulu Biesseci Bursa Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş önünde düzenlenen tören nedeniyle, fabrikada üretim durduruldu. Özhan Canaydın'ın cenazesi, idari personel ve işçilerin toplandığı fabrika bahçesine getirildi. Burada, Özhan Canaydın'ın vasiyeti üzerine işçilerden helallik istendi ve dualar okundu.

Daha sonra Özhan Canaydın’ın cenazesi OSB Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine spor, iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Burada, Özhan Canaydın'ın eşi Asuman, oğlu Murat ve ağabeyi Mustafa Canaydın ile kızı Zeynep, torunları Ali Talat ve Alara Diniz taziyeleri kabul etti.

Törene, Başkan Adnan Polat, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kulübümüz eski başkanlarından Faruk Süren, Mehmet Cansun ve kulübümüzde görev yapmış yöneticiler ile sporcuların yanı sıra eski devlet bakanları Murat Başesgioğlu ve Kürşad Tüzmen, İstanbul Valisi Muammer Güler, Bursa Vali Vekili Vedat Müftüoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, TFF Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, eski TFF Başkanı Levent Bıçakçı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törende, Özhan Canaydın'ın 1993 yılında Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yaptırdığı Canaydın İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, Özhan Canaydın'ın tabutunun üzerine sarı-kırmızı renklerde çiçekler bıraktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de törene çelenk gönderdi.
Özhan Canaydın'ın İsviçre'de eğitim gören torunu Ali Talat Diniz, taziyeleri kabulü sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dedesinin son anlarına yetiştiğini söyledi. Diniz, ''Beni beklemişti. En son anlarında onun elini tuttum. Onun yanında olabildiğim için çok mutluyum. Bu hastalıkla baş ederken sonunun böyle olacağını biliyorduk ve kendimizi hazırladık. Hepimizin başı sağolsun. Allah hepimize sabır versin'' diye konuştu.

Özhan Canaydın'ın cenaze namazı, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından kıldırıldı. Gündüz, merhum Canaydın'ın, cenaze töreninin mümkün olduğunca sade olmasını istediğini belirterek, ''Ama bu ne mümkün. Böylesine sevilen bir insanın cenazesi de böyle kalabalık oluyor'' dedi.

Özhan Canaydın'ın cenazesi, namazın ardından Hamitler Mezarlığı'na götürüldü ve toprağa verildi.








Galatasaray eski başkanlarından Özhan Canaydın, son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gece, tedavi gördüğü hastanede pankreas kanserinden vefat eden Özhan Canaydın'ın cenazesi sabah saatlerinde Acıbadem Hastanesi'nden alınarak, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Biesseci fabrikasına getirildi. İşçilerden helallik istenmesinin ardından Canaydın'ın cenazesi, Organize Sanayi Bölgesi Camii'ne götürüldü. Öğle namazını müteakip cenaze namazını Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz kıldırdı. Gündüz, Canaydın'ın örnek kişiliği ve davranışlarıyla sporun kavga ve dövüş olmadığını, centilmenlik olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdiğini söyledi.
Canaydın'ın cenazesine yüzlerce vatandaşın yanı sıra Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Başkanımız Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Trabzonspor Kulubü Başkanı Sadri Şener, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, Mehmet Ağar, Sümer Oral, TDH lideri Mustafa Sarıgül, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa milletvekilleri katıldı. Bir süre omuzlarda taşınan cenaze daha sonra cenaze aracıyla Hamitler Mezarlığı'nda babasının yanında toprağa verildi

Unutmayacağız



Cenaze namazı Bursa'da yaptırdığı camide kılındı. Yaptırdığı okulun öğrencileri, işçileri ve binlerce seveni dualarla uğurladı


Pazartesi gecesi hayata gözlerini yuman G.Saray eski Başkanı Özhan Canaydın dün Bursa'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Ortağı olduğu ve dün üretimini durduran fabrikada çalışanlarından helallik alan Canaydın'ın cenaze namazı da yaptırdığı camiide kılındı. Yakalandığı amansız hastalığa yenilen ve 67 yaşında aramızdan ayrılan 'Özhan Abi'yi son yolculuğuna uğurlamak için yaptırdığı okulun öğrencileri de geldi.


SARI-KIRMIZI FLAMA
Vasiyeti üzerine İstanbul'da tören yapılmayan, tabutuna ise sadece ölçülerini kendi belirlediği sarı-kırmızı bir flama bağlanan Canaydın'ın cenaze namazını Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz kıldırdı. Canaydın, Hamitler Mezarlığı'nda babasının yanına defnedildi. Spor ve siyaset adamları başta olmak üzere birçok kişi Bursa'ya 'Özhan Abi'ye "Hakkımızı helal ettik" demek için geldi.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım da cenazeye katılırken, F.Bahçe'de dün bayraklar yarıya indirildi. "Dostumu kaybettim" diyen Yıldırım'ın yanında Ali Koç da vardı. F.Bahçe resmi sitesi de cenazeye geniş yer ayırdı.

ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK
Fatih Terim, "Özhan ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz, Allah rahmet etsin. Örnek alınacak bir insandı" derken ailesi, yakınları, G.Saraylılar ve tüm futbol camiasına başsağlığı diledi.

STADA İSMİ VERİLSİN
Eski yönetici Abdurrahim Albayrak, "Sanki babamı kaybettim. En büyük isteğim onun adının Aslantepe Stadı'nda yaşatılması. Hafta sonu oynanacak derbinin de kol kola geçmesini diliyorum" diye konuştu.

BABALARINA SON GÖREV
Canaydın'a "Babam" diyen Hakan Şükür ve Hasan Şaş dışında Ümit Karan, Volkan Yaman, Ümit Davala, Hamza Hamzaoğlu, Aydın Yılmaz, Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam gibi spor adamları da cenazeye katıldı.

DÜRÜST: ÖZLEYECEĞİZ
Eski yönetici Ali Dürüst, "Yeri doldurulamayacak bir insanı kaybettik. Bizlere ağabey-kardeş ilişkilerini aşıladı. G.Saray camiasında bulunmamda emeği çok büyüktür. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

ADNAN ÖZTÜRK ERTELEDİ
Başkan adayı Adnan Öztürk, cenaze töreninde arka sıralarda olmayı yeğledi. Öztürk bugün yapması gereken toplantıyı da yarına aldı. Lütfi Kırdar'da yapılacak toplantıda Öztürk listesini açıklayacak.

PEŞMERGE ÇİÇEĞİ!
Törene "Özhan Canaydın'ın peşmergeleri" yazan bir de çiçek geldi. Geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı, kongrede Polat'a karşılık Adnan Öztürk'ü destekleyenler için "Bunlar Canaydın'ın peşmergeleri" demişti.

DEMİRÖREN GELMEDİ
Bursa'daki cenaze törenine Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören katılmadı. Demirören dün yönetici Cengiz Zülfikaroğlu'nun babasının İstanbul'daki cenaze törenine katıldığı için Bursa'ya gidemedi.

A2'LER DE TÖRENDE
Cenaze törenine bir gün önce Bursaspor ile maça çıkan G.Saray A2 Takımı oyuncuları da katıldı. Beşiktaş adına cenazeye gelen ikinci başkan Metin Keçeli başkan Yıldırım Demirören için de taziyelerini iletti.























--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla