Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.03.10, 07:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Burçak
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Smile Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta

Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta


Salepli Ve Pişmaniyeli Pastanın Yapılışı




Malzemeler;

Tart Pandispanyası için:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
2,5 çay bardağı un

Salepli krema için;

2 su bardağı süt
yarım subardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı salep
1 poşet kremşanti
1 yemek kaşığı margarın

Yapılışı:

yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz.Yağlanmış tart kalıbına dökerek pişiriyoruz.
Salepli krema için:toz krem şanti dışındakileri karıştırarak pişiriyoruz.Ocağı kapatınca margarini de ilave edip karıştırıyoruz.Krema soğuyunca Toz kremşantiyi ilave ederk 10 dk.çırpıyoruz.Önce biraz cıvık bir kıvamı oluyor.Korkmayın zira ben çok korktum.Ama dolapta birkaç saat kalınca çok kıvamlı ve sünen köpük gibi bir krema oluyor.Neyse devam edelim.Daha sonra pandispanyanın çukur kısmını bu krema ile doldurup dolaba gönderiyoruz.Birkaç saat bekleyince krema donuyor adeta.Servis yapacağımızda çıkarıp,pişmaniye ve fıstıkla süslüyoruz.
Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla