Konu
:
Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta
Tekil Mesaj gösterimi
26.03.10, 07:13
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Burçak
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta
Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta
Salepli Ve Pişmaniyeli Pastanın Yapılışı
Malzemeler;
Tart Pandispanyası için:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
2,5 çay bardağı un
Salepli krema için;
2 su bardağı süt
yarım subardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı salep
1 poşet kremşanti
1 yemek kaşığı margarın
Yapılışı:
yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz.Yağlanmış tart kalıbına dökerek pişiriyoruz.
Salepli krema için:toz krem şanti dışındakileri karıştırarak pişiriyoruz.Ocağı kapatınca margarini de ilave edip karıştırıyoruz.Krema soğuyunca Toz kremşantiyi ilave ederk 10 dk.çırpıyoruz.Önce biraz cıvık bir kıvamı oluyor.Korkmayın zira ben çok korktum.Ama dolapta birkaç saat kalınca çok kıvamlı ve sünen köpük gibi bir krema oluyor.Neyse devam edelim.Daha sonra pandispanyanın çukur kısmını bu krema ile doldurup dolaba gönderiyoruz.Birkaç saat bekleyince krema donuyor adeta.Servis yapacağımızda çıkarıp,pişmaniye ve fıstıkla süslüyoruz.
Burçak
Açık Profil bilgileri
Burçak - Özel Mesaj gönder
Burçak - Daha fazla Mesajını bul