Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.03.10, 22:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Ağaçkakan (Picidae) - Ağaçkakan Hakkında Genel Bilgi

Ağaçkakan (Picidae) - Ağaçkakan Hakkında Genel Bilgi



Ağaçkakan

Bütün gün ağaçları gagalayarak böcek arayan 180 kadar kuş türü ağaçkakan adıyla anılır. Hepsi aynı familyadan olan bu kuşlar ağaç kabuklarının altındaki böceklere ulaşmak için, güçlü ve sivri gagalarıyla vura vura ağaç gövdelerinde derin oyuklar açarlar. Dağcıların kancasına benzeyen ayak yapıları da tırmanmaya ve ağaç gövdelerini sıkıca kavramaya çok elverişlidir. İkisi öne. ikisi arkaya dönük olan dörder parmaklı ve sivri tırnaklı pençeleri ağaca sımsıkı tutunmlarını sağlar. Kuyruklarındaki uzun ve sert tüyler de üçüncü bir ayak gibi gövdelerine destek olarak tırmanmayı kolaylaştırır.

Ağaçkakanlar güzel görünümlü kuşlardır. Türlerden çoğunda erkeklerin başını kıpkırmızı bir tutam tüy süsler. Havada bir alçalıp bir yükseldikleri için ağaçkakanların uçuşu bir dalgalanma hareketini andırır. Aylarca hiç ötmeyen bu sessiz kuşların zaman zaman yükselen acı çığlıkları çok uzaklardan işitilebi-lecek kadar güçlüdür.
En çok böceklerle beslenen ağaçkakanlar, son derece uzun olan dillerini ağaç gövdele-rindeki oyuklara daldırarak böcekleri dışarı çekerler. Bazı türlerde ucunda fırça gibi sert tüyler bulunan bu uzun dil tombul tırtılları bir zıpkın gibi avlayabilir. Bazılarında ise üstü yapışkan bir maddeyle kaplıdır ve karınca gibi küçük böcekleri değdiği anda yakalar.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla