Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.04.10, 23:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Tavus Kuşu (Pavo)-Tavus Kuşu Resimleri-Tavus Kuşu Hakkında Genel Bilgi

Tavus Kuşu (Pavo)-Tavus Kuşu Resimleri-Tavus Kuşu Hakkında Genel Bilgi



Tavus Kuşu (Pavo)

Bilimsel Sınıflandırma
Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Galliformes (Tavuksular)
Familya: Phasianidae (Sülüngiller)
Cins: Pavo L., 1758 Tavus kuşu, sülüngiller (Phasianidae) familyasında Pavo cinsindeki iki tür kuşa verilen isimdir. Kur yapma döneminde, erkek tavusun açarak sergilediği kuyruklarıyla tanınır. Dişi tavuskuşu kahverengi ya da gri tonlu kahverengi renklidir.
Bu iki tür şunlardır:
Mavi tavus kuşu (Pavo cristatus) Yeşil tavus kuşu (Pavo muticus ) Mavi tavuskuşu Hindistanın altkesimlerinde yaşar. Tavuskuşu hindistanın ulusal kuşu olarak gösterilir.
Yeşil tavuskuşu Burma'nın doğusundan Java'ya kadar olan bölgede yaşar. Yeşil tavuskuşuDünya Korunma Birliği tarafından nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine alınmıştır. Bunun nedeni avlanma ve yaşadıkları coğrafyanın bozulmasından kaynaklanır.



Tavus kuşu, erkeğinin yelpaze gibi açarak sergilediği görkemli telekleriyle tanınır. Kuyruk örtü tüylerinden oluşan gösterişli telekler bronz renkli bir eğreltiye benzer. Ama uçlarında göz denen yuvarlak desenler vardır. Bu gözlerinortasında, parlak maviyle çevrelenmiş
siyah bir benek yer alır. Mavi halkayı da, kenarları yeşilimsi san olan bronz renkli bir dış halka sarar. Erkek dişiye gösteri yaparken kuyruğunu kaldırıp kuyruk örtü teleklerini yelpaze gibi açar ve titreştirir. Erkeğin tepesindegene yelpaze biçimli, siyah ve mavimsi uçlu süs tüyleri bulunur. Başı ve boynu parlak mavi, sırtı yeşil üzerine siyah desenli, kanatları kahverengi nakışlı, alt bölümleri parlak koyu yeşil ve siyahtır. Yüzündeki tüysüz bölgelerden beyaz derisi görülür. Dişiler ise soluk renkli, gösterişsiz kuşlardır.

Mavi tavuskuşu ya da Hint tavuskuşu (Pavo cristatus) Hindistan ve Sri Lanka'da yaşar. Ama soğuğa karşı oldukça dirençli yapıları sayesinde yeryüzünün birçok yerine götürülmüş, hayvanat bahçelerinin gözdesi olmuştur. Görünüşlerinin güzelliğine karşılık ötüşleri insanı irkiltecek ölçüde çirkindir.

Tavuskuşlarının dişisi yerdeki bir oyuğagenellikle beş tane kahverengimsi sarı yumurta bırakır. Bu kuşlar uzun tüylerine karşın oldukça iyi uçabilir.

Mavi tavuskuşunun yanı sıra iki tavuskuşu türü daha vardır. Bunlardan biri olan Cava tavuskuşu ya da yeşil tavuskuşu (Pavo muticus) Birmanya'dan Cava'ya kadaruzanan bölgeye yayılmıştır. Mavi tavuskuşuna benzemekle birlikte boynu ve göğsü yeşil ışıltılı, tüysüz yüz derisi san, bacakları daha uzundur.

Kongo tavuskuşu (Afropavo congensis), 1913'te tek bir teleğinin bulunmasıyla başlatılan araştırmalarsonucu 1936'da keşfedilmiştir, ürkeğin tüyleri büyük ölçüde mavi ve yeşil, dişinin tüyleri yeşil ve kızıl kahverengidir.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla