Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.04.10, 23:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Yeni Dünya Akbabaları (Cathartidae)-Yeni Dünya Akbabaları Genel Bilgi

Yeni Dünya Akbabaları (Cathartidae)-Yeni Dünya Akbabaları Genel Bilgi



Yeni Dünya Akbabaları (Cathartidae)-Sarcoramphus papa

Bilimsel Sınıflandırma
Alem: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Takım: Ciconiiformes
Familya: Cathartidae Lafresnaye, 1839 Yeni Dünya akbabaları (Cathartidae), Yeni Dünya'nın yani, iki Amerika kıtasının akbabalarının oluşturduğu kuş familyasıdır.
Bunlardan en ünlüsü Güney Amerika'dagörülen And kondorudur (Vultur gryphus).
Yeni moleküler biyoloji çalışmalarının sonuçlarına göre Yeni Dünya akbabaları daha çok leyleklerle (Ciconiidae) akrabadırlar. Bu yüzden bugün öncedenolduğu gibi Falconiformes (gündüz yırtıcıları) ile değil, Ciconiiformes (leylekler ve balıkçıllar) ile ilişkilendirilirler.

Cinsler ve Türler
(Coragyps)Kara akbaba (Coragyps atratus) (Cathartes)Hindi akbabası (Cathartes aura) Küçük sarı başlı akbaba (Cathartes burrovianus) Büyük sarı başlı akbaba(Cathartes melambrotus) (Sarcoramphus) Kral akbaba (Sarcoramphus papa) (Vultur) And kondoru (Vultur gryphus) (Gymnogyps)Kaliforniya kondoru (Gymnogyps californianus)
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla