Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.04.10, 11:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Jaguar
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Florya'da Neler Oluyor?

Florya'da neler oluyor?

Taraftarlar bir hocaya bir kadroya bakıyor ve haklı olarak soruyor...

Tarihin en kariyerli hocası takımın başında, tarihin en pahalı yıldızları kadroda. Ancak Cim Bom'da işler bir türlü iyi gitmiyor.

Avrupa'ya ve kupaya erken veda eden Sarı-Kırmızılı ekip, şampiyonluk hedefinin de iyice uzağında kaldı. Taraftarlar bir hocaya bir kadroya bakıyor ve haklı olarak soruyor: Florya'da neler oluyor?..

ELANO, JO, SANTOS AYNI LİNCOLN GİBİ

Takım içinde kimsenin kimseye saygısı kalmadı. Çeşitli gruplar oluştu. Ardacılar var, Servetçiler var, “Ben bu parayı hiçbir yerde bulamamcılar” var, yabancılar bile aralarında ikiye ayrılıyorlar; Kewellcılar ve alemciler. 17 Aralık 2007’de 2-0 kazanılan Sivas maçında korneri kötü kullanan Arda’ya fırça atan Servet’e Arda cevap verince bu ikili herkesin gözü önünde kavga etmişti. Sonra araya girildi, “O benim kardeşim”, “O benim ağabeyim” açıklamaları yapıldı ama bu olay ikili tarafından asla kapatılmadı. Hele hele Arda’ya kaptanlık verilince olaya üçüncü kişiler de katıldı ve kamplaşma başladı.

FLORYA'DA ÜSTÜNEL-ARDA KAVGASI

Yabancılar ile yerliler arasında zaten hiçbir zaman sıcaklık olmadı. Geçmişte kaybedilen bir maç sonrası soyunma odasına gülerek giren Lincoln, dayak yemekten son anda kurtulmuştu. Bugünkü durum da pek farklı değil. Elano, Jo ve Santos’un Lincoln’den bir farkı yok. Kewell ve Baros ise herkesi profesyonel olmamakla suçluyor. Yerliler de onların uzun sakatlıklarını pek inandırıcı bulmuyor. Haldun Üstünel ile Arda arasında yaşanan tartışma da hiç akıllardan çıkmadı. Bundan bir süre önce Haldun Üstünel Florya’da Arda’ya sert bir şekilde, “Elano’ya niye pas vermiyorsun” diye soruyor. Aynı sertlikte cevap alınca da binanın içinde bağrışmalar herkes tarafından duyuluyor. Çünkü bu tartışma lobide gerçekleşmişti.

ADNAN POLAT KONGREYE DALINCA

Büyük hayallerle getirilen Rijkaard şaşkın. O hâlâ Florya’yı işini yapan profesyonel futbolcular ve görevlilerden oluşan bir yer sanıyor. Ne futbolculuğunda ne de teknik direktörlüğünde böyle bir durumla karşılaşmamış olan Hollandalı, rotasyon adı altında düzeni forma dağıtımıyla sağlamaya çalışıyor. Tarihinin en büyük serbestliğini yaşayan futbolcular hep daha fazlasını istiyor. Camiada Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ’ın Adnan Sezgin’le arasının soğuk olduğunu bilmeyen yok.

ADNAN SEZGİN ERSUN YANAL'I İSTEMİŞTİ

Çoğu kez Üstünel’in futbolcularla yaptığı konuşmadan sonra Sezgin’in aynı futbolculara tam tersi şeyler söylediği ve bunun sonucunda da Başkan Adnan Polat’ın Florya’ya gelerek durumu düzeltmek zorunda kaldığı da biliniyor. Fanatikin haberine göre, Ancak seçim çalışmaları son dönemlerde bu ziyaretleri seyrekleştirdi. Çöküşün de bu zamanda gelmesi son derece dikkat çekici. Rijkaard transferi için Haldun Üstünel yurt dışına çıktığı günlerde Adnan Sezgin’in de Ersun Yanal ile görüşme yapması ve bunun kamuoyu tarafından öğrenilmesi ortalığı çok germişti. Bu olay aradaki soğukluğun sebebi olarak gösteriliyor.



Onu Frank Rijkaard ortaya çıkarttı

Rijkaard, bu düşünceme kesinlikle katılmadı ve tavsiyeme kulak asmadı.

Barcelona’nın eski futbolcularından Ronald de Boer, oynadığı futbol ve attığı gollerle dünya genelinde adından söz ettiren Lionel Messi’deki cevheri Frank Rijkaard’ın ortaya çıkarttığını söyledi.

De Boer, Messi’yi, 2005 yılındaki Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’nda oynarken Rijkaard’la birlikte seyrettiklerini, kendisinin, Messi’nin büyük bir futbolcu olamayacağı yönünde fikir yürüttüğünü, ancak Rijkaard’ın buna karşı çıktığını söyledi.

O dönem 17 yaşında olan ve Barcelona’nın altyapısında bulunan Messi’nin maça odaklanamadığı düşüncesinde olduğunu belirten Ronald de Boer, "Messi’nin, daha çok takım oyuncusu olması gerektiğini, çok şey yapmaya çalıştığını ve bu nedenle oynayamadığını savundum. Ama Rijkaard, bu düşünceme kesinlikle katılmadı ve tavsiyeme kulak asmadı. Messi’yi sadece bir bölgede oynatmanın doğru olmayacağını, bunun futbolcuyu kısıtlayacağını söyledi. Rijkaard, Messi’nin içgüdüleriyle oynaması gerektiğini, kısıtlanırsa büyük bir yeteneğin harcanacağını düşünüyordu" dedi.

Messi’nin, bu konuşmadan bir yıl sonra Barcelona A takımına yükseldiğini ve oynadığı futbolla Frank Rijkaard’ı haklı çıkardığını ifade eden Ronald de Boer, Hollandalı teknik direktörün, Messi’nin "özel olduğunu" önceden keşfettiğini ve futbolcuyla her gün özel olarak ilgilendiğini söyledi.



--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla