Konu
:
İskorpit Balığı-İskorpit Balığı Hakkında Genel Bilgi
Tekil Mesaj gösterimi
12.04.10, 02:00
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
İskorpit Balığı-İskorpit Balığı Hakkında Genel Bilgi
İskorpit Balığı-İskorpit Balığı Hakkında Genel Bilgi
İskorpit (Scorpaena porcus, Scorpaenidae familyasından bir balık türü.
Yaşamı aynı aileden olan Lipsos'un aynıdır. Farkları İskorpit'in Lipsos'a göre daha küçük olması (ortalama 20 - 30 cm.) ve renginin koyuluğudur. Eti oldukça lezzetlidir ancak dikenleri çok zehirli olduğundan yakalandığında dikkat edilmelidir.
Pişirme biçimi:
Çorba, yahni, buğlama , pilaki, fleto tava
Dönem:
yaz ayları, özellikle
de ağustos.
Dikenleri vücuda değdiğinde, deride kızarıklık ve şişlik meydana getiren bir balık türüdür.
Zehir etkisini bir kaç gün sürdürmektedir. Tedavi için amonyak kullanılabilir. Ayrıca halk arasında bu balığa "çarpan" denmektedir.
Kıyıdan yem ile tutulabilen, izmarit avcılarının bol bol karşılaştığı bir balık türüdür.Genelde kumluk yerlerde tutulur.Daha önce söylendiği gibi tehlikelidir, özellikle acemi
balıkçılar için daha tehlikelidir; kırlangıç gibi balıklarla karıştırıp müdahele edildiğinde iğnelerine temas edilirse, büyük acı verir.
Fenci
Açık Profil bilgileri
Fenci - Özel Mesaj gönder
Fenci´nin Web Sitesini ziyaret edin
Fenci - Daha fazla Mesajını bul