Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.04.10, 10:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon 23 Nisan'da Çocuk Olmak İsterdim

23 NİSAN BAYRAMINDA ÇOCUK OLMAK İSTERDİM

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

“ Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı,
Bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI ÜLKEM VE DÜNYADAKİ TÜM
ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN

23 NİSAN BAYRAMINDA ÇOCUK OLMAK İSTERDİM

23 Nisan’da çocuk olmak isterdim. Her 23 Nisan Bayramında dalarım tatlı anılara. Bazen göz kapaklarım buğulanır ve buruk bir tebessüm. Bazen ise gözyaşlarıma engel olamam. Gece uyumadan Şanlı Türk Bayrağımız başucumda nasılda uyku tutmazdı gözümü heyecandan. Annem erken yatırırdı ertesi sabah bayram var diye. Uyandığımda uçardım kelebek gibi sevinçten. Elimden tutup götürürdü büyüklerim 23 Nisan Bayramına. O ne coşku, o ne kalabalıktı Sivas’ta Hükümet Meydanı. İstiklal Marşı okunduğunda yüz metre ilerideki insanlar, yoldan geçen arabalar olduğu yerde donup beklerdi saygıdan. Bayram törenini izlemek için yer olmazdı kaldırımda. O ne coşku, o ne milli duygular ile donatılmış halk vardı. 23 Nisan’da çocuk olmak isterdim. Her 23 Nisan Bayramında dalarım tatlı anılara, bazen Askerler bando ile Mehmet paşa mahallesindeki Armut ağacı olan bahçeli evimizin önünden geçerdi. Hani nasılda askeri bandonun peşlerine takılıp gitmiştim korkusuzca.
Evimizi kaybedip ağladığımda fark edilmişti kaybolduğum. Eve getirdiklerinde ise annemden işittiğim azarlar Oy oy yıllar ne çabuk geçtin ne çabuk hani o anılar. Unutmam mümkün mü bayram dönüşü bir kaçamakla annemden gizli mutfaktan kaçırdığım bakır tencere kapaklarını birbirine vurup bandoculuk oynadığım o güzel günleri.
Şimdi ise içim yanıyor hem de alev alev kor gibi. Hani o eski Milli duygular, hani o bayram coşkusu ne oldu bize, ne oldu Ülkeme, nerede bayram sevinci dolu çocuklar, Milli Bayramları evinde bayrama gitmeden geçiriyorlar. İstiklal Marşı okununca da okullarda ya öğretmenlerimizden bazıları ya da öğrenciler sakız bile çiğniyorlar, kahroluyorum hem de çok. Her 23 Nisan Bayramında dalarım tatlı anılara. Şimdi ne anam kaldı, ne de babam, minnetim çoktur onlara. Artık sıra bizlerde, tutalım yavrularımızın, torunlarımızın ellerinden. Haydi! Tutuşun el ele, götürelim yavrularımızı bayrama. Atatürk’ü anlatalım onlara, Cumhuriyet’i tanıtalım, koruyup yaşatmalarını öğretelim. Şanlı Türk Bayrağımızla donatalım o gül yüreklerini. Anlatmazsak eğer boş kalır o kaldırımlar bayram sabahı. Hatta bir gün yine 23 Nisan günü nefret ile anarlar bizleri, onları kendi bayramlarına götürmediğimiz için. Haydi! o zaman yavrularımızın elinden tutup koşalım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına. İşte o zaman onlarda belki bir gün anarlar bizi şükranla. gözleri buğulanarak, dudaklarında buruk, tatlı bir tebessümle..
Aynı şu an benim annemi, babamı minnet ve şükran ile andığım gibi.



SABİHA SERİN



23 Nisanla İlgili Sitemizde Bulunan Diger Yazılar

23 Nisan ile İlgili Özlü Sözler
23 Nisan Konuşma Metni
23 Nisan Şiirleri
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şiirleri
23 Nisan Kutlama Programı (Havva AŞKIN)
23 Nisan Şarkı Notası - El Ele Verelim
23 Nisan Şarkı Notası
23 Nisan Skeçleri ve Oyunları
23 Nisan İle İlgili Skeç Örneği - Köylü ile Şehirli
23 Nisan Şarkıları - 23 Nisan İle İlgili Şarkılar
23 Nisan İle İlgili Piyes (TBMM Açılışı)
23 Nisan İle İlgili Özdeyişler
23 Nisan Kutlama Sunuş Konuşması
23 Nisan Kutlama Programı Örnekleri
23 Nisan'da Çocuk Olmak İsterdim
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şiirleri
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan Çocuk Bayramı
Bu gün 23 nisan atam!
23 Nisan'nın Önemi
23 Nisan Dansları
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
23 Nisan Çocuk Bayramı İle İlgili Resimler ve Atatürk Çocukları
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile İlgili Gif ve Animasyonlar
23 Nisan Çocuk Bayramı Resimleri


--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla