Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.04.10, 21:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Deniz Gergedanları (Monodon)-Deniz Gergedanları Genel Bilgi-Deniz Gergedanları Resim

Deniz Gergedanları (Monodon)-Deniz Gergedanları Genel Bilgi-Deniz Gergedanları Resimleri



Deniz Gergedanları

Denizgergedanı (Monodon), Kuzey Kutbu ve Kuzey Atlantik sularının yerlisi olup üst çenesinden ileriye uzanan uzun fildişiyle dikkati çeker. Hayvanın kendisi 6 metre uzunluğunda olabilir, fildişinin uzunluğu ise 2,5-3 metreyi bulur.

Fildişi ekseriya yalnız erkeklerde bulunur. Denizgergedanı'nın, bu dişini bir hücum silâhı olarak kullanmadığı görülmüştür. Bununla beraber erkeklerin, bir dişiye sahip olmak içingiriştikleri savaşta, bu dişin rolü olması mümkündür.

Denizgergedanı, suda yaşayan birçok memeliler gibi hava alabilmek için buzda delikler bulundurur. Bu deliklerde akrabası beyaz balina ile bir arada görüldüğü olmuştur. Denizgergedanı pek hızlı bir yüzücü değildir. Fakat suyun altında yiyeceği olan mürekkep balığı, kalkan balığı, morina balığı, alabalık, folyabalığı, pisi balığı, dil balığı, deniz akrebi ve karides gibi deniz yaratıklarını yakalayacak kadar hızlı yüzebilir. Balıklan çenelerinin arasında ezebilirse de, onları ekseriya bütün olarak yutar.

Denizgergedanı su yüzüne çıkarken tiz bir ıslık çıkarır. Bu, akciğer-lerindeki havanın nefes deliği yoluile dışarı atılmasından ileri gelebilir. Denizgergedam'nın derin bir kükreme salıverdiği veya alçak sesle böğürdüğü de sık sık duyulur.Bununda dişinin yavrusunu çağırması mümkündür.

Yetişkin denizgergedanı grimsi renktedir. Sırtında ve yanlarında daha koyumsu benekler göze çarpar. Eskimolar,denizgergedanı'nın etini yer ve iyi kalite olan yağını lambalarında yakarlar. Barsaklanndan da olta ipi ve elbise yaparlar.

Ender olarak çift fildigli denizgergedanlarına raslanırsa da, bu hayvan genellikle tek dişlidir. Bilimseladı Monodon da zaten tek diş anlamına gelir. Fildişi, hayvanın sol üst köpek dişidir.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla