Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.05.10, 11:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Sopa Çekirgesi (Baciilus rossii)-Sopa Çekirgesi Genel Bilgi-Sopa Çekirgesi Resimleri

Sopa Çekirgesi (Baciilus rossii)-Sopa Çekirgesi Genel Bilgi-Sopa Çekirgesi Resimleri



Sopa Çekirgesi (Baciilus rossii)

Sopa çekirgesi, her iki eşeyi de kanatsız olan Güney Avrupa ile Kuzey Afrika'da yaygın bir böcektir. Yeşil veya sarımsı renkli olur. 10 santimlik dişilerden biraz daha ufak olan erkekler, pek ender olarak göze çarparlar. Esaret hayatındaki sopa çekirgeleri, gül yaprakları, böğürtlenler ve başka bitkilerle beslenirler. Dişi, erkek yokluğunda da döllemsiz çoğalma yoluyla üreyebilir. Fakat döllenmemiş yumurtalardan sadecedişiler çıkar. Bu usulle pes peşe yirmi dişi kuşağı üretilebilmiştir.

Sopa çekirgesi'nin bir özelliği de, kaybettiği bacaklarının yarine yenilerinin yetişebilmesidir. Bu kabiliyetini derisini değiştirmeye devam ettiği sürece muhafaza eder.Böceğin göğsünün sağında ve solunda birer bez bulunmaktadır. Bazı tropikal türlerde fena bir koku salıvererek, düşmanlarını kaçırtırlar.

Erginleşen dişi sopa çekirgeleri sonbaharda yumurtlamaya başlar ve 300-400 yumurtalarını arka arkaya oraya buraya dökerler. Yumurtalar sonbahara kadar yapraklarınarasında beklerler. Küçükler bu zaman yumurtalardan çıkarlar ve yazı karınlarını tıka basa doyurarak geçirmeye hazırlanırlar.

Mutedil enlemlerin sopa çekirgeleri'nin pürtüksüz vücutları vardır, fakat tropikal kuşaklardaki akrabaları, dikenli bitkilerin arasında daha iyi gizlenebilmek için yumrularve dikenlerle silâhlıdırlar. Bu tropikal türlerden bazıları 20, 25, hatta 30 santim uzunluğunda olurlar ve içlerinden bazıları kanatlıdır. Bunlardan biri, bütün Hindistan bölgelerinde yaygın gezen daldır(Cyphocrania gigas). Karnındaki yaprak biçimli ilâveyle dikkati çeken bu kanatlı tür 17 santim uzunluğunda olur.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla