Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.05.10, 12:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Süngerler (Porifera)-Süngerler Hakkında Genel Bilgi-Süngerler Resimleri

Süngerler (Porifera)-Süngerler Hakkında Genel Bilgi-Süngerler Resimleri



Süngerler (Porifera)

Anatomileri
Bu delikli yapıdan dolayı süngerlere porifera denir. Küçük ağız vazifesini gören yan deliklerden giren su, vücut boşluğunu dolaştıktan sonra, oskulumdan tekrar dışarı atılır.

Bazı süngerlerde iskeletteki spiküller tamamen kaybolarak destek maddesi olarak yalnız spongin kalır. Bu tür süngerler temizlendikten sonra, halk arasında temizliksüngeri olarak kullanılır. İskeletsiz olan pek az sünger vardır.

Sünger olarak bildiğimiz kısım aslında hayvanın yumuşak kısımlarından ayrılmış iskeletinden başka birşey değildir. Suyu emdiğinde şişme özelliği vardır. Plastik süngerlerden önce daha çok kullanılanlar doğal süngerlerdir.



Çoğalmaları
Gemula denen bu küreler dış taraftan iki katlı bir spongin zarla çevrilir. Ana hayvan öldükten sonra, bunlar çok soğuklarda dahi hayatını sürdürürler. İlkbahardagemula içindeki üreme hücreleri etrafındaki zarın deliklerinden çıkarak yeni süngerleri meydana getirirler.

Sünger avcılığı
Bu usulde avcılar süngerleri inceleyerek kaliteli olanlarını toplarlar. Toplanan süngerler temizlemeve kurutma işlemlerinden sonra piyasaya sürülür.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla