Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.05.10, 14:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Bayağı Sarıasma (Oriolus oriolus)-Bayağı Sarıasma Kuşu Genel Bilgi Resimleri

Bayağı Sarıasma (Oriolus oriolus)-Bayağı Sarıasma Kuşu Genel Bilgi Resimleri



Bayağı Sarıasma (Oriolus oriolus)

Özellikleri

Erkeği göz alıcı derecede sarı ve kanatları siyah renkli, gagası pembedir. Dişisi erkeğine benzer ancak gagaya yakın siyahlıktan yoksundur ve göğsün siyah noktalıdır. birçoğunun renkleri daha yeşil, kuyruk sokumları sarı, kanatları koyu renk ve alt tarafları açık renktir. Genç erkekler dişilerine çok benzerlerama bir tek gagalarından ayırt edilir.Gagaları pembedir.

Yaşam Alanı

İlkbaharda Türkiye'ye gelip, sonbaharda Afrika’ya döner. Ormanlarda, bahçe ve parklarda yapraklarını döken yaşlı ağaç tepelerinde yaygın olarak bulunur. Uçuşu derin kanatvuruşları ile hızlıdır. Sesi gür ve flütümsüdür ve kısa perde değişiklikleri içerir ‘ii-lo-vi’ ya da ‘viiidl-o’; ötüşü ise pes ve serttir ‘şaaak’.

Üreme

Bitki liflerinden ördüğü yuvasını ağaçların çatallı dallarının arasına kurar. 3-4 yumurta yumurtlar.Kuluçka süresi 14-15 gün kadardır. Bu devrede erkek dişisini yuvada besler.

Konu SERDEM tarafından (04.05.10 Saat 19:00 ) değiştirilmiştir..
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla