Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.05.10, 14:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Tapir (Tapirus)-Tapir Hakkında Genel Bilgi

Tapir (Tapirus)-Tapir Hakkında Genel Bilgi

Tapir, ormanlarda yaşayan iri yapılı, tek toynaklı bir memelidir. At ve gergedan bu ürkek ve zararsız hayvanların en yakın akrabaları arasında yer alır. Üçü Orta ve Güney Amerika' da, biri Malezya'da yaşayan dört tapir türü vardır. Orta Amerika tapiri (Tapirus bairdii) ve Güney Amerika'da yaşayan dağ tapiri (Tapirus pinchaque)son derece azalmıştır.

Tapir kısa bir hortumu andıran burnunu bitkileri toplayıp ağzına götürmek için kullanır. Ayaklarında işlevsel üçer parmak vardır. Ön ayaklarında körelmiş olan dördüncüparmak arka ayaklarında bulunmaz. Tapirlerin bütün parmaklan küçük toynaklarla kaplıdır.
Derisi kalın, düz ve seyrek kıllıdır. Yalnız iki türünde kısa bir yele bulunur. Kuyruk uzunluğu 10 santimetreyi aşmaz.Bütün tapirlerin yavruları koyu kahverengi üzerine solukçizgiler ve beneklerle bezelidir. Yenidünya tapirlerinden daha iri olan Malaya tapirinin (Tapirus indicus) erişkinlerinde omuz yüksekliği 1 metre, uzunluk 2,5 metre dolayındadır. Yenidünya tapirleri koyu kahverengi, Malaya tapiri ise karnına inen ve sağrısına doğru uzanan geniş beyaz bölge dışında parlak siyahtır. Tapirler genelliklesu kıyılarında yaşar, suya girmekten hoşlanırlar. Geceleri beslenen bu hayvanların işitme ve koku alma duyuları çok gelişmiştir.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla