Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.05.10, 18:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Burgazada Otelleri

Burgazada Otelleri

Burgazadası, İstanbul Adaları’nın büyüklük olarak üçüncüsüdür. Ada yuvarlak bir biçimdedir ve eni boyu yaklaşık 2 kilometredir. Ada üzerindeki tek tepe Bayrak Tepesi’dir. İskender’in generallerinden Demetrios’un babası (Antigone) buraya büyük bir kale yaptırmış. Ada önce onun adıyla anılmış, sonra kale anlamına gelen Burgaz adını almıştır. Burgazadası, iklimi, sahili, çamları, restore edilmiş zarif köşkleri ile İstanbul’un en sevilen mevkilerinden biridir. Adanın yalı ve köşkleri, güzellikleri ve zerafetleri ile tanınmıştır. Güzel ahşap köşkler genellikle sahilde Gezinti Caddesi’nde, Kaşıkadası ve Heybeliada’ya bakan tepenin eteklerindeki Gönüllü ve Mehtap sokaklarındadır. Vapur iskelesinden doğuya doğru gidildiğinde adanın eski plajına ulaşılır. Buradan Heybeliada’ya doğru uzanan bir burun ve burnun ucunda bir fener vardır. Plajın güneyinde Mezarlık Burnu yer almaktadır. Bu burundaki kaya dönüldüğünde adanın güney kıyılarına gelinir. Burası, Bayrak Tepesi’nin bulunduğu sarp mevkidir. Kıyıdan duvar gibi yükselen bu tepenin üzerinde Hristos Manastırı vardır. Aynı yönde kıyıdan devam edilince Kalpazankaya’ya gelinir. Kalpazankaya’nın hemen yanında bulunan küçük koy, Burgaz’ın gezinti yerlerinden biridir. Kalpazankaya’nın güneyinde Marta Koyu, Kuzeybatı tarafında Aya Yorgi Manastırı bulunmaktadır.

Burgazada da Hayat Nasıldır ..
Adaya insanlar üç faklı amaç için gelirler. Bunların birincisi yaz kış devamlı adada hayatını geçirenler, ikincisi sadece yazın adaya gelenler, üçüncüsü ise günü birlik adaya gelenlerdir. Yazın adaya günü birlik gelenlerin sayısı oldukça fazladır. İstanbul’dan ulaşım kolaylığı, temiz denizi ve doğası sebebiyle oldukça tercih edilen yerlerdendir. Ama gerçekten adayı seviyor veya tanımak istiyorsanız ilkbahar ve sonbahar ayları en müsait mevsimlerdir. Yaz aylarının kuru kalabalığı yoktur. Adanın gerçek sessiz ve dinlendirici ortamını bulabilirsiniz. Yaz boyunca adada kalanlar ise yine İstanbul’dan kolay ulaşımı ve sessiz ortamını tercih ettikleri için gelirler. Yaz kış kalanlar ise ya işleri burada olduğu için veya gerçekten adayı sevdikleri için kalırlar. Ada Diğer marmara adalarına göre daha sakin olup özellikle denize girmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Burgazada Ulaşım …

Burgazada ya ulaşım haftaiçi ve haftasonu belirli sefer saatlerinde İstanbul dan Kabataş ve Bostancı dan kalkan ido seferleri ve vapur seferleri ile yapılmaktadır. Kabataş bostancı - Burgazada ido vapur sefer saatlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kabataş Burgazada Sefer Saatleri - Bostancı Burgazada Sefer Saatleri

Burgazada Konaklama …


Mehtap45 Butik Hotel
Mehtap Caddesi No: 45
Burgazada - İstanbul
Tel : +90 216 381 26 60 - 61
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla