Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.05.10, 20:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Samur (Martes zibellina)-Samur Hakkında Genel Bilgi-Samur Resimleri

Samur (Martes zibellina)-Samur Hakkında Genel Bilgi-Samur Resimleri



Samur (Martes zibellina)

Bilimsel Sınıflandırma
Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Mammalia (Memeliler)
Takım: Carnivora (Etçiller)
Alt takım: Caniformia (Köpeğimsiler)
Familya: Mustelidae (Sansargiller)
Cins: Martes
Tür: M. zibellina
Binominal adı: Martes zibellina

(Linnaeus, 1758)Samur (Martes zibellina), sansargiller (Mustelidae) familyasından kürk ticaretinde postu en değerli sayılan Rusya'nın kuzeyindeki soğuk ve çok genişSibirya bölgesinde yaşyan memeli türü.



Özellikleri

Uzunluğu, 13-18 santimetrelik kabarık tüylü kuyruğu dışında 30-50 cm, ağırlığı 0,9-1,8 kg, yüzü sivri, postu genel olarak parlak koyu kahverengidir. Son derece inceolan tüyleri sivri uçlu, boynunun altı bazen koyu esmer ya da sarımsı tüylüdür.

Beslenme

Sansargillerin öbür üyeleri gibi samur da ayrım gözetmeden çok çeşitli hayvanları avlayıp yer. Kurbanları arasında tavşanlar, fareler, ve kuşlar arasında tavşanlar, fareler, sıçanlarve kuşlar sayılabilir. Avlanma dürtüsü tıpkı gelincikve sansarlarda olduğu gibi çok güçlüdür. Kurbanlarını yalnız aç olduğu zaman değil, sık sık yalnızca öldürmüş olmak için öldürür ve tümüyle tüketmeden bırakır.

Üreme

Samurlar yalnız yaşarlar. Çiftleşmeden sonra döllenmiş yumurtanındölyatağı duvarınayuvalanması geciktiğinden gebelik dönemleri 250-300 gün kadar sürer. Bir batında doğan yavru sayısı 1-4 arasında değişir.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla