Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.05.10, 15:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kıl Dönmesi Hakkında Bilgi - Kıl Dönmesi Nedir - Kıl Dönmesi Hastaligi - Kıl Dönmesi

Kıl Dönmesi Hakkında Bilgi - Kıl Dönmesi Nedir - Kıl Dönmesi Hastaligi - Kıl Dönmesi

Kıl dönmesi kılların özellikle kaba etlerin arasındaki kaba etlere açılan deliklerden girmesi deri altındaki bu kılların enfeksiyon, kaşıntı apse pis koku yaratarak ileri gelen kronik bir enfeksiyon hastalığıdır. Kesinlikle doğuştan değil, sonradan olma bir hastalıktır.
Kıl dönmesinin en büyük nedeni kaykık bir şekilde oturmaktır. Özellikle kuyruk kemiğine dayanan yük ile et ezilmekte ve gerilen cilt üzerinde delikler genişlemektedir. Cilt zaten çok delikli bir organdır. Bu germe etkisi ile delikler genişlemekte ve genişleyen deliklerden önce sarı tüyler içeri girmekte zamanla tüyler içeride birikmekte ve istenmeyen enfeksiyonlara neden olabilmektedir.
10-30 yaş arası ve fazla terleyen gençlerde kıl dönmesi daha fazla görülmektedir. Ayrıca mesleki olarak şöförler ve bilgisayar kullanıcılarında daha fazla görülmektedir.
Kıl dönmesi vucudun %95 oranda kuyruk sokumu bölgesinde gözükmektedir. % 5 oranıonda göbekte ve nadiren koltuk altı bölgelerinde görülmektedir. Özellikle koltuk altı bölgelerdeki iltihaplar aslında ter bölgelerindeki bozukluklardan kaynaklanmakatadır ve kıl dönmesi olarak değerlendirilir.
Kıl dönmesi plonidal sinüs mutlaka tedavi edilmelidir. Pis koku ve ağrısı nedeni ile tedavi şarttır. Eğer tedavi edilmezse sürekli devam eden kronik enfeksiyon sonucu kansere bile sebebiyet verebilir. Kıl dönmesi tedavisi için 12 çeşit tedavi yöntemi vardır. Radikal cerrahi yöntemi, hastalıklı yerler kemiğe kadar yumuşak dokular alınır. Bu cerrahi yöntem zaman içinde geliştirilerek. Şu anda en tercih edilen yöntem, limbert flap yöntemi ile yan bölgedeki kaba etten alınan parça ile alınan bölgenin doldurulması yöntemidir.
Tedaviden sonra kıl dönmesinin tekrar etme riski her zaman vardır. Kişi özellikle hareketlerine ve bakımına özen gösterilmeli dikkat etmelidir. Son cerrahi operasyonlardan sonra tekrar olasılığı % 1 civarlarındadır. Buda çok kıllı insanlarda görülmektedir.
Kıl dönmesi ameliyatında sonra özellikle hasta hastalığa neden olan faktörleri tekrar yapmamalıdır. Bölge temiz tutulmalıdır. Günde 3 defa temizliğe önem göstermelidir. Uzun süre kaykılık bir şekilde oturmamalıdır. Banyo ve duştan sonra özellikle bu bölgeler havlu ile sıkıca kurulanmalıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla