Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.05.10, 21:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Hindi Akbabası (Cathartes aura)-Hindi Akbabası Genel Bilgi-Hindi Akbabası Resimleri

Hindi Akbabası (Cathartes aura)-Hindi Akbabası Genel Bilgi-Hindi Akbabası Resimleri



Hindi Akbabası (Cathartes aura)-"Ağaçlar arasında hindi akbabası"

Hindi akbabası (Cathartes aura), Yeni Dünya akbabaları familyasının Amerika'da en yaygın türüdür.

Bilimsel sınıflandırma
Alem: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Takım: Ciconiiformes
Familya: Cathartidae
Cins: Cathartes
Tür: C. aura

Özellikler

1.4- 2.7 kg ağırlığında olan kuş, 72 cm boya 200 cm kanat gerginliğine ulaşabilir ve Amerika'nınen büyük kuşlarındandır. Kahverengi-siyah tüyler, açık renk kanat kenarlarıyla kontrast oluşturur. Çıplak vegövdeye oranla küçük baş, yaşlı kuşlarda kırmızı gençlerde ise siyah renktir.

Yaşam alanı

Hindi akbabası, her iki Amerika Kıtası'nın geniş bir parçasında, Güney Kanada'dan Falkland Adaları'na kadar bir bölgede, açık yarı kurak tabiat alanında yaşar.Sıcak bölgelerde sabit kalan bir kuşken, kuzeydeki dağılım alanında yaşayanlar kışın güneye göç ederler.

Davranış

Uçarken heybetli bir görünümü olan kuş, havada ender olarak geniş kanatlarını çırpmak zorunda kalır. Leş ararken oldukça yükselir. Kimi zaman yavru ve yaralı hayvanlarıavlar. Bunlar kemirgenler, sürüngenler ve civcic kuşlardır. Buna karşın yine de ağırlıklı olarak leş yiyicidir. Hassas koku alma duyusu sayesinde çok yüksekten hayvan cesedini hisseder. Gelişmişbir bağışıklık sistemi, onun yemesi güç et parçalarını yutmasına olanak verir.

Üreme

Dişi, Mart'tan Haziran'a kadar kahverengi lekeleri olan krem renginde en fazla üç kadar yumurtayı,mağaralara, kaya aralarındaki zemin tabana bırakır. Her iki ebeveynde 40 gün boyunca kuluçkaya yatar. Yavrular on hafta boyuncaebevenlerinin kursağından çıkardıkları besinle beslenir ve bakılırlar. Bu süre zarfında da uçmayı öğrenirler.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla