Konu
:
Közlenmiş Biber Turşusu
Tekil Mesaj gösterimi
22.05.10, 22:24
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Tanem
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
Közlenmiş Biber Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Malzemeler,
1 kg tatlı kırmızı biber
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı tuz
Hazırlanışı,
Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin.
Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.
Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın.
Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün.
Üzerine biberlerin yarısını dizin.
Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün.
Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin.
Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.
Püf Noktası: Biber ve patlıcanın közlenmenin en pratik yolu fırın poşetine koyup fırında pişirmektir.
Tanem
Açık Profil bilgileri
Tanem - Özel Mesaj gönder
Tanem´nin Web Sitesini ziyaret edin
Tanem - Daha fazla Mesajını bul