Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.05.10, 22:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Tanem
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:Tanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ev Yapımı Milföy Böreği

Ev Yapımı Milföy Böreği


Malzemeler,

1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
Aldığı kadar un

Hazırlanışı,
Yoğurma kabına; su, sıvıyağ, tuz, sirkeyi alıp karıştırın.
Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Sürenin sonunda hamuru 10 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı 15 cm kalınlığında açın.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Açılan hamurları üst üste dizip, her katın arasına margarin sürün.
Hamuru derin dondurucuda 25 dakika bekletin.
Sürenin sonunda hamuru yeniden 10 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı 15 cm kalınlığında açın.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Açılan hamurları üst üste dizip, her katın arasına margarin sürün.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Arasına istediğiniz bir malzemeyi koyup kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
Tanem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla