Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.05.10, 21:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Dalmaçyalı Köpeği - Dalmaçyalı Köpeğinin Özellikleri (Çocuklar İçin Köpekler)

Dalmaçyalı Köpeği - Dalmaçyalı Köpeğinin Özellikleri (Çocuklar İçin Köpekler)



Dalmaçyalı

Dalmaçya köpeği (Dalmaçyalı da denir), kısa tüylü, beyaz üstüne niteleyici siyah ya da kahverengi benekli süs köpeği ırkı.

Omuzdan yere yüksekliği 48 - 58 cm, ağırlığı 25 kg kadar olan Dalmaçya köpeği, kesin olmamakla birlikte Dalmaçya kökenli olduğu ileri sürülen, 1800 yıllarından sonraİngiltere'de yetiştirilen bir köpektir. Günümüzde dünyanın pek çok yerinde süs köpeği olarak yetiştirilmektedir.

Çok oyuncu, neşe dolu bir köpektir, ama çok duygusaldır. Yalnız kalmak istemez, küser. Bu nedenlebahçede kulübede yaşamak ona göre değildir. Belleği çok güçlüdür. Kendisine kötü davranan birini yıllar geçse de unutmaz. Enerji doludur, özellikle çocuklarla oynamayı çok sever. Ev hayvanlarıyla arasıçok iyidir, ama yabancı köpeklerle anlaşamaz. Çok zeki ve inatçıdır. Koruma ve bekçilik görevlerini yerine getirebilir.

Dalmaçyalılar yıllarca itfaiyeci köpeği olarak bilindiler.Yıllar önce dalmaçyalı itfaiyeciler tarafındanistasyonlarındaki fareleri kovalamaları için tutulmuşlardır. (Dalmaçyalılar kedi gibi fare kovalamaları ile ünlüdürler.)

2. Dünya Savaşı sırasında gizli mesaj ve tıbbi malzeme taşımak için kullanıldıkları bilinmektedir. Atlarlaaralarının iyi olmasından dolayı aynı zamanda itfaiyeciler yangınsöndürmeye giderken at arabalarına eşlik etmiş ve yollarını açmışlardır. İngiltere’de hala bazı modern itfaiye istasyonlarında Dalmaçyalılar bulundurulmaktadır.

Erkek Dalmaçyalılar dişi Dalmaçyalılar’a göre daha iri ve ağırdırlar. Dalmaçyalılar yüzmeyi çok severler.

Dalmaçyalıların benekleri siyah veya kahverengidir. Fakat ilginç olanı Dalmaçyalılar doğduklarında sütkadar beyaz doğar ve sonradan beneklerine kavuşurlar.

Çok güzel ve çok iyi av köpekleridir. İdrarında ürik asit bulunmadığı için bahçıvanların favori ırkıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla