Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.05.10, 21:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Setter Köpek Cinsi - İngiliz Setter Av Köpeği - Setter Köpeği Resimleri

Setter Köpek Cinsi - İngiliz Setter Av Köpeği - Setter Köpeği Resimleri



Setter Köpek Cinsi - İngiliz Setter Av Köpeği

Temel Özellikleri

Sakin, duyarlı, canlı, insan dostu ve duyguludur. Refleksleri iyidir. Disiplinli ama coşkuludur. Sabırla ve ikna yoluyla eğitilmeye çok yatkındır.

Neler Yapar?

İsminden de anlaşıldığı gibi avı fark ettiği zaman yarı oturma vaziyetine geçer. En değerliyeteneklerinden biri mükemmel koku alma duyusudur. Saatlerce önce geçip gitmiş bir hayvanın kokusunu bile alabilir.

Ayrıca hızlı, yorulmaz, hareketli ve güçlüdür. Her türlü araziye, sularla kaplı olanlara bile, uyumsağlayabilir. Kötü hava koşullarına ve yaz sıcağına dayanıklıdır. Her türlü avda kullanılır ve efendisiyle uyum içinde çalışır.

Kökeni

İlk setter 1500 yılında Fransa’da İspanyol ve Fransız pointerlerinden elde edilmiştir. üç yüzyıl sonra Büyük Britanya’ya getirildi ve burada son derece zeki bir köpekyetiştiricisi olan Edward Lawerack tarafından geliştirildi. Lawerack settere bugün de bilinen güzel bir biçim ve harika bir karakter kazandırdı.

çok iştahlı olduğu için şişmanlama eğilimi vardır. Evde ve bahçede yaşayabilir. Ancak birkaç saatözgür olabilmek için yüksek çitlerin üzerinden atladığı ya da tüneller kazdığı bilinmektedir.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla