Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.05.10, 22:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Tazı - Tazı Köpek Cinsi ve Özellikleri (Av Köpekleri)

Tazı - Tazı Köpek Cinsi ve Özellikleri (Av Köpekleri)



Tazı - Tazı Köpek Cinsi ve Özellikleri (Av Köpekleri)

Tazı, genelde koşu ve av için kullanılan bir köpek türüdür. Uzun boyu, Güçlü bacakları, uzun çenesi ve ayrodinamik yapısıyla saatte 72 km. hıza 1,5 saniyede erişebilir

Tazı türü eski Mısır'a kadar gitmekle beraber, DNA yapısı, çoban köpeklerine daha yakınbulunmuştur. Tarihte genellikle av hayvanı olarak kullanılmışlardır.

Tazı Koşuları

20. Yüzyılın başlarına kadar, tazılar av amaçlı kullanılıyorlardı. 1920'li yıllarda modern tazı koşuları Amerika, İngiltere ve İrlanda' da başlamıştır.

Görünümleri

Erkek Tazılar yaklaşık olarak 71 ila 76 cm arasında boya, ve 27 ile 40 kg arası ağırlığa sahiptir. Dişiler ise daha küçük olup boyları 68 ile 71, ağırlıkları da 27 ile 34 kğ arasındadır. 30 değişik renkte olabilirler. Sadece beyaz, açıkkahverengi, kırmızı ve mavi renkli olabildikleri gibi bu renklerin kombinasyonları da olabilir.

Davranışları

Tazılar oldukça hızlı olmalarına ve yarış köpeği olarak kullanılmalarına rağmen, uzun süre enerjilerinimuhafaza edemezler. Tazılar iyi birer sürat koşucusudur, aynı zamandakoşmayı severler. Oldukça sessiz ve nazik hayvanlardır. Bir tazının günde 20-30 dakika yürümeleri sağlıklı kalmaları için yeterlidir.

Evcil Hayvan Olarak Kullanılmaları

Tazılar oldukça evcil hayvanlardır. İnsanlara kolayca adapte olurlar. Çocuklarla ve evdeki diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşırlar. Yarışçı olarak yetiştirilen tazıların ev hayatınaalışmaları biraz zaman alabilir. Tazılar çok havlamazlar ayrıca yabancılara çabuk alışırlar. Bu nedenle iyi bir bekçi köpeği değillerdir.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla