Konu
:
Kadayıflı Tavuk Göğsü
Tekil Mesaj gösterimi
03.07.10, 01:03
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kadayıflı Tavuk Göğsü
Kadayıflı Tavuk Göğsü
sütlü tatlılar
Malzemeler
Tavuk göğsü için;
1 litre süt
125 gr.margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1,25 su bardağı süt
1 adet damla sakızlı falım
1 paket sade kremşanti
üstü için;
250 gr yaş kadayıf
100 gr margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı
ilk önce yaş kadayıfları elimizle parçalayıp açıyoruz.yağı teflon tencere koyup eritiyoruz.eridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp üstüne şekeri ilave ediyrz.kadayıflar altın rengini alana kadar ara ara karıştıyrz en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Tavuk göğsü içinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuryruz.sütümüzü ekleyip karıştıyrz hızlı hızlı.unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatım içine kremşantimizi döküp mikserle 5 dk. karıştıyrz.
Borcamızın altına kadayıfımızın yerisini eşit şekilde seriyrz üzerine tavuk göğsümüzü döküp tekrar kadayıfla kapatıyoruz.donması için buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.
afiyet olsunnnn
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul