Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.07.10, 01:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow İrmik Helvalı Baklava

İrmik Helvalı Baklava

İrmik Helvalı Baklava Tarifi - İrmik Helvalı Baklavanın Yapılışı



Malzemeler;

3 adet baklavalık yufka,
üzeri için 1 çay bardağı erimiş tereyağı,
irmik helvası (tarifi aşağıda)

Şerbeti için;
1 bardak şeker,
1 bardak su,
birkaç damla limon suyu.

İrmik helvasının tarifi:

200 gr. margarin,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 avuç çam fıstığı veya ceviz,
1,5 su bardağı irmik,
1,5 su bardağı süt,
yarım su bardağı toz şeker.

Yapılışı:

yağ eritilip sıvıyağ eklenir fıstıklar yağ karışımda biraz pembeleştirildikten sonra irmik eklenir penbeleşene kadar kavurulup önce süt ilave edilip karıştırılır sonra da şeker eklenerek karıştırarak pişirilir ve yarım saat demlendirilir.
Sonra baklavalık yufkalardan bir kasenin içine iki kat serilip içine helva doldurulur kapatılıp ters çevirilir tepsiye dizilir hepsi bitince üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir
fırından çıkınca üzerlerine şerbet gezdirilerek servis edilir
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla