Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.07.10, 01:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Fındıklı Güllaç

Fındıklı Güllaç
güllaç nasıl yapılır - fındıklı kakuleli güllaç



Malzemeler

* 5-6 adet Güllaç yufkası
* 4 su bardağı (1 litre) süt
* 1.5 su bardağı şeker
* Yarım çay kaşığı toz kakule
* 1.5 su bardağı dövülmüş fındık
* 1/4 su bardağı dövülmüş antep fıstığı
* 5-10 adet vişne

Yapılışı

Süt, toz kakule ve şekeri orta boy bir tencerede karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Ateşten alıp ılınmasını bekleyin.

Servis tabağınız (ben 24 cm çapında yuvarlak cam pyrex kullandım) boyutlarında bir güllaç yufkasını tabağın en altına yerleştirip bir kepçe sütlü karışımdan üzerine gezdirin. İlk yufkadan artan parçaları da üzerine yayıp tekrar sütlü karışımdan gezdirin. Bunun üzerine bir güllaç yufkası daha yerleştirip aynı işlemi tekrarlayın.



Ardından 1 su bardağı dövülmüş fındığı serpip geriye kalan güllaç yufkaları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Arta kalan sütü de tepesine döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Geriye kalan yarım su bardağı dövülmüş fındık, antep fıstığı ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla