Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.07.10, 21:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Fenci
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Kral Akbaba - Kral Akbaba Resimleri - Kral Akbaba Hakkında Genel Bilgi

Kral Akbaba - Kral Akbaba Resimleri - Kral Akbaba Hakkında Genel Bilgi

Kral akbaba (Sarcoramphus papa), Güney Amerika'da Yeni Dünya akbabaları (Cathartidae) familyasına ait, görkemli renkleri olan bir kuş türüdür. Kral akbaba, cinsinin tek türüdür olup, leş başında diğer akbabalara karşı baskın olmasından ismini bu şekilde almıştır.



Bilimsel Sınıflandırma
Alem: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Takım: Ciconiiformes
Familya: Cathartidae
Cins: Sarcoramphus Duméril, 1805
Tür: S. papa

Özellikleri

Kral akbaba dikkat çekici renklere sahiptir. Çıplak başının tepesi, boynu ve göz çevresi kırmızıdır. Gagasındaki et parçası ve ensesi turuncudan sarıya uzanır. Boynun alt kısımları siyahken, yanaklarında kısa, grimsi beyaz tüyler bulunur. Ön tarafı beyazımsı gridir. Bu akbabalar, 85 cm kadar boya sahipolabilirler ve 4.5 kg ağırlığında gelirler. Hemen hemen 2 m kanat gerginliğine sahiptirler. Tüm Yeni Dünya akbabaları gibi kral akbaba da kuvvetli bir gagaya ve güçlü pençelere sahiptir.

Yaşam tarzı
Kral akbabalar sosyal ve sokulgan olmasalar da çiftler halinde yaşarlar ve geceleri topluca uyurlar. Gündüzleri kanatlarını hareket ettirmeden saatlerce havada süzülürlerve yiyecek ararlar. Yüksek dağlardan kaçınırlar, en başta yağmur ormanlarında ve savanalarda bulunurlar.

Beslenme
Kral akbabalarının çok iyi bir koku alma duyuları ve keskin gözleri vardır. Besinleri başta leşler olmaküzere, balıklardan, küçük memelilerden ve yılanlardan oluşur. Leş başına vardıklarında bir kaç düzine halinde toplanırlar, diğer akbabaları kovar ya da onların yiyeceklerini çalarlar.

Üreme
Kral akbabalar her iki yılda bir kuluçka yatarlar ve yuva inşa etmezler. Yumurtalarını, genelde 20 ile 30 m yüksekte bulunan ağaç dallarının çatallarına, kaya yarıklarına yada kurumuş ağaç kütüklerine koyarlar. Dişi genelde sadece bir tane kırmızımsı kahverengi lekeleri olan beyaz-sarı yumurta bırakır. Ancak bazen kuluçkanın üç yumurtayı kapsadığı da olur. Her iki ebeveynin de eşit oranda katıldığı 55 günlük bir kuluçka süresinin sonundagenç kuş yumurtadan çıkar. Yavru ebeveynlerin kusağından, önceden hazmadilmiş besinlerle beslenir. Yuvada kalma süresi 80 ile 90 gün kadar sürer, sonrasında yavru yuvayı terk eder. Ancak sıklıkla 150 ile 600 gün kadar ebeveynleriyle beraber kalır.

Dağılım
Kral akbabaların dağılım alanları Meksika 'dan Orta - ve Güney Amerika üzerinden Kuzey Arjantin ve Uruguay'a kadar yayılır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla