Konu
:
Antepfıstıklı Kaymaçina
Tekil Mesaj gösterimi
06.08.10, 22:19
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Antepfıstıklı Kaymaçina
Antepfıstıklı Kaymaçina
Kaymakçina Nasıl Yapılır - Makedon Kaymakçinası
Malzemeler 8 kişilik:
8 çorba kaşığı un
1 litre süt
6 adet yumurta
1 paket vanilya
1 kahve fincanı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için:
2 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
Tarifi:
Unu bir kaba alıp 1 kepçe sütle ezerek karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ayrı bir kapta köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kalan sütü derin bir tencereye alıp unlu sütü, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ilave edin. Mikserle çırpın. Karışımı hafif yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şurubu sıcak tatlının üzerine dökün. Kare şeklinde kesip, üzerine fıstık serpin. Soğuk olarak servis yapın.
alıntı
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul