Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.08.10, 22:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tavuklu Kadınbudu Köfte

Tavuklu Kadınbudu Köfte


Malzemeler
500 gr tavuk kıyması
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar, kimyon

Kızartmak için:
1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
Sıvıyağ

Hazırlanışı:
Pirinçleri yıkayıp süzün. 4 su bardağı su ile haşlayın süzün. Soğumasını bekleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozları ince kıyın.
Kıyma, haşlanmış pirinç, soğan, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun.
Dilerseniz kimyon ve yenibaharı da ekleyebilirsiniz.
Yoğurduğunuz harcın ağzını kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Unu bir tabağa alın. Yumurtaları çukur bir kapta çırpın.
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avuçlarınızın arasında yuvarlayın. Uzun ve yassı köfteler hazırlayın.
Yağı kızdırın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp tavada kızartın.
Afiyet olsun!
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla