Konu
:
Alaca Çorba
Tekil Mesaj gösterimi
06.08.10, 22:38
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Alaca Çorba
Alaca Çorba
Malzemeler
¦500 gram bulgur
¦100 gram kuru börülce
¦1 orta boy soğan
¦yarım çaybardağı zeytin yağı
¦1 yemek kaşığı salça
¦1 çay kaşığı karabiber
¦1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kaynayan suya atılan börülce bir süre haşlandıktan sonra suyu süzülür. Bulgur bol su ile kısık ateste pişirilirken az haşlanmış börülceler içerisine atılıp 30 dakika ocakta tutulur. Küçük küp küp doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadarkavrulur ve salça eklenip kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiber eklendikten sonra içerisine bir su bardağı su konup kaynatılır ve pişmiş börülceli bulgurun üzerine dökülüp 15 dakika daha ateşte tutulur. Sıcak servis yapılır. Servis sırasında üzerine kırmızı biber, kırmızı pul biber serpilebilir. Sonra da afiyetle yenilir.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul