Konu
:
Halil Rifat Paşa Lisesi Sivas
Tekil Mesaj gösterimi
30.08.10, 23:19
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Adını; ”GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR” diyen, Sivas eski valisi Halil Rıfat Paşa’dan alan okulumuz; Sivas il danışma kurulunun1985 tarih ve 5 sayılı kararları, Valilik makamının 11.11.1985 gün ve 39920 sayılı teklifleri, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığının onayı ile Halil Rıfat Paşa Lisesi olarak açılmıştır.Sivas Lisesi’nden 8 şubelik öğrenci nakli yapılarak 1 Ekim 1985 tarihinde Ticaret Lisesi binasında eğitim ve öğretime geçen okulumuz;1987-1988 öğretim yılında 8 şubelik öğrenci ile Dört Eylül Ortaokul binasında eğitim ve öğretime devam etmiştir ve ilk mezunlarını burada vermiştir.1988-1989 öğretim yılında iki kat olarak tamamlanan şu an içerisinde bulunduğumuz binasına taşınmıştır.Bu binayı Ortaokul ve Lise ayrı müdürlüklerle müşterek olarak kullanmaya başlamışlardır. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 4 Haziran 1991 tarih ve 13581 sayılı yazıları gereği Lise ve Ortaokul kısmı tek müdürlük altında birleştirilmiştir. Şu anda, modern bir görüntü sergileyen okulumuz; laboratuarları, iki ayrı öğretmenler odası, zengin bir kütüphane ve ”ÖRNEK SINIF” anlayışına dönük derslikleriyle eğitim ve öğretim hizmetini sürdürmektedir
Adı: HALİL RİFAT PAŞA LİSESİ
Adresi: YUNUS EMRE MAH.MOLLA GÜRANİ CAD.NO:333
SİVAS / MERKEZ
Telefon Numarası: 3462411670
Faks Numarası: 3462411826
http://www.halilrifatpasalisesi.k12.tr/
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular
ALINTIDIR
Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri
Anaokulu - İlköğretim
Sınav Soruları ve Ders Notları