Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.10.10, 02:22   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
EZEL
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Ahşap Boyama Sanatı - Resimlerle Yapımı - Teknikleri ve İpuçları

STENCIL



Gerekli Malzemeler:


-Daha önce boyanmış obje
-Stencil şablonları
-Uygun renklerde akrilik boyalar
-Değişik boyutlarda stencil fırçaları
-Akrilik boyayı üzerine sıkabileceğiniz bir kap (plastik tabak, fayans parçası vb)
-Şablonu objeye yapıştırmak için bant (boyayı kaldırmayacak malzeme olmasına dikkat ediniz)
-Su kabı
-Peçete


Bu teknik şablon kullanılarak yapılır. İşlem bittikten sonra resimler çizilmiş gibi düzgün olacaktır. Bu tekniği tek olarak uygulayabileceğiniz gibi, diğer tekniklerle birlikte de kullanabilirsiniz. Şablon kullanarak desen oluşturmada kullanacağınız boyalar zemin boyasından farklı olarak akrilik olmalıdır. Aksi takdirde boya dağılacak ve istediğiniz desen oluşmayacaktır.


Şablonu objeye kaymayacak şekilde yapıştırdıktan sonra akrilik boyayı fayans üzerine sıkınız. Boya çabuk kuruyacağı için az miktarlarda sıkmanızda yarar var. stencil fırçasını suya batırdıktan sonra gazetede hafifçe suyunu alınız. Akrilik boyaya dik olarak batırdıktan sonra şablon üzerinde hafif tamponlama hareketiyle boyamaya başlayınız. Fırçada boya bittikçe aynı hareketleri tekrarlayınız.

Bu teknikte birden fazla rengi üst üste veya geçişlerde kullanarak tonlama yaparsanız daha güzel resimler ortaya çıkacaktır. Değişik renklerde çalışırken fırçanızı yıkadıktan sonra peçete ile kurularsanız renkler fırçada birbirine karışmaz.

Şablonda kayma veya boyada fazla sulandırma nedeniyle dağılma olursa, dağılan boyaların üzerini ince desen fırçasıyla zemin renginde boyayarak sorunu çözebilirsiniz.









Mumlu zemin üzerinde stencıl çalışması


Malzemeler:


1.Üzerine çalışma yapılacak ahşap obje (peçetelik)
2.Zımpara
3.Astar boyası (beyaz)
4.Kullanılacak olan stencil
5.Kullanılacak olan akrilik ahşap boyası (pembe)
6.Boyutlu boya(gümüş sim)
7.Beyaz mum
8.Su bazlı vernik


İlk olarak obje zımparalanarak ve astar boyası atılarak hazırlanır.Kuruduktan sonra beyaz mumla üzerinden, ayni yönde , boyarmış gibi bastıra bastıra geçilir.Mumun üzerine istediğimiz renkle boyanır. Mumdan dolayı kutu üzerinde değişik bir efekt elde edeceksiniz (Bu objeyi çok sıcak ortamlarda bırakmamaya gayret gösterin çünkü mumlu yüzey çok sıcaktan bozulabilir) . Daha sonra stencil nereye uygulanmak isteniyorsa oraya iz bırakmayan beyaz bantla sabitlenerek içi boyanır. Boya iyice kuruyana kadar stencil çıkarılmaz yoksa altına sızabilir. İyice kuruyunca çıkarılarak boyutlu boyalarla daha da süslenebilir. Ben kuşları daha da belirginleştirmek için boyutlu gümüş renkli boyayla kntürledim ve kutunun ağzına da küçük küçük noktalar ekleyerek gümüş renkli boncuklar yapıştırmışım gibi bir hava verdim. Obje iyice kuruduktan sonra-tercihen en az 24 saat sonra-su bazlı bir vernikle verniklenir. Vernik kuruduktan sonra kullanıma hazırdır.Güle güle kullanın.

Önemli not: İstediğiniz gibi bir stencil deseni bulamazsanız üzülmeyin. Kendi stencilınızı kendiniz yapın. İlk olarak bir asetat kağıdı alın ve üzerine asetat kalemiyle istediğiniz deseni çizin. Sonra bir maket bıçağıyla dikkatli bir şekilde oyun.İşte stencılınız hazır. Üstelik dikkatli kullandığınız takdirde defalarca kullanabilirsiniz. Tek yapacağınız işiniz bitince hemen iyice yıkayıp kurulayıp kaldırmak.
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla