Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.11.10, 17:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Zararlı Alışkanlıklar Konulu Komposizyon Örneği

Zararlı Alışkanlıklar Konulu Komposizyon Örneği
Zararlı Alışkanlıklar İle İlgili Kompozisyon

Zararlı alışkanlıkların son zamanlarda kullanımında artış görülmektedir.Zararlı alışkanlıkların madde bağımlılığına dönüşmesi çocuklarda büyük ruhsal sorunların oluşmasına da zemin hazırlamaktadır.Genel olarak yaşamı sürdürmek için gerekli olmadığı halde madde kullanıcılarının en büyük bahanesi bedensel,ruhsal,davranışsal ve bilişsel faaliyetlerde rahatlama sağlıyor demeleridir. Aslında zararlı alışkanlıklar ve maddeler, kişinin bedensel,ruhsal,davranışsal ve bilişsel yönden çöküntüye sürüklenmesine yol açar.
Zararlı maddelerin neden kullanıldığı sorusuna çok sayıda cevaplar verilmektedir. Buna en iyi cevap; karşılaştığı ve karşılaşacağı sorunları anlamaya, çözmeye yönelik bir kişilik gelişimi olmayan insan, çaresizlikle bunlardan kaçma, bunları unutma, kendine başka bir dünya bulma gereksiniminde olacaktır. Kendini geliştirme çabası yerine başka birisiymiş gibi olmayı tercih edince bunun araçlarının da bulunması gerekecektir. Buna yeni şeyleri deneme, yasak olanı yapma dürtüsü eklenince uyuşturucunun yolu da açılmış olur. Gelenekçi toplumun baskıcı etkileri nasıl bunaltıcı ise bugünün toplumunun özgürlük etiketiyle sunduğu başıboşluk ve sorumsuzlukta o derece bunaltıcıdır. Bundan en çok zararı, bu kargaşa içinde ne yapacağını bilemeyen gençler görmektedir. Kişilik gelişimini başarması engellenen, kimlik bunalımını aşmasına yardımcı olunmayan gençlerin şaşırmış arayışlarında önlerine çıkan uyuşturucuları kullanma olasılıkları her zaman olacaktır. Olayların sonuçlarına takılıp nedenleri düşünmemek yanlışını sürdürdükçe, bu belanın sınırları daha da genişleyecektir.

Nedeni ne olursa olsun zararlı alışkanlıklar edinmek size hiçbir yarar sağlamadığı gibi ileri ki hayatınızda telafi edilemeyen sorunlarla karşı karşıya kalmanıza sebep olabilmektedir.
Bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmamak tamamen sizin elinizde .
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla