tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Akrep (http://www.tualimforum.com/akrep/)
-   -   Akrep Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 (http://www.tualimforum.com/akrep/37182-akrep-burcu-aylik-yorumu-eylul-2009-a.html)

Okyanus 21.09.09 07:33

Akrep Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009
 
Akrep Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
26 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin seyrini, iletişim gezegeni Merkürün geri hareketi çerçevesinde incelemek gerekiyor. Çünkü 6 Eylül tarihinde Terazi burcunda geri harekete başlayacak Merkür doğal olarak beraberlikler açısından eskiye ait mevzuların gündeme gelebileceğinin göstergesidir. Bu durumda yapılması gereken gölgeli günlerin başlangıcı itibariyle(geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi-31 Ağustos) karşımıza çıkabilecek yeni bir ilişki veya ilişkimizle alakalı vereceğimiz karar ve yön değişikliklerinde dikkatli olmamız gerekiyor. Bu tarihten çok önceleri olan, kararlaştırılmış ve sonuca bağlanmış, her yönüyle düşünülmüş konuların yürürlüğe konmasında hiçbir sakınca yoktur. Şimdi gelelim Venüs seyrinin olabilecek yansımalarını ilişki tiplerine göre incelemeye.
İlişkisi düzgün seyirde ilerlemekte olan kişiler veya sağlam temelli evlilikleri olan çiftler açısından bu dönem daha önceden düşündükleri ve karara vardıkları planlamaları gözden geçirip uygulayabilirler demiştik. Aynen öyle. Yani Merkür geri hareketiyle dünya durmuyor. Yeter ki, alınan kararlar üzerinde iyi düşünülmüş, her ayrıntı gözden geçirilmiş olsun. Böyle dikkatli kişiler açısından bir sorun çıkması enderdir. Bu tarihler arasında Akrepler, gerek kendi ailevi ilişkiler ve gerekse toplumsal açıdan ilişkilerinin sorumluluğunun farkında olarak düzenlemelerde bulunabilirler. Yani beraberlikleri zaten düzgün yürüdüğünden hem iş hem de yuvalarını ilgilendiren konularda gerekenleri gayet bilinçli bir şekilde yerine getirebilirler. Bu enerji altında, beraberliğinizle ilgili konular sadece sizinle partneriniz arasında değil, toplumsal anlamdaki saygınlığınız ve imajınız açısından da önem taşır. Böyle Akrepler Merkürün Terazi burcundaki geri hareketi esnasında yani 6-17 Eylül tarihleri arasında birbirleri hakkında tarafsız düşünmeyi, kararlarını dikkatle tartmayı, geçmiş bazı konular varsa bunları elele çözmeyi başarabilirler. Etkili ve nazik konuşmaları birbirlerine duydukları sevginin göstergesi olarak değerlidir. Geriye çekilerek herşeyi başbaşa görüşmeyi, ele almayı tercih edebilirler.
İlişkisinde sorun olanlar açısından Venüs Aslan burcu seyrinin yaratabileceği etkiler daha farklıdır. Hakimiyet hırsınız oldukça yükselebilir. Yani ilişkide benim dediğim olsun tarzında yaklaşımlar daha fazla ön plandadır. İlişkide iplerin sürekli sizin elinizde olmasını isteyebilir eğer karşı taraf buna yanaşmıyorsa duygusal açıdan soğuk ve mesafeli bir tutum içinde olmanız mümkündür. Kendinizi değerli hissetmek için partneriniz tarafından pohpohlanmanız ve size gösterilen bu aşırı sevgiyle gururlanmanız lazımdır. Yani eğer sevgiliniz size mutlak itaat ediyor ve söylediklerinizi yerine getiriyorsa ne ala. Tam tersi durumda ise, aşırı gururlu tepkiler göstererek kendinizi geriye çekebilirsiniz. Tabi ki böyle bir tutum içinde olmak doğal olarak aranızdaki karşıtlıkların daha da büyük sorunlara yol açması gayet kolaydır. Çünkü sürekli ilgi görmek, bir kral veya kraliçe edasıyla ilişkide baskın karakter olmaya çalışmak, partneriniz açısından zorlayıcı bir durum olabilir. Eğer ilişkinizin sevgi yönü ağır basıyorsa, bir şekilde problemler giderilebilir. Yok hayır, partneriniz de baskın ve inatçı bir kişiyse, o zaman durum daha da vahimleşir. Peki böyle durumda olanların ne yapması gerekiyor. En iyi yöntem 6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasındaki Merkür geri hareketinde geriye çekilerek tüm sorunları ister karşılıklı isterse tek başınıza ele alarak gözden geçirmek. Geri hareket zamanlarında olaylar daha net algılanacağından doğal olarak bu süreç tarafsız bir şekilde düşünülmesi ve herkesin kendi payına yüzleşmede bulunması adına etkilidir. Bu sürecin bir başka etkisi, geri hareketten çok önce bir nedenle ayrılmış, aralarındaki sorunları çözememiş çifterin eski sorunlarını tekrar gözden geçirerek bir araya gelmeleridir. Tabi ki problemler eski olunca olayları daha net değerlendirmek mümkündür.
İlişkisi olmayanlar açısından Eylül ayındaki yansımaları özetlemek gerekirse, benim tavsiyem 31 Ağustos (gölgeli günlerin başlangıcı) merkez alınmak üzere, 5 Ekim (gölgeli günlerin bitim) tarihleri arasında karşınıza çıkacak yeni bir kişi hakkında acil kararlar vermemek, ilişkiye adım atmak yerine arkadaşlık şeklinde sürdürmek, düşünmek ve özellikle bu kişi hakkında iyi bir incelemede bulunmaktır. Çünkü geri harekette karşınıza çıkan kişinin daha sonra hayatınızda ciddi manada yer alması pek mümkün değildir. Siz Akrepler özellikle beraberliğinde sorun olanlar ve ilişkisi yeni başlayanlar özellikle sizlere önerim, geri hareket boyunca ilişkinizi gözden geçirmenizdir. Gerçekten bu beraberlik sizin için mutluluk kaynağı mı, yoksa sorunların sürekli yaşandığı veya yaşanma ihtimali olduğu bir karmaşa mı? bunun kararını lütfen bilinçli şekilde gözden geçiriniz.
İş ve Kariyer
26 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında Aslan burcunda yani kariyer evinizde ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni aşk hayatınız açısından olduğu gibi, mesleki faaliyetleriniz, otorite konumunda bulunan kişilerle olan ilişkiniz ve toplum içindeki yerinizle alakalı her konuda önem taşımaktadır. Yalnız bazı hususları da göz ardı etmemek gerekebilir. Çünkü su grubuna dahil olduğunuz için doğal olarak dışarıdaki koşullar veya bazı insanların üzerinizde hakimiyet kurmaya çalıştıklarında duyarlı hale gelmeniz, etkilenmeniz ve tepki vermeniz mümkündür. Venüs bildiğiniz gibi ilişkiler ve sevgi alış verişinin astrolojik temsilcisidir. Yani uyumlu ve huzurlu olabilmek için karşınızdaki kişiyle aranızdaki dengeyi iyi sağlamak gerekir. Oysaki Aslan burcundaki Venüs, daha bencil düşünmenize neden olacağından, uyum ve dengeyi sağlamak sizin çabanıza bağlıdır. Güçlü görünme arzunuz veya kontrolü elinizde tutmak isteğiniz doğal olarak ön planda olacağı için çatışmalar yaşanabilir. Tabi ki bu çatışmalar Venüsün yapısı gereği öyle şiddetli değildir sadece büyüklerinizle veya patron konumundaki kişilerle işin veya sorumlulukların gereği daha dikkatli olmayı gerektirmektedir.
Girişimlerinizde onların gücünün farkında olmak ve içinde yer aldığınız ortamın şartlarına göre davranmak esastır. Burada tam tersi benim kurallarım, isteklerim geçerli demeye kalktığınız zaman buna müsaade edilmesi mümkün olmayabilir. Ailevi ilişkileriniz açısından da durum böyledir. Siz kendi fikirlerinizi kabul ettirmek istersiniz fakat onlar kendi koydukları kurallar içinde davranmanızı bekleyebilirler. Bu enerjinin bir başka yansıması ise, toplum içindeki yerinizi belirleyecek mesleki seçimlerinizde popülerliğinizin önemli bir yeri olacağıdır. Bugüne dek oluşturduğunuz çevreniz ve çevrenizle aranızdaki bağ dokunuzun sağlam oluşu, size iş yaşamınızda veya ilişkilerinizde ön planda olabilmeniz açısından destekleyici olabilir. benim bu süreçte size tavsiyem, potansiyel yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz şekilde iş seçiminde bulunmanız veya şu an bulunduğunuz pozisyonda iyi bir noktaya gelebilmeniz adına güçlü pozisyonda bulunan kişilerle sıcak ve candan bir ilişki kurmaya çalışmanızdır. Madem kuralları koyanlar onlar o zaman uyum sağlamaya çalışmak gayet akıllıca olacaktır.
Kaldı ki 31 Ağustos(geri hareketin gölgeli günlerinin başlangıcı) itibariyle etkili olacak Merkür gezegeninin geri hareketi mesleki faaliyetleriniz konusunda özellikle ileriye yönelik olarak düşünmeniz gerektiğinin işaretidir. Özellikle ideallerinizi gözden geçirmeniz açısından bu geri hareket bana göre gayet olumludur. Benim de önerim Eylül ayını, hedeflerinizi her konuda çizebilmek, liderliğinizi gösterebilmek ve geleceğinizi çizebilmek adına kullanmanızdır. Merkür gezegeninin bu yıl, iki ayrı tarih ve iki ayrı burç aralığında gerçekleşecek geri hareketi, 6 Eylül-17 Eylül arasında ilişkileriniz, 17 Eylül-28 Eylül arasında hedeflerinizle ilgili konularda gözden geçirmelerde bulunmanız adına olumludur. Her ne kadar bu tarihlerde yenilik anlamında girişimlerde bulunulmasa bile karşınıza çıkacak fırsatlarla ilgili çok iyi düşünmeniz şarttır. Eskiden bu yana iş problemleri yaşıyorsanız ve bu tarihlerde bir teklif alırsanız özellikle 18 Eylül-28 Eylül arasında değerlendirmenizde sakınca yoktur. Lakin tek dikkat edeceğiniz nokta bu iş hakkında araştırmada bulunmanız, sözleşmelerinizi yaparken muhakkak her maddeyi gözden geçirmenizdir. Gördüğünüz gibi Merkür geri hareketini doğru bir biçimde kullanmak ve bu dönemden yararlanmak kolay. Yani dünya durmuyor. Microsoft ve Disneyland Merkür geri hareketinde kurulmuştur. Bu örnekler temeli son derece sağlam kuruluşlardır.
Para Durumunuz
Merkür gezegeninin iki önemli tarihi kazançlarınız konusunda da gayet etkili olduğundan şimdi olabilecek yansımaları birlikte gözden geçirelim.
6 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında Terazi burcunda geri hareket yapacak Merkür gezegeni esnasında özellikle maddi konularda daha dikkatli olmak gerekiyor. İş ortaklıkları, eşinizin veya kendi iş durumunuz, başkaları yoluyla elde ettiğiniz kazançlar veya sigorta, vergi gibi mevzularda gözünüzü dört açmanız lazımdır. Bütçeniz dışı olabilecek gelişmelerde sözlü ve yazılı halde önünüze gelen her türlü evraka dikkat ediniz. Gizli düşmanlıklar, gizli saklı işlerden uzak durunuz. Hele maddi mevzularda ayağınızı sağlam olarak yere basmaya çalışın. Eğer evliyseniz eşinizle uygun bir bütçe düzenleyin. Yeni evliyseniz bundan sonra kazançlarınız ortak olacağından cicim ayı demeden uygun bir planlama yapın ve her ikiniz de buna uymaya çalışın. Yalnızsanız, maddi açıdan kimseden destek göremeseniz bile ayakta durmanızı sağlayacak şekilde önlemci olun. Gereksiz savurganlıklardan uzak durun. Ayrılmış kişiyseniz nafaka şartlarını iyice gözden geçirin. Ortak kredi kartlarınız varsa bunları mutlaka devre dışı bırakın. Ortak borçlarınızla ilgili her türlü konuyu görüşün. Kimseye kefil olmayın, kimse için bir borcun altına girmeyin. Hesaplarınızı kimsenin eline bırakmayın, şifrelerinizi iyi saklayın.
18 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında ise, Merkür kendi burcunda geri hareket yapacağından zihinsel açıdan çok daha rahatsınız. Rahatlık derken, daha net düşünebilir, ayrıntıları gözlemleyebilir, hesabınızı daha iyi yapabilirsiniz demek istiyorum. Eskiye ait borçlarınız için veya sıkıntılarınız için başkalarından destek beklemek yerine, bizzat kendiniz sosyal çevrenizi genişletin. Geniş bir ağ üzerinde ilerleyin. Güçlü insanlarla temas ederken maddi açıdan size olabilecek getirilerini hesaba katmadan iş yapmayın. Eğer sağlam ve ileriye yönelik plan ve projeleriniz varsa bunları hayata geçirebilmek adına neler yapabilirsiniz bunları gözden geçirin. Eğer bunlar için parasal desteğe ihtiyaç duyarsanız, yine bütçeniz koşulları altında bir ödeme planı hazırlayın. Lakin bu tarihlerde yatırımlarınıza dikkat edin. Ortaklaşa yapılacak işlerde kimlerle parasal bağlantınız olacaksa bu kişilere güvenmeden önce haklarında araştırma yapın. Sosyal klüpler, arkadaş grupları ile temasta olun. Bu kişilerden gelir elde edebilecek işlere yönelin. Ekip çalışmalarına önem verin. Bu gibi işlerden gelir elde edebilir misiniz bunları araştırın. İşinizle ilgili maddi konularda görüşmelerde bulunurken iş haklarınızı, sözleşme şartlarınızı ve tabii ki alacağınız miktarı akıllıca en başından konuşun. Bütün bunlara dikkat etmeniz halinde bu iki tarih aralığını gayet olumlu değerlendirebilirsiniz.
Pozitif Enerjili Günler :4-5-13-14-17-18-21-22-26-27
Zayıf Enerjili Günler :1-2-3-8-9-10-15-16-28-29-30
Aşkta En Şanslı Günler :4-5
Yeniay :21-22
(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :8-9-10
(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


astroloji@haberturk.com



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:35 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2