tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Anadolu Futbol Takımları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Anadolu Futbol Takımları Dört büyükler dışındaki futbol taraftarlarının buluşma yeri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ankaragücü Tarihi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1466

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 16.04.08, 06:47   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 318
Konular: 96
Puan Grafiği
Rep Puanı:1086
Rep Gücü:0
RD:Kral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud ofKral has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 10
4 Mesajına 5 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ankaragücü Tarihi

KURULUŞ ÖYKÜMÜZ




Altınörs İdmanYurdu
(MKE Ankaragücü Kuruluyor)




Futbol oyunu, padişah Abdülhamit'in yasak kararına rağmen Dersaadet'in uzak bölgelerinde Zeytinburnu Makriköy (Bakırköy) ve civarlarında Türkler tarafından da etrafa gözcüler konularak oynanıyor ve maçlar kıran kırana geçiyordu.





(...kim ki kale kurup top endah ederek, tepük oynaya, boynu vurula...) Fermanını takmayarak aralarında alenen ve kıran kırana top endah edenler ise, Zeytinburnu İmalat-ı Harbiye tamir atölyesi mensupları idi. Yasak kararının gevşemeye başladığı 1903 yylyndan itibaren aralarında çeşitli kulüpler kuran İmalat-ı Harbiye mensupları yasak kararının 1904 yılında kaldırılması üzerine gıcır gıcır formaları ile Zeytinburnu ve civarındaki sahaları doldurmaya başladılar.



Kulübümüz ALTINÖRS YDMANYURDU, İstanbul Cuma ligine tertip komitesinin talebi üzerine "Sanayii Mektebi" adı altında katılmıştı...Resme dikkat ederseniz, tüm kadro ÖRS'ün içine dağılmış.....




Zeytinburnundaki Imalaty Harbiye Tamir atölyesinde 1904-1910 tarihleri arasında kurularak aralarında maçlar yapmak suretile faaliyetlerini sürdüren kulüpler şunlardır;


1.Rehberi sanayii gücü
2.Albayrak spor kulübü
3.Gayret gençlik
4.Nümunei sübyan spor kulübü
5.Besalet spor kulübü
6.Tapa gençlik gücü




Bu kulüpler imalat-ı harbiye tamir atölyesinin değişik ünitelerine dağılmıştır. Bir başka deyişle her ünite ve tezgah mensupları aralarında bir kulüp oluşturmuşlardı. Bazı üniteler sayısal çoğunluk yüzünden değişik anlamlar altında bir araya gelerek kendilerine çeşitli isimler altında kulüpler kurmuş, takımlar oluşturmuşlardı. Örneğin, Rehberi Sanayii Gücü, Imalat-ı harbiye tamir atölyesi'nin değişik ünitelerindeki ustalar tarafından kurulmuştur. Nümunei sübyan spor kulübü, usta ve büyüklerin aralarına almadıkları çırak-çocuk düzeyindeki personelin kulübü idi. Beselet spor, arnavutluk dilinde "besa-beraber olmak, ayrılmamak" anlamında olup, atölyelerin değişik ünitelerindeki Arnavut asıllı usta ve işciler tarafından kurulmuştu....




Tapa Gençlikgücü, top dökümhanesi mezunları, tarafından kurulmuş olup, (tapa, top mermisinin ucuna yerleştirilen ve mermi atıldıktan sonra merminin patlamasını sağlayan ayarlı kapağa verilen isimdi)




İmalat-ı harbiye usta mektebi talebeleri ile top dökümhanesi mensuplarının da yer aldığı, bu gayri federe kulüplerin aralarında yaptıkları maçlar zaman zaman sürtünme ve tartışmalara neden oluyordu.




Bu böyle olmayacaktı....


İstanbul ligi kurulmuş, maçlar başlamıştır.


Kendileri de bir çatı altında toplanarak neden bir kulüp kurmasınlar diye, Böylece liglere katılır, adlarını daha iyi duyurabilirlerdi...Bu maksat ile 1910 Haziranın 14'ünde İmalat-ı Harbiye Mektebi işcilerinin de katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantı, bir sonuç alınamadan dağıldı. Aynı yıl ve ayın 19. günü yapılan toplantıda da bir sonuç alınamadı ama, mektebin son sınıf öğrencileri kararlı idi. Kulüplerini kuracaklardı. Aynı sınıfın iki güzide öğrencisi AGAH ORHAN ve ŞÜKRÜ ABBAS'ın yıldızları bir türlü barışmıyor, anlaşma sağlanamıyordu. Futbola yatkın ve meraklı talebe sayısı ise oldukça fazla idi. Atölye ve dökümhane de çalışanları da yanlarına aldılar mı, sırtları yere gelmeyecek bir kuvvet olabilirlerdi. İki taraf ayrı ayrı ve harıl harıl hazırlıklarını sürdürüyorlardı. Ve nihayet, Agah ORHAN'ın başını çektiği grup hazırlıklarını tamamlamış "ALTINÖRS İDMANYURDU" nun evraklarını mutasarrıflığa vermişti...




Tarih, 31.08.1910 idi. Bunu haber alan, Şükrü ABBAS'ın başını çektiği grup,son hazırlıkları birkez daha gözden geçirdikten sonra onlarda evraklarını mutasarrıflığı teslim ettiler. Böylece "TURAN SANATKARAN GÜCÜ" de kuruluşunu tamamladı.


Tarih, aynı tarihti yani,31.08.1910.




Değişik ünitelerde faaliyette bulunan gayri federe kulüpler bu iki teşekküle ithak ettiler. Aynı müessesenin çatısı altındaki iki kulübün rekabeti sonraları bazı sürtüşme ve hatta kavgalara neden olacaktı...






Tanıtım1910 Yılında İmalat-ı Harbiye adı ile kurulan MKE Ankaragücü istikrarlı bir şekilde 1. ligde mücadele etmektedir.



Geçtiğimiz senelerde 1. Süper Ligi sıralamasının hep üst sıralarında yer alan M.K.E. Ankaragücü, her sezon hedefini yükseltmektedir. Çok güncel olan UEFA kriterleri konsun da ülkemizde ancak bir elin parmakları kadar kulübün bu kriterleri şu anda sağlayabileceği bir gerçek olmakla birlikte; M.K.E. Ankaragücü bu kriterlere şu anda hazır olan birkaç kulübümüzden biri olarak da örnek teşkil etmekte ve diğer kulüplerimize örnek gösterilmektedir.



Maçlarını Ankara 19 Mayıs Stadyumunda oynayan M.K.E. Ankaragücü, Ankara’nın en çok taraftarına sahip takım olma özeliğini elinde bulundurmaktadır. Maçlarını 20,000 kişi kapasiteli Ankara 19 Mayıs Stadyumunda oynayan M.K.E. Ankaragücü, son 3 yıldır ortalama her maçta 15,000-17,000 seyirciyi stadyuma çekme başarısı göstermiştir. Son yıllarda yapılan çalışmalar, bilet dağıtım ve satım kanallarının çeşitlendirilmesi sonucunda internet üzerinden de yapılan satışlar ile bu sene bu rakamın daha da artacağı beklenmektedir.



2006-2007 sezonu öncesi transfer döneminde flaş transferler gerçekleştiren M.K.E. Ankaragücü, bir önceki sezon oynayan takımın iskeletini korumuş ve eksik gördüğü yerlere yurt içinden, Avrupa’dan ve diğer ülkelerden, yerli, yabancı ve de Türk asıllı sporcularla takviye etmiştir. Bu transferler sayesinde taraflı tarafsız tüm spor kamuoyunun ilgisini çeken M.K.E. Ankaragücü taraftarının da desteği ile 2006-2007 sezonunda gene ligin üst sıralarını hedeflemektedir.


M.K.E. Ankaragücü toplam iki tesisi ve A-Takım, Paf takım ve diğer kategorilerde toplam 5 takımı bulunmaktadır. M.K.E. Ankaragücü Tandoğan Tesisleri Ankara’nın merkezinde en işlek meydanlardan olan Tandoğan Meydanında yer almakta olup bu tesiste 1 adet nizami çim saha, ve 1 adet Basketbol salonu ve iki adet sentetik saha ve idari bina bulunmaktadır. M.K.E. Gökçe Karataş Tesisleri yine Ankara’nın içerisinde Gazi Mahallesi sınırlarında yer almaktadır. Bu tesisimizde 3 adet nizami çim saha, Profesyonel takımımız için yapılmış 5 yıldızlı otel kalitesine sahip kamp tesisleri, kondisyon salonu, iki adet tenis kortu bulunmaktadır. Tandoğan Tesislerimiz Paf ve Genç takımlarımızın, Gökçe Karataş Tesisimizde Profesyonel A-Takımızın kullanımına ayrılmıştır.



Kaynak:Ankaragücü resmi sitesi.




Kral isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ankaragucu, tarihi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Trabzonspor: 3-2 Ankaragücü Jaguar Trabzonspor 0 15.10.11 08:44
Ankaragücü 2011 2012 Kadrosu - Ankaragücü 2011 2012 Oyuncu Listesi Kartal Anadolu Futbol Takımları 0 18.08.11 22:27
Ankaragücü:4-F.Bahçe:2 Jaguar Anadolu Futbol Takımları 1 10.11.10 18:57
Fenerbahce 3-2 Ankaragücü Jaguar Fenerbahçe 0 13.12.09 10:07
Tranzonspor 2 - Ankaragücü 1 blue Trabzonspor 0 30.08.08 22:15


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:23 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2