tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Anaokulu - İlköğretim
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Anaokulu - İlköğretim Anaokulu hakkında paylaşımlar,Anaokulu dersleri,Anaokullarının tanıtımı.İlköğretim hakkında paylaşımlar,İlk öğretim dersleri,İlköğretim okullarının tanıtımı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çırpı Mustafa Adanır İlköğretim Okulu Bayındır İzmir
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1160

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 17.07.10, 01:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Pelince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 32.867
Konular: 32024
Puan Grafiği
Rep Puanı:7600
Rep Gücü:125
RD:Pelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 503
542 Mesajına 660 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Çırpı Mustafa Adanır İlköğretim Okulu Bayındır İzmir

Çırpı Mustafa Adanır İlköğretim Okulu Bayındır İzmir

Okul, 1967–1968 Eğitim ve Öğretim yılında açılmıştır. İlk yıl Çırpı Belediye Binası’nın üst katında eğitim ve öğretime devam etmiştir.

1968–1969 öğretim yılında bugünkü binaya geçilmiştir. Okul binasının yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 18.140 T.L. (On sekiz bin yüz kırk Türk Lirası) ödenerek temin edilmiştir.

Hasan Adanır adlı Çırpılı bir tüccar, okulun adına babasının adının (Mustafa Adanır) verilmesi için 178.483,25 T.L. (Yüz Yetmiş Sekiz Bin Dört Yüz Seksen Üç Lira Yirmi Beş Kuruş) teberruda bulunmuştur.

İlgilinin bu isteği, 1971 Aralık ayında gerçekleşmiştir. 60.247,83(Altmış Bin İki Yüz Kırk Yedi Lira Seksen Üç kuruş) de okul yaptırma derneğinden temin edilerek bina toplam 256.811,08 T.L'ye (İki Yüz Elli Altı Bin Sekiz Yüz On Bir Lira Sekiz Kuruşa) tamamlanmıştır. Okul binası Çırpı Belediyesi’nin temin ettiği bir arsaya kurulmuştur. Arsanın büyüklüğü 2756 m², okul bahçesinin alanı 2280 m²’dir.

1979 yılında Sayın Adanır ile kurulan bir ilişki sonucu, binanın kuzeyini kapsayan arsadan 4500 m²’lik bir bölüm satın alınarak okul bahçesi genişletilmiştir. Böylelikle, bahçe genişliği 6780 m², okul binasının kapsadığı alan, bina ile birlikte toplam 7510 m² olmuştur.

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü’nün 23/08/1990 tarih ve 20535 sayılı onayı; İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 06/09/1990 tarih ve 310/2680 yazıları ile Çırpı Kazım Dirik İlkokulu ile birleştirilerek 19/11/2001990 Pazartesi gününden itibaren Mustafa Adanır İlköğretim Okulu adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır.

Mustafa Adanır İlköğretim Okulu adı İzmir Valilik Makamı’nın 02/10/1990 gün ve 500/53210 sayılı yazıları, İzmir İl Danışma Kurulu’nun 19/09/1990 tarih ve 6 no’lu kararı ile ve Bayındır Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08/10/1990 gün ve 500/3091 sayılı yazıları ile tescil edilmiştir.

Okulumuzun eski Ortaokul binasına ek bir beş derslik bina yapılmasıyla okul, bir bütün halinde 16/09/1991 tarihinde eğitim ve öğretime başlamıştır.

Misyonumuz
Çırpı Mustafa Adanır İlköğretim Okulu Olarak, "Neden varız?", "Biz Kimiz?", "Ne Yapıyoruz?", "Hizmet Verdiklerimiz Kimler?" Sorularına verilen cevapların bütünüdür.

* Biz Çırpı Mustafa Adanır İlköğretim Okulu olarak, Öğrencilerimizi, Milli kimliğini kazanmış, kendisiyle barışık iyi vatandaş, insanî değerleri benimsemiş, dünya ile barışık, iyi insan, çağın gereklerine uygun, toplumun ve iş hayatının gerektirdiği niteliklere ve yeterliliklere sahip iyi bir vatandaş, çevresini ve sağlığını koruyabilen özgüveni gelişmiş, eleştirel düşünmeyi öğrenmiş, soran ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek için varız.
* Bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızla ulaşabilen, bilgiyimal ve hizmet üretimine yansıtabilen nesiller için varız.
* Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlayarak, kendisine güvenen, kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren, işini iyi yapan bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak için varız.
* Geçmişten aldığımız kültürel zenginlik ve güçle kendine yakın çevresine ve tüm insanlığa yararlı, araştıran üreten Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştirmek için varız.
* 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırarak, onları bir üst öğrenim kurumlarına ve hayata hazırlamak için varız.
* Köklü geçmişinden aldığı güçle, dün olduğu gibi bugün de ailesine,topluma ve vatanına yararlı,araştırıcı,üretici,soran ve sorgulayan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştiren bir eğitim öğretim kurumuyuz.
* Öğrenmenin en verimli olduğu yaş grubuna hizmet veren bir ilköğretim kurumu olarak öncelikleözel anlamda yakın çevremize, dolaylı olarak toplumun her kesimine ve tüm insanlığa hizmet sunmak için varız.

Vizyonumuz
Mustafa Adanır İlköğretim Okulu Olarak; Ne olmak istediğimizidir. İdeallerimiz, hatta ulaşacağımızı asla düşünemediğimiz tatlı hayallerimizdir.
Vizyonumuz, yönümüzü belirler ve olağan üstü durumlarda veya fırtınaya kapıldığımız zamanlarda rotamız olur.

* Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her fırsatın verildiğini bilsin.
* Bütün çalışanlarımız ve öğrencilerimiz,
* “Onlar” ve “biz” kavramı yerine “takım ruhuna” inansın, takım arkadaşının eksiklerini tamamlamaya çalışsın.
* İnsanlık değerlerinin önemini kavramış olsun ve öyle davransın.
* Her alanda bilginin gücünü yanına alsın, bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını bilsin, paylaşıma ve iş birliğine açık olsun.
* İdeal oluşturmak isterken, öğüt vermekten ziyade örnek olunması gerektiğine inansın.
* Kendilerinden emin olsun,
* Doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın.
* Gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.
* Verdiğimiz eğitim, öğrencileri bir üst öğrenime hazırlasın,hayata atıldıklarında ise “işin anahtarı”, “ekmeğin kapısı” olsun.
* Tüm velilerimiz ve öğrencilerimiz İyi bir eğitimin uygun, temiz bir çevrede olacağını bilsin, ve çevre bilinciyle hareket etsin.
* Herkesin herkesten öğreneceği bir şeyler olduğu bilinsin (ÖĞRENEN OKUL) modeli oluşsun.
* Velilerimiz en önemli destekleyicimiz olsun,okulumuzun her öğrenciye ‘BİR DÜNYA’ gözüyle baktığını bilsin.
* Okulumuzdaki herkes görev ve sorumluluk tanımını iyi bilsin,kendi alanında tercih edilen olsun.
* Bütün personelimiz okulumuzda çalışmaktan,her öğrenci bu okulda öğrenim görmekten zevk alsın.
* Okulumuzda herkes gelişen teknolojik yeniliklerden yararlanarak her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın,kendini yenileyip geliştirsin.
* Zamanın önemi kavranmış olsun ve işler “tam zamanında” ve “olması gerektiği gibi” yapılsın.
* Okulumuzda herkes, her gün, daha iyiye ulaşmak için çalışsın.

Okulumuz üç ana binadan oluşmaktadır. İlköğretim II. kademe öğrencileri A ve B blokta öğrenim görmektedirler. İlköğretim I. kademe öğrencileri ise C blokta öğrenimgörmektedirler. Ayrıca okul öncesi eğitim veren okulumuzda 1 adet Bilgisayar laboratuarı, 1 adet Bilgi Teknolojisi Sınıfı, 1 adet Fen Bilgisi Laboratuarı ve 1 adet işlik bulunmaktadır.

Okulumuzun toplam öğrenci sayısı 300'dür. II. kademe 6-A, 6-B, 7-A, 7-B, 8-A ve 8-B şubelerinden oluşmaktadır.

Taşıma merkezi olan okulumuzda, 90 öğrencimiz taşımalı olarak öğrenim görmektedir. Taşımalı olarak öğrenim gören öğrencilerimiz, Hasköy, Kızılcaova ve Çiftçigediği köylerinden gelmektedir.

Çırpı Mustafa Adanır İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

İlçesi : Bayındır
Okulun Adı : Çırpı Mustafa Adanır İlköğretim Okulu
Okul Adresi : Çırpı Mustafa Adanır İlköğretim Okulu 35850 Çırpı, Bayındır, İZMİR
Telefon Numaraları : 0 (232) 583 60 17
Faks Numaraları : 0 (232) 5836017
E-mail Adresi : adanir_mustafa@hotmail.com
Okulun Web Adresi:
Okulun İlçe ve İl merkezine uzaklığı :
Metropol İçi / Dışı : Dışı
Ulaşım Durumu : Karayolu
Ulaşım Bilgileri:
Lojman Durumu : Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı yok.
Kaynak : webrehberi
Pelince isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adanir, bayindir, cirpi, çırpı mustafa adanır ilköğretim okulu bayındır izmir, izmir bayındır çırpı mustafa adanır ilköğretim okulu, mustafa, okulu, İlkogretim, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Pınarlı Çayırlı İlköğretim Okulu Bayındır İzmir - İzmir Bayındır Pınarlı Çayırlı İlkö Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 11.04.14 17:01
Kızıloba Köyü İlköğretim Okulu Bayındır İzmir - İzmir Bayındır Kızıloba Köyü İlköğret Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 11.04.14 16:59
Çırpı Şehitler İlköğretim Okulu Bayındır İzmir - İzmir Bayındır Çırpı Şehitler İlköğr Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 11.04.14 16:40
Bayındır Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Adresi ve Telefonu - İzmir Bayındır SGK İleti Goeben İzmir 0 13.09.12 20:27
80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bayındır İzmir - Bayındır 80.Yıl Cumhuriyet İlköğ. Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 17.07.10 00:38


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:06 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2