tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Anaokulu - İlköğretim
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Anaokulu - İlköğretim Anaokulu hakkında paylaşımlar,Anaokulu dersleri,Anaokullarının tanıtımı.İlköğretim hakkında paylaşımlar,İlk öğretim dersleri,İlköğretim okullarının tanıtımı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Atatürk İlköğretim Okulu Aliağa İzmir - İzmir Aliağa Atatürk İlköğretim Okulu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2896

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 18.07.10, 00:43   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Pelince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 32.867
Konular: 32024
Puan Grafiği
Rep Puanı:7600
Rep Gücü:125
RD:Pelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 503
542 Mesajına 660 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Atatürk İlköğretim Okulu Aliağa İzmir - İzmir Aliağa Atatürk İlköğretim Okulu

Atatürk İlköğretim Okulu Aliağa İzmir - İzmir Aliağa Atatürk İlköğretim Okulu

Aliağa'nın tarihçesi Sultan IV. Murat devrinde başlar.
Sultan Murat, Bağdat’tan zafer alayları ile dönüşünde; Bağdat seferinde Osmanlı Ordusu’na büyük yardımları dokunan Arap asıllı mücahitleri beraberinde alıp batıya getirir. Onlara, Osmanlı devrinin ( has, zeamet, timar ) yasaları uyarınca çok geniş topraklar bağışlar. Bu bağışlar arasında, yöremizin geniş, verimli toprakları da Arapoğullarından Abdülkerim Ağa’nın payına düşmüştür.
Padişah tarafından bağışlanan bu toprakların kesin sınırları bilinmemekle birlikte, Menemen – Bergama arsında 80.000 dekarlık bir arazi olmalı ki, Bergama ve Manisa yöresine hakim Karaosmanoğulları ile pek çok kez sınır ve toprak davaları, çatışmaları olmuş. Bu davalar, Sultan Mahmut dönemine kadar sürüp gitmiştir.

Abdülkerim Ağa ölünce, arazi dört oğlu arasında eşit olarak paylaşılmıştır. Abdülkerim Ağa’nın oğulları: Kuzu Bey ile Kerim Ağa, bugünkü Kozbeyli (Kuzubeyli ) Köyü taraflarına. Çelebi Ağa ile Ali Ağa, yöremize yerleşmişlerdir.

Yöremizin öyküsü, Ali Ağa’nın buraları çiftlik haline getirmesiyle başlar. Ali Ağa, zaman içinde, kendisine karşı gelen adamlarından birini vurarak öldürmesi nedeniyle idam istemiyle yargılanırken, İstanbul’da, sarayın nüfuzlu kişilerinden biri olan Anestedi kendisine yardım eder ve idamdan kurtarır. Bazıları, bu işi Anestedi’nin oğlu Baltazzi (Baltacı) Edwards’ ın yaptığını söylerler. Baltacı Edwards, Ali Ağa’yı, çiftliğini kendisine bırakması şartıyla idamdan kurtarır. Ali Ağa, verdiği söz üzerine çiftliğini Anestedi ve oğluna bırakır. Ancak, çiftliğinin ‘Ali Ağa Çiftliği ‘ adı ile anılmasını şart koşar. 1960’ lı yıllara kadar yörenin adı böyle anılagelmiştir.

Baltacı Edwards, çiftliğe üç katlı, gösterişli bir malikane yaptırır. Söylenceye göre devrin padişahı Abdülaziz’i çiftliğine davet eder. 1876 yılında, sarayın itibarlı simalarından Arap İzzettin Paşa gemisiyle padişahın yerine çiftliği ziyarete gelir.

Aliağa Çiftliği’nin ilk yapılarından olan bu bina, 12.000 M2 genişliğinde güzel ve büyük bir bahçenin içindedir (Bugünkü okul bahçemiz). 1922 yılında, işgal altında bulunan İzmir’de konuşlandırılmış olan İngiliz savaş gemileri tarafından çiftliğin denizden bombalanması sırasında bir top mermisi saraya isabet ederek üçüncü katını yıkmıştır.

1917 – 1924 yılları arasında, yöremizde yerleşik rumlarla, Yunanistan’daki Türklerin değişimi sırasında köy tüzel kimliği kazanan Aliağa Çiftliği’ndeki bu yapı, bir süre,yöremize yerleştirilen ailelerce konut olarak kullanılmış, 1933 yılında İzmir Valisi Kâzım Dirik Paşa’nın girişimleriyle de iki katlı ilkokul haline getirilerek hizmete açılmıştır.

1937 yılında Bucak konumuna gelen Aliağa Çiftliği’nde, 1 Mart 1952 tarihinde Belediye Teşkilâtı kurulmuştur. 1968 yılına kadar yörenin tek okulu olarak ‘Aliağa İlkokulu’ adıyla hizmet veren okulumuz, 1968 yılında ikinci ilkokulun açılmasıyla ‘Atatürk İlkokulu’ adını almıştır.

M. Kemal ATATÜRK, 1937 yılında Bergama’ya geçerken okulumuzun arka bahçe kapısı tarafında durmuş ve okul öğrencileri ve öğretmenleriyle bir süre görüşmüştür.

1 Şubat 1982 tarihli bir yasa ile Aliağa Bucağı İlçe statüsüne kavuşmuştur.
Okulumuzun 100 yıllık tarihi binası bir hayli yıpranmış olduğundan, 1972 yılında tamamen yıkılarak aynı bahçe içine yedi derslikli yeni bir ilkokul binası yapılmış ve 1973 – 1974 öğretim yılında hizmete açılmıştır.
Sürekli göç alan yöremizin nüfus artışıyla orantılı olarak giderek artan öğrenci sayımız nedeniyle 1990 yılında kütüphane binamız, 1992 yılında anasınıfı binamız ve 2000 yılında ek derslik binamız inşa edilerek okulumuz bugünkü konumuna gelmiştir.

1997 yılında çıkarılan bir yasa ile ülkemizde zorunlu eğitim 8 yıla çıkarıldığından, bu tarihten sonra okulumuz ‘Atatürk İlköğretim Okulu’ adını almıştır.

1933 – 1997 yılları arasında 3945 öğrenci okulumuzda eğitim görerek 5 yıllık ilkokul diploması almaya hak kazanmıştır.
Okul mezunlarımızdan, hemen her meslek dalında değerli kişiler yetişmiştir.

VİZYONUMUZ
Tüm öğrencilerin öğrenebilirliği ilkesini benimsemiş. Yöresinde kaliteli eğitim veren. Gerçekleştirdiği bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle, öğrencilerini ilgi ve yetenekleridoğrultusunda yönlendirip geliştiren, okul – Veli ( çevre ) ilişkisinin dayanışma ve işbirliğine dönüştüğü çağdaş bir eğitim ve kültür merkezi olmak.

MİSYONUMUZ
Yurdumuzun hemen her yöresinden, kültürel ve geleneksel çeşitliliğin harmanlandığı okulumuzda, ortak uyum ve armoniyi oluşturmak. Öz değerlerimizi koruyarak, yeniliklere ve gelişime açık, işbirliği, dayanışma, araştırma ve yaratma çabasının ön planda tutulduğu, Atatürk’ ün İlkeleri doğrultusunda, çağdaşlaşma ve ülkemizin yarınlarına olumlu katkılar sağlamayı amaç edinmiş aydın bireyler yetiştirmektir.

AMAÇLARIMIZ VE BAŞARILARIMIZ

İlçe sınırları içinde(eğitim bölgesinde)ikamet eden ve 8 yıllık zorunlu eğitim çağında bulunan; kız-erkek tüm çocukları gelecekteki yaşamlarına yetenek ve ilgileri doğrultusunda hazırlamak , yönlendirmek ; kendisi, ailesi,çevresi ,vatanı ve milleti için yararlı , yapıcı ve üretken bireyler olarak yetişmelerine ortam ve olanak sağlamak .Çevre kültürünün, ulusal ve evrensel boyutlara doğru gelişmesine katkıda bulunmak .

Satranç Turnuvası

Kendi gruplarında birincilik elde ederek çoğunluğa göre zor kabul edilen bu akıl oyununda, başarılarıyla bizleri gururlandırdılar.

"Satrancın esası onun ne olduğunu düşünmektir."
(David Bronstein)
"Satranç tahtası insan zihninin jimnastik salonudur."
(Pascal)
Okulumuz öğrencileri;
Egemen MEYDAN (I. Kategori)
Muharrem DEMİRAL (II. Kategori)
Abdülkadir DEMİRAL (III. Kategori )

Avrupa Tekvando Şampiyonası
Aliağa gençlik ve spor kulübü Avrupa Tekvando Şampiyonasına beş sporcu ile katıldı ve bu sporculardan biri kendi kategorisinde birinci olmayı başararak altın madalyayı boynuna taktı.
Gerçekten uğrunda çaba harcanırsa, rüya olmaktan çıkar tüm hayaller. İşte güzel bir örnek: Eda ÖZTÜRK… Kendi çabasıyla, hayatına unutulmayacak bir renk kattı ve biz öğretmenlerine tarifi imkansız bir gurur yaşattı.

2010 İlköğretim Okulları arası bilgi yarışması birinciliği
Yaklaşık 3 saat süren yarışmada öğrencilere 4 Türkçe, 4 Matematik, 4 Fen Bilgisi, 4 Genel Kültür, 3 Sosyal Bilgiler ve bir de din Kültürü olmak üzere toplam 20 soru yöneltildi.

Soruların ardından 75 puanla Atatürk İlköğretim ile Petkim İlköğretim Okulu finale kaldı. Birinciyi belirlemek üzere sorulan ilk yedek soruyu da iki okul doğru cevaplayınca ikinci yedek soru sorulud. İkinci yedek yoruyu Petkim İlköretim Okulu doğru yanıtılayamayınca soruyu doğru yanıtlayan Atatürk İlköğretim Okulu 2009-2010 yılının şampiyonu oldu. Üçüncülüğü ise Fatih İlk Öğretim Okulu, Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu ve TED Kolleji paylaştı. Kazanan okullar arkadaşlarının tezahüratları arasında ödüllerini aldı.

Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

İlçesi: ALİAĞA
Okulun Adı: Atatürk İlköğretim Okulu
Okul Adresi: Kültür Mah. İstiklâl Cad. NO:7 35800 Aliağa / İzmir
Tel: 0 (232) 616 19 40
Fax: 0 (232) 616 26 26
E- Posta Adresi: 733992@meb.k12.tr
Web Sitesi Adresi:
Okulun İlçe ve İl merkezine uzaklığı: Okulumuz Aliağa ilçe Merkezindedir
Metropol İçi / Dışı: İçi
Ulaşım Durumu: Karayolu, Trenyolu
Lojman Durumu: Lojmanı Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu: Sıkıntı Yok








Kaynak : webrehberi
Pelince isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
aliaga, atatürk, atatürk ilköğretim okulu aliağa izmir, izmir aliağa atatürk ilköğretim okulu, okulu, İlkogretim, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Aliağa Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Adresi ve Telefonu - İzmir Aliağa SGK İletişim Goeben İzmir 1 10.02.15 17:03
Şehit Er Bülent Yanpala İlköğretim Okulu Aliağa İzmir - İzmir Aliağa Şehit Er Bülent Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 06.04.14 13:58
Bozköy Dörtyıldızlı Demirçelik İlköğretim Okulu Aliağa İzmir - İzmir Aliağa Bozköy Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 06.04.14 13:45
Aliağa Cumhuriyet İlköğretim Okulu Aliağa İzmir - İzmir Aliağa Cumhuriyet İlköğretim Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 18.07.10 00:53
Aliağa İlköğretim Okulu Aliağa İzmir - İzmir Aliağa İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 18.07.10 00:48


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:39 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2