tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Anaokulu - İlköğretim
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Anaokulu - İlköğretim Anaokulu hakkında paylaşımlar,Anaokulu dersleri,Anaokullarının tanıtımı.İlköğretim hakkında paylaşımlar,İlk öğretim dersleri,İlköğretim okullarının tanıtımı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Malazgirt İlköğretim Okulu Seyhan Adana - Adana Seyhan Malazgirt İlköğretim Okulu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1968

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 31.07.10, 01:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Pelince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 32.867
Konular: 32024
Puan Grafiği
Rep Puanı:7600
Rep Gücü:125
RD:Pelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond reputePelince has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 503
542 Mesajına 660 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Malazgirt İlköğretim Okulu Seyhan Adana - Adana Seyhan Malazgirt İlköğretim Okulu

Malazgirt İlköğretim Okulu Seyhan Adana - Adana Seyhan Malazgirt İlköğretim Okulu

Malazgirt İlköğretim Okulu 1974-1975 eğitim-öğretim yılında Sadıka Sabancı İlkokulu binasında eğitime başlamış, 23 Nisan 1975?e Devrim İlkokulu olarak Fevzipaşa mahallesindeki kendi binasında hizmet vermeye devam etmiştir. 1980 yılında ise okulumuzun ismi Malazgirt İlkokulu olarak değişmiştir. Okulumuz hâlihazırda 3 hizmet binası ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 33 derslik, iş eğitimi atölyesi, resim atölyesi, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, çok amaçlı salon, rehberlik servisi, spor odası, öğretmenler odası, öğretmen çalışma odası ve 6 tane idari ofis yer almaktadır. Okulumuzda okul öncesi eğitim veren bir derslik bulunmaktadır. İkinci kademede derslik sistemi uygulaması yapılmaktadır. Ayrıca okulumuzun tüm birimlerinde Internet bağlantısı olup, tüm öğretmenler ve öğrencilerin hizmetine açılmıştır.

Okulumuzda ikili eğitim uygulanmaktadır. Okulumuzun öğrenci mevcudu 2252 olup, bu öğrenci sayısı karşısında okul bahçesi yetersiz kalmaktadır. Müfredat Laboratuar Okulu kapsamında olmasından dolayı sınıf mevcutları en fazla 40 kişi ile sınırlıdır. Okulumuzun çevresinde başka İlköğretim okulları da bulunmaktadır.
Okulumuzda idareci, öğretmen ve yardımcı hizmetler personeli dahil 78 (+2sözleşmeli) personel bulunmaktadır. Bunlar; 1 müdür, 4 müdür yardımcısı olmak üzere 5 idareci, 71 öğretmen ve 2 yardımcı hizmetler personeli olarak sınıflanabilirler. Personelin yarıdan fazlasının hizmet süresi 10 yılın altındadır. Bu açıdan bakıldığında okulumuzun çok genç ve dinamik bir kadroya sahip olduğu görülmektedir.

Okulumuzun (kalabalık olmasından dolayı) öğretmenleri arasında mesleki ve kişisel dayanışma bütünlüğünü sağlamak için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Okulumuzun bünyesinde bulunan personelin katılımıyla çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Okulumuzun rehberlik servisi gerekli çalışmaları yapmaktadır.

Okulumuzun yıllık telefon ücretleri, kırtasiye malzemeleri, bakım ve onarım (bilgisayar, baskı makinesi, fotokopi dahil ) masrafları 30 milyar TL. olup; bu giderler okul imkanları ile karşılanmaya çalışılmaktadır. Okulumuza ait elektrik,su ve yakacak masraflarını M.E.B. tarafından karşılamaktadır. Fakat okulumuz bakanlığın sağladığı destek hizmetlerinden yeterince yararlanamamaktadır. (araç gereç, ödenek yetersizliği v.b.)

Okulumuzun LGS sınavlarındaki başarı düzeyi çok düşük düzeyde kalmıştır. LGSde aldıkları puanlara göre Türkçe ve Fen Bilgisi derslerinde başarı ortalaması düşüktür. 2003- 2004 eğitim- öğretim yılında başarı düzeyini yükseltmek ve LGS sınavlarında başarıyı artırmak için Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler derslerinden hafta içinde yetiştirme kursları verilmiştir.2003-2004 öğretim yılında %6 olan bu başarıyı yükseltmek için OGYE gerekli çalışmaları yapmaktadır.2004-2005 öğretim yılında bu oran (OKS)%21 olarak gerçekleşmiştir.

Okulumuz şehir merkezine yakın sayılabilecek bir mesafededir. Okulumuzun çevresinde tüp gaz bayii, marangoz atölyeleri, küçük marketler, kırtasiye, fırın, seyyar satıcılar ve 2-3 katı aşmayan evler yer almaktadır. Okul çevresinde yoğun bir taşıt trafiği yoktur.
Okulumuzun sosyo-ekonomik profili düşük grupta sayılabilir. Veli profilimiz; işçi, esnaf, serbest meslek olarak sınıflandırılabilir.Öğrencilerimizin okul ihtiyaçları ile ilgili problemleri vardır. ( kılık- kıyafet, kırtasiye b. ) Velilerimiz; çocuklarımızın eğitim- öğretimi ile yeterince ilgilendiklerini söyleyemeyiz. Velilerin okula olan ilgileri de yeterli değildir. Bunu da veli toplantılarına katılma oranının düşük olmasından anlayabiliriz.

Okulumuzun imkanları dahilinde çeşitli sportif ve sosyal faaliyetler düzenlenmektedir. Bu çerçevede okulumuzda bir basketbol takımı, bir futbol takımı ve okul korosu çalışmaları yapılmaktadır.Futbol takımımız 2005/2006 öğretim yılında Adana 3.olmuştur. Ancak bu durum yeterli düzeyde değildir. Okulda öğrencilerin sportif ihtiyaçlarını giderecek bir spor salonu bulunmamaktadır.

Disiplin kurallarına uymayan öğrencilerimiz görülmekle beraber geçen yıllara oranla azalma kaydetmektedir. Devamsızlık oranları % 2'yi geçmemektedir.

Malazgirt İlköğretim Okulu Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Bulunduğu Yer: ADANA / SEYHAN

Adı: MALAZGİRT İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Barış Mah. 53 Sok. No:29

Telefon Numarası: 322 4213773

Faks Numarası: 322 4210435

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi:

Kaynak : webrehberi
Pelince isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adana, adana seyhan malazgirt ilköğretim okulu, malazgirt, malazgirt ilköğretim okulu, malazgirt ilköğretim okulu seyhan adana, okulu, seyhan, seyhan malazgirt ilköğretim okulu, İlkogretim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Seyhan İlköğretim Okulu Seyhan Adana - Adana Seyhan İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 1 26.01.18 17:54
Adana Genç İşadamları Derneği İlköğretim Okulu Seyhan Adana Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 31.07.10 15:14
Adana Tabibler Odası İlköğretim Okulu Seyhan Adana Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 31.07.10 15:02
Inkilap İlköğretim Okulu Seyhan Adana - Adana Seyhan İnkilap İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 31.07.10 03:49
Seyhan İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Seyhan Adana Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 30.07.10 22:43


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:52 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2