tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > İç Anadolu Bölgesi > Ankara
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çankaya İlçesi , Ankara Çankaya İlçesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2818

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.01.10, 04:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Çankaya İlçesi , Ankara Çankaya İlçesi

Ankara Çankaya İlçesi

Çankaya İlçesi





Cumhuriyet döneminden hemen önceki haliyle Çankaya, bağlık bahçelik bir kırsal alan görünümündeydi. Bu bağlardan birinin içindeki köşke Mustafa Kemal Paşanın yerleşmesi, Çankaya'nın önemini birdenbire artırdı. Bu köşk bugün bir müze olarak korunuyor. Bugünkü Çankaya köşkü ise, Alman Mimar Clemens Holzmeister tarafından projelendirilerek daha sonra yapıldı.

Kale çevresinde oluşmuş eski kente tepeden bakan, güney yöndeki bu bağlık bahçelik alan zaman içinde gelişerek 1936 yılında ilçe durumuna geldi. Ve Çankaya bu konumu ve hızlı gelişimi ile, "başkent içinde başkent" niteliği kazandı. Bugünkü Çankaya, ülkenin en önemli kamusal karar organlarını, üniversitelerini, çeşitli ülkelerin büyükelçiliklerini, iş alanlarını, ticaret merkezlerini, bankaları, büyük otelleri, kültür ve sanat kuruluşlarını, restoranları, eğlence ve dinlence yerlerini barındıran bir yerleşim alanı. Yeni Türk devletinin kuruluşundaki güç günleri yakından yaşamış olan bu ilçe, sağlığında Atatürk'ün konutuna, ölümünde Anıtkabirine mekan oldu.

1940'lı yıllarda hızlanan kentleşme olayının getirdiği göçlerden Çankaya da payını aldı. Başka birçok yerleşim merkezleri gibi bu ilçe de bugün, ülkenin her yanından kopup gelen insanların yaşadığı, semtler, mahalleler oluşturup, kendi gelenek ve kültürlerini sürdürmeye çalıştığı gecekondularla, daha çağdaş bir yaşamın simgesi gibi görünen çok katlı binaların sarmaş dolaş olduğu bir beldedir.

Çankaya, yalnızca ilçe sınırları içinde oturanlarla değerlendirilebilecek bir yerleşim birimi değildir. Ülkenin olduğu gibi, başkentin de her yanından çalışmak, dinlenmek, eğlenmek ve evlenmek için gelenlerin de Çankaya'sıdır bu ilçe. Ülkenin hemen her yöresinden hemşehri dernekleri, iş takibi için Ankara'ya gelen kamu görevlileri, işadamları ve büyük firmaların oluşturmaya özen gösterdikleri Ankara büroları, Çankaya'nın mozaiğini bir kat daha zenginleştirir.

İlçe sınırları içindeki üniversite ve fakülteler on binlerce öğrenciyi barındırır; çok yıldızlı oteller, yerli yabancı konukları, devlet adamlarını, işadamlarını ve turistleri ağırlar.

Çankaya, turistik amaçlarla gelenler için bir çekim alanı olduğu gibi, çevreye yönelik ziyaretlerin de düzenlendiği önemli bir organizasyon merkezidir.

Çankaya'nın seçkin restoranları, gerek Türk mutfağının türlü yemeklerini, gerekse Çin'den Belçika'ya çeşitli dünya ülkelerinin yemeklerini sunan uğrak yerleridir.

Ankara'nın eğlence merkezlerinden pek çoğu yine Çankaya'dadır. Değişik yaşlarda ve beğenilerde insanların aradıklarını bulabilecekleri olanaklar her zaman vardır. Diskolar, barlar, publar, gece kulüpleri kendi ölçüleri içinde bir canlılık yaratırken, çok sayıda sinema salonu da kentin kültür yaşamına katkıda bulunurlar.

Çankaya, değişik sınıflardan ve değişik kültürlerden, genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin aradığı bir şeyleri bulabildiği bir ortamdır. Seğmenler Parkı'nda geleneklerden izler arayan insanın yanı sıra, az ilerde Atakule Alışveriş Merkezi içinde, Pizza Hut'da yemek yemeyi, Dreamland'da elektronik oyunların dünyasında kaybolmayı düşleyen bir insan da zevklerine yanıt bulabilir. Sabahları erken kalkmaya meraklı bir genç Botanik Parkı'nın çevresinde koşmayı, akşamları geç yatmayı seven bir diğeri çok sayıda barın, gece kulübünün, diskonun havasını solumayı yeğleyebilir.






--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ankara, cankaya, İlcesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Çankaya Belediyesi Adresi ve Telefonu - Ankara Çankaya Belediyesi İletişim Goeben Ankara 0 12.10.12 14:23
Çankaya Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Adresi ve Telefonu - Ankara Çankaya SGK İletiş Goeben Ankara 0 12.09.12 16:47
Çankaya Kaymakamlığı Adresi ve Telefonu - Ankara Çankaya Kaymakamlığı İletişim Adres Tolga Ankara 0 26.01.12 03:15
Çankaya Imkb Anadolu Otel ve Turizm Meslek Lisesi Ankara Çankaya SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 01.12.10 15:52
Çankaya Lisesi Ankara Çankaya SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 20.10.10 19:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2