tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Anne ve Bebek Sağlığı
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Anne ve Bebek Sağlığı Anne ve bebek sağlıgı,bakımı,ihtiyaçları hakkında bilgiler..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çocuk ve Cinsellik
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
819

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.04.09, 10:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Çocuk ve Cinsellik

Çocuk ve Cinsellik


Çok önemli sayıdaki aile çocuklarına cinsellik konusunda bazı şeylerin öğretilmesi hususunda sorumluluk hissederler. Fakat çok azı bu sorumluluğu üstlenirler. Problem sadece çocuklarımıza bilgi aktarmak değil fakat aynı zamanda iletişim için kapıları açabilmektir. Eğer ki daha önce buna başlamadıysanız, şimdi başlamak çok geç değildir. Çocuğunuzla bu konuyu tartışmaya başlamak işin en zor kısmıdır:
Medya, film ve televizyonu verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.
Kendi hislerinizi onunla paylaşarak başlayabilirsiniz.
Kendi kişisel tecrübelerinizden ona bahsediniz.
Çocuğunuzu çok dikkatli bir biçimde dinleyiniz.
Gelişimin bu aşamasında, çocuğunuz daha fazla gerçeğe dayanan bilgilere ihtiyaç duyabilir ve bunu sizden isteyebilir.

Bu aşamada neler yapabilirsiniz?
Bu üreme konusunda çocuklarınızın öğrenmesi konusunda iyi bir zamandır. Örnek olarak hayvanları kullanarak ve böylece daha eğlenceli olmasını sağlayarak konuyu beraber inceleyebilirsiniz. Eğer siz veya bir arkadaşınız hamile ise, bunu konuyu daha derinleştirmek için bir sıçrama tahtası olarak kullanabilirsiniz. Bunu bir öğretme anı olarak kullanın.
Belli yaşlardaki çocuklar kadın ve erkeklerin vücut bölümleri ile ilgili kelime haznesini tam olarak kullanmalı ve bunun farkına varmalıdırlar. Çocuklar arkadaşları ile konuşurken terminalojiyi tam olarak kullanmazlar.
Arkadaşlık geliştirme ve bunu devam ettirme genellikle ihmal ettiğimiz hayati önem taşıyan bir yaşam becerisidir. Bunun sezgisel bir biçimde bilindiğini varsayarız. Çocuğunuza arkadaşlık kurmayı ve bunu devam ettirmeye yarayacak becerileri öğrenmesine yardım edin. Arkadaşlar çocuğun kendi özsaygısını kazanmasında çok yardımcı faktörlerdir.

Çocuğunuza çeşitli aile yapılarını anlamasına yardım edin.TV programlarını bu tartışma için bir adım olarak kullanabilirsiniz.( Örneğin:Bazı ailelerde anne, baba ve iki çocuk var bazılarında ise ....)
Erken gibi görünmesine rağmen, bu çocuğunuza AIDS'in temel gerçeklerini öğretmede iyi bir zaman olabilir.Çocuğunuz muhtemelen televizyon ve film izlerken AIDS hakkında daha önceden bazı şeyleri duymuş olabilir. Duydukları hakkında kafası karışmış olabilir ve bazı gereksiz korkular hissediyor olabilir. Çocuklara bazı temel bilgilerin verilmesi gerekir. AIDS'in diğer hastalıkların bulaştığı yöntemle bulaşmadığını açıklamakla başlayabilirsiniz. AIDS sıradan temaslarla geçmez soğuk algınlığında olduğu gibi. Çocuğunuza kendi yaşına uygun olarak AIDS virüsünü kapmasının gerçekleşmesinin büyük bir çoğunlukla olası olmadığını açıklayın.



ÇOCUĞUNUZU OKULDAKİ CİNSELLİK EĞİTİMİ DERSLERİNE NASIL HAZIRLAMALISINIZ
Çocuğunuz gelecek dönemde okulda cinsellik eğitimi dersi alacak. Siz ise bu konuyu onunla paylaşmaktan biraz utanç ve biraz da tereddüt içerisindesiniz ve bu konuyla ilgili olarak çocuğunuza nasıl yaklaşacağınızı bilmiyorsunuz. Bu konuyu tamamen okula mı bırakacaksınız? yoksa çocuğunuza bu konuda kendinizin en iyi şekilde nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenmek mi istiyorsunuz ?


Bu konudaki sorunları Amerikalı uzman Erlyne Osburn kendi deneyimlerinden yola çıkarak şöyle cevaplıyor:
Bu gibi çok özel ve kişisel konuları tartışmak hem aile hem de çocuk için rahatsız edici olabilir. Bununla birlikte, ailelerin çocuklarıyla seks, üreme organları ve seksin ahlaki yönü ile ilgili konuları konuşmaları gereklidir. Aileler çocuklarının ilk öğretmenleridir. Ayrıca ailedeki ahlaki liderlerdir de. İnanıyorum ki; çocukların "hayatın gerçekleri" konusunda TV programlarından, filmlerden ve çevrelerinden önce ilk defa ailelerinden öğrenmeleri çok önemlidir. Bu dersler karanlıkta bulunan konuların paylaşılmasında önemli bir fırsattır. Ayrıca bu çocukların ailelerin onların ne bilmesi gerektiği düşüncelerini teminat altına alır. Çocuklar ailelerinden temel bilgileri alırlarsa, diğer kaynaklardan aldıkları bilgileri kafalarında değerlendirmede kendilerine güvenleri artar.
Çocuğunuzla bu konudaki konuşmalarda güven kazanmak istiyorsanız, arkadaşlarınızla ve diğer aile üyeleriyle onların çocuklarıyla konuşma tecrübeleri hakkında konuşun. Belki onlar da size bazı izlemeniz gereken video ya da bazı kitaplar tavsiye edebilirler. Eğer bir dini organizasyona üye iseniz, bu organizasyon vasıtası ile elde edebileceğiniz materyaller olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca diğer referanslar için çocuk doktoruna da başvurabilirsiniz. İlave olarak yörenizdeki bir kitapçı ya da halk kütüphanesi de siz ve çocuğunuz için bazı kaliteli bilgilere ulaşmanızı sağlayabilir.
Okulda cinsellik eğitimi dersleri başlamadan önce, derste kullanılacak ****ryelleri ve içeriği görmek için okula bir ziyarette bulunabilirsiniz. İnanıyorum ki dersten önce ailelere bu konuda bilgi sunulması standart bir yöntemdir. Ne yazık ki, çok az aile çocuklarının bu dersi almadan önce okula gidip bu materyalleri izleyip bilgi alıyorlar. Ailelerin evlerinde çocuklarına verdikleri ahlaki ve dinsel eğitimle okulda sunulan bilgilerin çatışmadığını öğrenmek açısından bu çok önemlidir. Ailelerin kendilerini mecbur hissetmesi halinde çocuklarını bu derslerden alması için bir neden oluşturmak açısından bir fırsatları doğmuş olabilir.
Çocuğunuz okulda cinsellik eğitimi aldıktan hemen sonra, onunla oturup okulda aldığı bilgiler konusunda konuşun.Çocuğunuzun herhangi bir sorusu olup olmadığını ve sizin evde öğrettiklerinizle okulun sağladığı bilgiler arasında bir çatışma olup olmadığını öğrenin. Okulların bu konudaki yaklaşımı genellikle ahlaki olmaktan çok biyolojiktir ve böylece çocuğunuzla kendi ahlaki yaklaşımınızı vurgulayarak konuşabilirsiniz.Ayrıca çocuğunuzun ders hakkındaki görüş ve cevapları konusunda okula bilgi de verin. Öğretmen aldığı bu bilgileri değerlendirerek programda bazı değişiklikler yaparak ya da programı aynen devam ettirerek eğitime devam edecektir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cinsellik, çocuk, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Cinsellik Görmek - Rüyada Cinsellik Görmek Açıklaması ve Yorumu - Cinsellik Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 13.03.13 21:36
Rüyada Çocuk Görmek - Rüyada Çocuk Görmek Açıklaması ve Yorumu - Çocuk Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 07.03.13 00:19
Kız Çocuk Montlar 2012-2013 - Kız Çocuk Mont Modelleri Berfin Çocuk Modası 0 26.10.12 15:46
Çocuk Çadırları - Çocuk Odası Çadırı - Çocuk Odası İçin Çadır Modelleri ASYA Bebek ve Genç Odası 0 11.12.11 05:20
Çocuk Odası Halıları - Çocuk Odası Halı Çeşitleri - Çocuk Odası Tasarımları SERDEM Bebek ve Genç Odası 0 25.09.11 02:33


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:18 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2