tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Anne ve Bebek Sağlığı
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Anne ve Bebek Sağlığı Anne ve bebek sağlıgı,bakımı,ihtiyaçları hakkında bilgiler..


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Çocuk Yetiştirmeye Yardımcı Olacak Kitaplar
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1242

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.07.09, 22:43   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Çocuk Yetiştirmeye Yardımcı Olacak Kitaplar

Çocuk Yetiştirmeye Yardımcı Olacak Kitaplar


Çocuğunuza Sınır Koyma
Çocuklarınız yanlış davranışlarda mı bulunuyor? Doğru davranmaları konusundaki ricalarınızı sürekli olarak duymazdan geliyor ya da red mi ediyorlar? Serbest ve otoriter anababalık yöntemleri arasında gidip geliyor musunuz - hem de hiç başarı göstermeden? Daha iyi bir yol olduğuna ikna oldunuz mu? Gerçekten var. Çocuğunuza Sınır Koyma, çocuklarınızın düzgün bir ahlak ve davranış gelişimi için ihtiyaçları olan olumlu, saygılı ve eğitici ortamı sağlamanıza yardımcı olacak...

Robert MacKenzie tarafından yazılan bu çok okunan kitabın bu genişletilmiş baskısı, sadece yanlış davranışı düzelten denenmiş teknik ve süreçleri göstermekle kalmıyor, aynı zamanda çocuklarınızdan istediğiniz ve beklediğiniz işbirliğini de garantiliyor. Bu kitap anababalara neler kazandırıyor?

- Anlaşılır, kesin ve etkili sınırlar koymak
- Çatışmalar ve güç mücadelelerine bir son vermek
- İşbirliğini teşvik edecek kurallar belirlemek
- Çocuklara sorun çözme becerilerini öğretmek
- Yanlış davranışlarla ilgili mantıksal sonuçlar uygulamak

Çocuklar, gelişimlerine yön verecek sınırlara ihtiyaç duyarlar. MacKenzie'nin uzmanlığında, sizler de mutlu ve tatminkar bir aile hayatı için gerekli olan öğretici sınırları nasıl oluşturacağınızı öğreneceksiniz.

Bağırıp Çağırmadan Ya Da Dövmeden Çocuk Terbiyesi
Bağırıp Çağırmadan ya da Dövmeden Çocuk Terbiyesi size okul öncesi çocuklarında en sık karşılaşılan sorunlara etkili, pratik , şiddet içermeyen öneriler konusunda seçenekler sunuyor. Huysuzluk nöbeti, sızlanma, olumsuzluk, kardeş kıskançlığı, sahip olma, saldırganlık, uyku saatine karşı çıkma, yiyecekle oynama ve daha pek çok sorunla bağırmadan ve vurmadan başa çıkmayı öğreneceksiniz.

Yazarların önerileri sizin daha etkin bir anababa olmanızı ve çocuğunuzu disiplinli ancak sevecen bir şekilde eğitmenizi sağlarken, çocuğunuzun kendine güvenini ve yaşam hakkında doğal olarak öğrenme hevesini de zedelemez. Bu kullanımı son derece kolay olan kitap davranış bozukluklarında bir ilk yardım elkitabı gibi hazırlanmıştır.
"Olağanüstü bir kitap! İnsanın aklına gelebilecek her türlü davranış sorununa pratik çözüm önerileri getirmekle kalmıyor, aynı zamanda disiplin sorunu ortaya çıkmadan engellenmesini sağlıyor. Keşke böyle bir kitap ben çocuklarımı yetiştirirken yazılmış olsaydı."

-Sue Ellen Fried
Çocuk İstismarını Önleme Ulusal Komitesi Eski Başkanı

Boşanma ve Çocuk Üzerine Etkileri
Ebeveynlerin, öğretmenlerin, psikologların ve çocuk eğitimi ile ilgili tüm eğitimcilerin okuması gereken bu kitap, yüz değişik yapıdaki çocukla yapılmış ciddi bir araştırma ürünüdür.

Çocugu Tanımak ve Anlamak
Haluk Yavuzer, Remzi Kitabevi

Bu kitap, ana-babaların sağlıklı ve güvenli çocuklar yetiştirmelerine yol göstermek amacıyla yazıldı. Kitabın temel malzemesi, İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nün 23 yıldır sürdürdüğü "Ana-Baba Okulu" projesi oldu. 1989 yılından itibaren Ülker'in sponsorluğunda 27 ilde gerçekleştirilen bu projede, toplam 17 000 aileye ulaşıldı. Bu etkinliği, 6 ilde 7800 öğretmene yönelik "Ülker Öğretmen Sohbetleri" ile üç büyük ilimizde gerçekleştirilen "Ülkeler Eğitim Yöneticileri Sohbetleri" izledi.
Bu kitapta, tüm bu etkinlikler sırasında ana-babaların sorduğu binlerce sorudan hareket edilerek, çocuk yetiştirirken en sık karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlarla başaçıkma yolları irdelendi.

SOS Ana Babalara Yardım
Lynn Clark, Evrim Yayincilik.

"Çocuğumu dövdüğüm için kendime çok kızıyorum, ama nasıl terbiye edebileceğimi bilemiyorum."
Nazlı hanım
"Geçen gün çarşıda istediğini almadığımda kendini yerden yere attı. Ne yapacağımızı bilemedik"
Ayten Hanım
"Kardeşini yuvarlamak en büyük eeğlencesi. Biz araya girdiğimizde biz de sopa yiyiyoruz."
Sabri Bey
"Evde kendisinden istenen hiç bir şeyi yapmıyor. Çöpü kapının önüne koymak bile bir yük ona."
Jale Hanım
"... Kitap, çocukların davranışlarının nasıl düzenlenebileceği hakkında uygulanabilir öneriler ve bir sistem getiriyor. İstemeyen davranışlara nasıl sınır koyar ve bu sınırları nasıl hayata geçirebiliriz? Hem de bütün bunları yaparken çocukla ilişkimizi geliştirerek, kuralların onun yararına olduğunu ona göstererek..."
Dr. Yankı Yazgan

Çocuk Sağlığı Rehberi
Amerikan Tip Birligi, Epsilon Yayinlari

Bebeklikten ergenliğe kadar çocuğunuzun sağlığıyla ilgili bilmek istediğiniz her şeye ilişkin güvenilir bilgiler
* Yenidoğanlara, bebeklere, okul öncesi ve okul çağı çocuklarına, ergenlere ayrılmış özel bölümler. Beyin gelişimini konusunda yepyeni bilgiler.
* Evde oyun oynayan, dışarıda spor yapan çocuğunuzun hemen tüm tehlikelerden uzak kalmasını sağlayacak eksiksiz bir güvenlik rehberi. Çocğunu suçtan, tacizden ve başka pek çok şeyden korumanın yolları.
* Her vücut sistemini ayrıntıı bir şekilde gösteren renkli vücut atlası.
* Sorunun ne olduğunu daha kolay anlamınızı, bunun için evde tedavinin yeterli olup olmayacağına, doktora gitmeye gerek olup olmadığına karar vermenizi sağlayacak 20'den fazla hastalık belirtileri tablosu.

Etkili Ana-Baba Eğitimi
Thomas Gordon, Sistem Yayinlari

"Etkili Anababa Eğitimi", anababaları ve çocukları biraraya getiren, anababalara çocuklarının sevecen, mutlu, sağlıklı olmalarına ve olgunlaşmalarına nasıl yardım edeceklerini gösteren, işbirliği kanıtlamış bir yöntemdir. Yüzbinlerce anababa, aşağıdaki somut sonuçları elde edecek becerileri veren Dr. Thomas Gordn'un Etkili Anababa Eğitimi kurslarını almaktadır.

Daha az kavga, daha az öfke nöbeti ve yalanlar,

Daha sıcak duygular, daha yakın ilişkiler,

Kabul edilen ve uyulan kurallar,

Daha sorumlu çocuklar ,

Baskıcı ve paspas olamyan anababalar,

Anababa ve çocuklar arasında gerçek arkadaşlık ve saygı .
E.A.E. öğretisi, ilk çocuktan başlayıp asi ergenlik yıllarını yaşayan her yaştaki çocuklarla işe yarar. Bu kitap ve program, okullar, gençlik kuruluşları, anababa ve çocuklara hizmet veren diğer kurumlar tarafından desteklenmiştir.

Çocuğumu Nasıl Anlarım 0 – 6 yaş
Bebeklikten Okula Ögrenmede Ilk Adimlar, Dorothy Einon, Remzi Kitabevi

Tanınmış çocuk gelişimi uzmanı Dr.Lynn Weiss bu yeni kitabında bebeklerin, yürümeye yeni başlayan çocukların ve anaokulu çağındaki çocukların davranışlarının nasıl yorumlanması gerektiğini anlatıyor.

Bebeğiniz onu kucağınıza almaya çalıştığınızda neden ağlayıp sızlanır? Yürümeye yeni başlayan çocuğunuz neden çevresindekilere karşı bencilce davranır?

Çocuğunuz neden yaramazlık yapar?

Çocuğunuz neden uyuşukça davranır?

Çocuğunuz neden oyun arkadaşlarının oyuncaklarını ellerinden alır veye kendi oyuncaklarını onlara vermek istemez.

Çocuğunuz, onu denetlemek için koyduğunuz sınırları neden sürekli test eder?

Çocugunuzun İlk Yılında Sizi Neler Bekliyor?
Amerikan Tip Birligi, Epsilon Yayinlari.
"Anne babaların, bebeklerinin ilk yılında karşılaştıkları tüm sorunları çözümlerine yardımcı olacak eksiksiz, kolay anlaşılır, benzersiz bir kitap.
Ben çok sevdim."
Dr. Ruth A. Lawrence
Amerika'nın gebelik kutsal kitabı "Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler"in yazarları, bebeklerin ilk yıl içindeki bakımını anlattıkları bu kitaplarında, her anne babaya donanım kazanmaları için yardımcı olmayı amaçlıyorlar. BEBEĞİNİZİN İLK YILINDA SİZİ NELER BEKLER; bebeğin aylık büyümesi, gelişmesi, beslenmesi, uyku.

Çocuk Ve Ergenlik Döneminde Beslenme
Prof. Dr. Gülbin Gökçay ve Prof Dr Muazzez Garibagaoglu, Saga Yayinlari
Beslenmenin çocuk sağlığı üzerine etkileri ve ülkemizdeki durum
Yaşa göre enerji ve besin ögeleri gereksinimleri
Anne sütü ile beslenme
Yaşa göre sağlıklı beslenmenin sağlanabilmesi için gerekenler
Yaşa göre sık görülen beslenme sorunları ve bunlara yaklaşımlar

Anne ve babalar çocuk beslenmesi konusunda sıklıkla birçok endişe yaşarlar ve sağlık çalışanlarından doğru ve duyarlı öneriler beklerler. Çocukluk ve Ergenlik Döneminde Beslenme, bu alanda çalışanlar için rehber niteliğinde bir kitaptır.

İçerik, beslenme özellikleri dikkate alınarak belirlenen yaş gruplarına göre bölümlere ayrılmıştır.

Beslenme konusundaki bilgiler evrenseldir, ancak pratikte yerel bilgi ve deneyimlerin kullanılmasını gerektirir. Kitapta yer alan menü örnekleri de bu gerçeklerden yola çıkarak, ülkemizin tarım ürünleri ve sosyo-ekonomik durumu gözönüne alınarak hazırlanmıştır.

Farklı yaş gruplarında sıkça rastlanan iştahsızlık, seçici beslenme gibi sorunlar da yine bu bakış açısı ile farklı bir bölümde ele alınmıştır.

Sürekli büyüyen-gelişen bir organizmaya ve örnek alarak öğrenen bir yapıya sahip 0-18 yaş grubunda sağlıklı beslenme birey ve toplum sağlığı açısından çok önemlidir. Sağlıklı beslenerek büyütülen çocuklar, erişkin dönemdede sağlıklı beslenmelerini sürdürmekte ve bu alışkanlık nesilden nesile geçmektedir. Bu rehber kitabın, sağlıklı beslenme konusuna katkısı olmasını ümit ediyoruz.
(Arka Kapak)

Ailelere Rehber Kitaplar Dizisi
(10 Cilt Kitap) Ilkim Öz, Kök Yayincilik
Bence biz insanlar, yaşam yolumuzda birbirimizle hep ilk sözlerde buluşuyor ve son sözlerde ayrılıyoruz. Yaşamdaki ilklerin -ilk anne ya da baba olmamızın, ilk bebeğimizi kucağımıza aldığımızda hissettiğimiz tarifsiz duyumsamaların- bizler için önemi çok büyük. O ilk an, bebğimize bakarken kendi kendimize şöyle söz veririz: "Dünyanın en mutlu çocuğu sen olacaksın. Sana mükemmel bir anne/baba olacağım." Evet, artık ilk söz verilmiş, bundan sonrası uygulamaya kalmıştır. Ama ne var ki, çoğumuz bu ilk sözü tutamamanın verdiği hüzünle ne yapacağımızı şaşırır kalırız. Çoğumuz büyüdükçe onu anlayamadığımızı görmek, bizi müthiş öfkelendirir; onun davranışlarını yönlendirememek bizi sonsuz kaygılandırır. O doğduğu ilk gün, ilk verdiğimiz sözü yerine getirememenin yarattığı öfke, suçluluk, kızgınlık, isyan ve çaresizlik duyumsamları, iletişimden uzak bir birlikteliğe yol açar.
Şu an okumak için elinize aldığınız bu kitap, çocuğunuzu anlamanız, onunla aranızdaki iletişim köprülerini yeniden kurmanız ve ona verdiğiniz "ilk söz"ünüzü yerine getirmeniz için size yardımcı olacaktır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
çocuk, kitaplar, olacak, yardimci, yetistirmeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Yardımcı Hakemlerin Bayrak İşaretlerinin Anlamı - Yardımcı Hakem Bayrak İşareti Anlam Kartal Futbol 1 09.03.15 15:55
Sare Aydın Engelleri Aştı Çocuk Doktoru Olacak Başak Engellilerle ilgili Güncel Haberler 0 02.12.12 20:51
Rüyada Kutsal Kitaplar Görmek - Rüyada Kutsal Kitaplar Açıklaması ve Yorumu - Kutsal Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 01.09.12 17:01
Celal Yardımcı Lisesi - Ankara Yenimahalle Celal Yardımcı Lisesi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 04.11.10 17:08
adam olacak çocuk bad_boy Fenerbahçe 0 02.03.08 21:34


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:14 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2