tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > Doğu Anadolu Bölgesi > Ardahan
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ardahan İli Yöresel Yemekleri - Ardahanın Yöresel Yemekleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2406

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 17.05.11, 18:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ardahan İli Yöresel Yemekleri - Ardahanın Yöresel Yemekleri

Ardahan İli Yöresel Yemekleri


Ardahan’ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında isim yapmıştır. Elma dolması, evelik aşı, pişi, bozbaş, kuymak, ekmek aşı ve helvası en ünlü yemek türleridir.

Yöresel Yemekleri :Un çorbası -Kesma Aşı -Höre Aşı -Keleçoş -Cinar çorbası -Kelemkeşir çorbası -Puşruk Aşı -Ayran Çorbası -Süt Çorbası -Evelik Çorbası -Pışırık Aşı -İşkembe Çorbası -Lokma -Un helvası -Sütlaç -Şekerleme -Etli Hengel -Kayıtma -Gevrek -Lokum -Bişi -Feselli -Kete -Mafiş -Kül pağaça -Karnı çırık -Pileki ekmek -Gaçabur -Erişte -Kesme makarna -Gagala -Gözlük -Katmer

Kuymak
Malzemeler: 2 kaşık tereyağı, 2 kaşık zeytinyağı, bir miktar mısır unu - kişi başı, 1 kaşık- aynı miktar beyaz un, 1-2 bardak kadar soğuk su, erimeye uygun bir peynir

Hazırlanışı: Yağları tavaya koyarak biraz kızdırın, içine mısır ununu katıp bir miktar kavurun. Mısır unu tahta kaşığın tersi ile iyice ezilir. İyice kavrulunca içine suyu ekleyin. Su miktarı aslında göz kararı, suyu eklediğiniz zaman rahatça kaynaması lazım, sonra koyulaşıyor. Kaynamaya başlayınca yayla peynirini ilave edin, biraz karıştırın, kenarları kızarana kadar hızlı ateşte tutun, sonra ateşin altını kısabilirsiniz, bir müddet daha bekleyip, peynirler tavanın dibinde bir katman oluşturup hafif karamelize olana kadar bekleyin. Son olarak evde kalmış peynirlerinizi içine atıp onlar da erisin. Sıcak olarak servis yapın.

Ayran Çorbası

Malzemeler: ½ Kg. Un, 1 yumurta, 250 gr. Süzme yoğurt, tuz, nane, kırmızıbiber, 2 yemek kaşığı tereyağı, su

Hazırlanışı: Un, yumurta, tuz suyla kulak memesinden daha sert yoğrulur, yufkalar açılır, eriştelik doğranır, bir taraftan tencereye 3 lt. su konur, tuz ilave edilerek kaynatılır. İçine erişteler atılarak pişirilir, diğer taraftan süzme yoğurt suyla açılarak ( yemeğin suyu fazlaysa bu sudan da alınıp kullanılabilir) kalınca bir ayran haline getirilir. Pişen yemeğe katılır, diğer taraftan tereyağı bir tavada eritilir, içine nane ve kırmızıbiber katılır, ayran aşının üzerine dökülür, sıcak servis yapılır.

Kesme Aşı

Malzemeler: 1 kg un, tuz, 2 yemek kaşığı salça, karabiber, nane ve kekik, 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Un içine tuz ve su konularak kulak memesinden daha sert bir hamur yoğrularak 2 ya da 3 pazı yapılır. Pazının biri diğerlerinden daha küçük olarak ayrılır. Pazılar biraz dinlendirilir. Fazla ince olmayan yufkalar açılır. 5-6cm uzunluğunda kesilir bu şeritler daha sonra enine eriştelik doğranır. Bir tencerede suya tuz ilavesiyle kaynatılır. İçine erişteler atılarak pişirilir. Diğer taraftan ayırdığımız küçük pazıyı küçük parçalara ayırıp yuvarlayarak l er cm uzunluğunda doğranır.(halk dilinde nuğul denir.) Tavada yağ eritilir. Nuğullar yağda kızartılır. Salça ve diğer baharatlar katılır, yemeğin üzerine dökülüp sıcak servis yapılır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ardahan, ardahan ili yöresel yemekleri, ardahan yemek tarifleri, ardahanin, ardahanın külfürel yemekleri, ardahanın yemekleri nelerdir, ardahanın yöresel yemekleri nelerdir, ayran çorbası, cinar çorbası, evelik çorbası, höre aşı, işkembe çorbası, keleçoş, kelemkeşir çorbası, kesma aşı, puşruk aşı, pışırık aşı, süt çorbası, un çorbası, un helvası, yemekleri, İli, yoresel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler ASYA Yöresel Yemekler 3 10.09.16 00:51
Ege Bölgesi'nin Yöresel Yemekleri - Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir? Kartal Ege Bölgesi 0 15.04.13 00:29
Van Yöresel Yemekleri Kedi Van 0 05.11.10 23:28
Malatya Yöresel Yemekleri Kedi Malatya 0 21.10.10 21:05
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler ASYA Yöresel Yemekler 1 30.11.08 11:41


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:06 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2