tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Balıklar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Balıklar Balıklar hakkında aradığınız bütün konular...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Japon Balığı (Carassius auratus)-Siyah Japon Balığı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3753

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 29.03.10, 20:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Japon Balığı (Carassius auratus)-Siyah Japon Balığı

Japon Balığı (Carassius auratus)-Siyah Japon Balığı

Trinominal adı: Carassius auratus auratus, Linnaeus, 1758



Siyah Japon Balığı

Bilimsel Sınıflandırma
Alem: Animalia Şube: Chordata Sınıf: Actinopterygii Takım: Cypriniformes Familya: CyprinidaeCins: Carassius Tür: Carassius auratus Alt tür: Carassius auratus auratus/Carassius auratus gibelio Sazangillerin bir türü olan Japon balığı (Carassius auratus) sazana benzer. Ama sazanın vücudu daha iridir ve ağız kenarlarında bıyık denen etli uzantılar vardır.

Japon balığının anayurdu gerçekte Çin'in güney kesimleridir. Bu bölgedeki tatlı sularda, kahverengimsi yeşil renkli doğal örnekleri günümüze kadar yaşamını sürdürmüştür. İÖ 4. yüzyıldan kalma Çin belgelerinde kırmızı renkli balıklardan söz edilmektedir. Bu ayrıksı örnekler yakalanarak kendi aralarında üretilmiş, elde edilen yeni kuşaklar yıllar boyu sabırla ayıklanarak renk, desen ve biçim özelliklerini yavrularına geçirebilen soylar geliştirilmiştir. Çin'de başlatılan daha sonra Japonya'da sürdürülen seçmeye dayalı üretim çalışmaları sonucu görünüşleri çok farklı birçok soy ortaya çıkmıştır. Japon balıklarının Avrupa'ya girişi ise 17. yüzyıldan sonraki tarihlere rastlar.

Yıllar geçtikçe yetiştirildikleri havuzlardan ve gölcüklerden çevredeki göllere ve akarsulara yayılan bu balıklar yırtıcı hayvanlar karşısında korunmasız kalmışlardır. İnsanların istekleri doğrultusunda geliştirilen renk ve desenleri doğal ortamlarda gizlenmelerini güçleştirdiği için daha iri balıklar, balıkla beslenen kuşlar ve memeliler için kolay birer avdırlar.

Japon balığının havuz ve göllerde yetiştirilen, havuzbalığı adıyla tanınmış birçok soyu vardır. Uzunlukları genellikle 15-30 cm dolayında olan bu balıklar yabanıl örneklerine benzer biçimde ve iriliktedir. Ama renkleri parlak kırmızı, altın sarısı ya da beyaz olabilir. Bazılarının vücudu çeşitli renklerle alacalanmıştır. Avrupa'nın doğu, Asya'nın batı kesimlerine dağılmış olan Carassius carassius türü de havuzbalığı adıyla tanınır. Türkiye'nin Marmara Bölgesi'ndeki göl ve akarsularda doğal olarak yaşayan bu tür, japonbalığına çok benzer. Birçok kentteki parkların ve özel bahçelerin havuzlarını süsleyen balıklar da bu türdendir. Bütün havuzbalıkları ilkbahar ve yaz başlarında ürer. Havuzların su bitkileriyle zenginleştirilmesi ya da havuzların dibine bitkisel maddelerin konması dişilerin yumurta dökmesi için uygun bir ortam yaratır.

Japon balığının akvaryumlarda yetiştirilen çok güzel birçok soyu vardır. Bu balıklar genellikle 5-10 cm uzunluğundadır. Ama bazılarının uzunluğu 3 santimetreyi aşmaz. Havuzlarda yetiştirilemeyecek ölçüde narin yapılı olmakla birlikte oda içindeki akvaryumlarda bir ısıtıcıya gereksinim duymadan yaşayabilirler. "Tülkuyruk", "aslanbaş" ve "teleskop", akvaryum meraklılarının iyi bildiği soylar arasındadır. Tülkuyruk suda dalgalanan çok gelişmiş yüzgeçleriyle, aslanbaş iri başı ve başının gerisinde yeleye benzer şişkin bölümle, teleskop dışarıya doğru çıkık gözleriyle dikkat çeker. Renkleri genellikle kırmızıdır. Ama bazı teleskop gözlü Japon balıklarının vücudu kapkaradır.

Japon balıklarının biçim ve renk farklarına karşın beslenme alışkanlıkları birbirlerine benzer. Yiyecek olarak sumercimeği ya da ince kıyılmış ıspanak gibi bitkisel besinlerin yanı sıra solucan gibi hayvansal besinlerin verilmesi de gereklidir. Akvaryum balıkları için hazırlanmış her çeşit kuru yem japon balıklarına da verilebilir.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
auratussiyah, baligi, carassius, japon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Japon Görmek - Rüyada Japon Görmek Açıklaması ve Yorumu - Japon Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 07.06.16 23:28
Japon Perde Modelleri - Japon 2012 Perde Modası - Japon Perde Çeşitleri Berfin Dekorasyon 0 08.05.12 03:39
Çapak Balığı (Abramis brama)-Çapak Balığı Hakkında Genel Bilgi-Çapak Balığı Resimleri Fenci Balıklar 0 14.05.10 20:41
Japon Turnası (Grus japonensis)-Japon Turnası Hakkında Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Kuşlar 0 06.05.10 21:16
Japon Balığı Hazan Akvaryum Balıkları 0 05.11.08 16:32


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:09 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2