tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Basketbol
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Basketbol Basketbol hakkında herşey


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Chicago Bulls Basketbol Takımı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1064

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 08.02.09, 20:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Metrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 3.491
Konular: 3144
Puan Grafiği
Rep Puanı:6312
Rep Gücü:0
RD:Metrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond reputeMetrix has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 74
366 Mesajına 520 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Chicago Bulls Basketbol Takımı

Chicago Bulls Basketbol Takımı

Chicago Bulls, (Şikago Boğaları) Şikago, Illinois'de bulunan NBA takımıdır. Takım Michael Jordan'lı kadrosuyla 1990'lı yıllara da NBA'de three-peat olarak adlandırılan 3 kez ardarda şampiyonluk başarısını 2 kez göstermiş ve bu dönemde 6 kez şampiyon olmuştur.

Tarihi :

1984 Öncesi :
Chicago Bulls Packers ve Stags'den sonra NBA'de mücadele eden 3. basketbol takımıdır. Takım 1966-1967 sezonunda NBA'e girdive daha ilk sezonunda play-off oynayan tek takım oldu. Ancak sonraki dönemde 1970'ler başlayana kadar sıra takımı olmaktan kurtulamadı. 1970'lerde Jerry Sloan, Bob Love ve Chet Walker gibi defansif özelliği yüksek oyuncuların yanında oyun kurucu Norm Van Lier ve pivot Tom Boerwinkle ile sert defansı ile başarılı olabiliecek bir kadro kurdu. Ancak buna rağmen bir kez grup birinciliği hariç büyük bir başarı gelmedi.

1970'ler ve 1980'lerin ortasına kadar takım son derece kötü bir dönem geçirdi. Bu dönemdeki en büyük başarı 1975'deki grup liderliği oldu. Bu kötü dönem 1984 yılında büyük şans draftta ile Michael Jordan'ın onlara gelmesiyle takımın kaderi birden değişti.

Jordan'lı Yıllar :
1984 NBA Draftı'nda belki de NBA tarihinin en yanlış draft seçimini Portland yaparken bundan Chicago Bulls faydalanmış ve sonraki senelerde ligi domine etme şansına sahip olmuştur. Chicago Bulls o sene 3. sırada oyuncu seçme hakkına sahipti ve önünde Houston Rockets ve Portland Trail Blazers vardı. Rockets'in pivot ihtiyacı ve Hakeem Olajuwon gibi üstün yetenekli bir oyuncunun olması ile 1. sıradan Hakeem'in seçileceği kesin gibiydi. Ancak 2. sıra için Portland'ın önünde Michael Jordan ve Charles Barkley gibi alternatifler varken Sam Bowie'yi seçti ve Chicago 3. sıradan Jordan'ı seçti. Bowie çok yetenekli oyuncu olmasına rağmen kariyeri boyunca sakatlıklarla uğraştı ancak Jordan Bulls'un tarihini değiştirdi.

Burada belki de Jordan'ın ve Bulls'un en büyük şansı iki tarafında en uygun tercihi yapması oldu. Jordan bir sene önce Clyde Drexler'ı seçen Portland yerine tamamen takımı kendisi üzerine kuracak bir takıma gelmiş ve bu sistem de başarıya ulaşmıştı.

Gerçekten de takımın yeni sahibi Jerry Reinsdorf ve Genel Menejeri Jerry Krause takımı Jordan üzerine kurmayı daha ilk sezonunda kararlaştırmışlardı. Ve Michael Jordan ilk sezonunda sayı ortalamasında 3. top çalmada ise lig 4. oldu. Uzun yıllar sonra Bulls plaf-off'a çıktı ve Jordon yılın çaylağı ödülünü kazandı.

Bir sonraki sezon Bulls sezona oyun kurucu John Paxson ve forvet Charles Oakley takviyesi ile girdi. Sezonun başlarında Jordan talihsiz bir sakatlık geçirdi ve takım play-off'lara son sıradan girdi. Jordan play-off'lar öncesi takıma geri döndü. Ancak karşılarında çok başarılı bir sezon geçiren Larry Bird'lü Boston Celtics vardı. Ve hiç maç kazanamadan seriyi kaybettiler. Bu serideki ikinci maçta Michael Jordan 63 sayı atarak play-off'da bir maçta en çok sayı atan oyuncu rekorunu kırdı.

Jordan her geçen gün ligi daha çok domine ediyordu. Nitekim 1986-1987 sezonunu 37.1 sayı ortalamasıyla tamamladı ve Chicago Bulls tarihinde NBA All Star maçı oynamaya hak kazanan ilk oyuncu oldu. Buna rağmen play-offlarda karşılarına yine Celtics çıktı ve yine süpürüldüler. (Maç kazanamadan seriyi kaybettiler.)

1987-1988 sezonu oyuncu seçimlerinde Bulls yönetimi ve menejer Krause çok doğru bir karar daha aldı. Draft'ta seçtikleri Olden Polynice'i Seattle ile takasta kullandılar ve bu takımdan Scottie Pippen'i aldılar. Yine bu sene 10. sırada Horace Grant'i seçerek takımı oldukça güçlü bir duruma getirdiler. Bu iki çaylak oyuncunun katkısıyla Bulls normal sezonda 50 maç kazandı, konferans yarı finali oynadı ve beş maç sonunda yine Detroit Pistons'a elendi. Bu sezondaki performansı ile Jordan ilk MVP (En değerli oyuncu) ödülünü aldı.

Her sezon başarılarını bir adım öne taşıyan Bulls, bir sonraki sezon olan 1988-1989 sezonuna New York Knicks Charles Oakley karşılığında Bill Cartwright takası ile başladı. Draftta ise pivot Will Perdue'yu seçtiler. Bu yenilenmiş kadro ile bir önceki sezonun normal sezon başarısını yakalayamasalar da ilk konferans finallerini oynadılar ve karşılarına bir kez daha çıkan Pistons'a 6 maç sonunda kaybettiler.

1989-90 sezonunda Bulls draftta Stacey King ve B.J. Armstrong'u seçti. Jordan dördüncü kez üstüste sayı ortalaması lideri olarak kapadı. Ayrıca Scottie Pippen ilk kez All Star seçildi. Ancak takım için bu sezonun en önemli olayı baş antrenör Doug Collins'in yerine Phil Jackson'ın geçmesi oldu. Bir kez daha konferans finali oynadılar ve 7 maç sonunda yine Pistons'a kaybettiler.

1990'lar - İlk three-peat :
1990-1991 sezonu Chicago Bulls için ilk şampiyonluğun geldiği sezon oldu. Normal sezonu 61 galibiyetle takım rekoru kırarak tamamladılar. Play-offlarda önceki senelerde çok çektikleri Pistons'u konferans finalinde süpürdüler ve NBA Finali'ne çıktılar. Finalde karşılarına Magic Johnson'lı Los Angeles Lakers geldi ve 5 maç sonunda Lakers'i eleyerek şampiyon oldular. Michael Jordan hem normak sezon hem de finallerin en değerli oyuncusu ödülünü kazandı ve beşinci kez üstüste en yüksek sayı ortalaması tutturan oyuncu oldu.

1991-1992 sezonunda bu kez sezon içi maç kazanma rekorlarını 67'ye çıkardılar ve ikinci kez şampiyon oldular. Bu kez finalde karşılarında Clyde Drexler'lı kadrosuyla Portland Trail Blazers vardı ve bu güçlü rakiplerini 6 maçta geçtiler. Jordan bir kez daha normal sezon ve finaller MVP ödülünü kazanırken, 6 kez üstüste sayı kralı oldu.

1992-1993 sezonunda da gelen 3. şampiyonluk ile Bulls 1960'lardaki Celtics'den bu yana üç kez üstüste şampiyon olan ilk takım oldu. Bu 3 kez üstüste gelen şampiyonluk sonrası Lakers koçu Pat Riley three-peat terimini ortaya attı ve hatta bu terimin patentini bile aldı. Bu tarihten sonra üç kez şampiyon olan takımlar için bu terim kullanıldı. Finalde karşılarında kadrosunda Charles Barkley'i bulunduran Phoenix Suns çıktı ve 6 maç sonunda 3. şampiyonluk geldi. Jordan final serisinde maç başına sayı ortalaması rekoru kırarak MVP ödülünü kazandı. Aynı zamanda Wilt Chamberlain'den beri ilk kez 7 sezon üstüste sayı kralı olma rekorunu egale etti.

Yaz aylarında Michael Jordan'dan başta Bulls taraftarları olmak tüm basketbolseverleri şok eden bir haber geldi. Jordan, babasının ölümü üzerine basketbolu bıraktığını açıkladı. Takım Pippen önderliğinde ilk kez o yıl All Star seçilen Horace Grant ve B.J. Armstrong'le yine de başarılı bir sezon geçirdi. Takıma bu sezon Hırvat oyuncu Toni Kukoc da katılmıştı. Bulls Knicks'e play-off ikinci turunda 7 maç sonunda kaybetti.

Jordan'ın Dönüşü ve ikinci three-peat :
1994 yılında Bulls, Horace Grant ve Bill Cartwright gibi iki önemli oyuncu kaybetmesine rağmen Ron Harper gibi yıldız bir şutör guard aldı. Sezonu ortalama bir takım halinde sürdürken 17 Mart 1995'de gelen haberle birden takımın havası değişti. Jordan basketbola geri dönüyordu. Jordan'ın dönüşüyle takm toparlandı ve play-offlara 5. sıradan çıktı. Dönüşünün 5 maçında Jordan New York Knicks'e 55 sayı attı. Charlotte Hornets'ı elemelerine rağmen Shaquille O'Neal ve Anfernee Hardaway'li kadrosına Horace Grant'ı eklemiş olan Orlando Magic'e elenmekten kurtulamadılar.

Bir sonraki sezon Bulls kadrosuna çok önemli bir oyuncu daha kattı: Son dört sezonun rebound kralı Dennis Rodman. Normal sezon maç kazanma oranını birden 72-10'a çıkaran Bulls'da bireysel performanslarla da ligin liderliğini ele geçirdi. Jordan 8. kez sayı kralı oldu. Rodman 5. kez üstüste rebound ortalaması birincisi oldu. Takıma yedekten gelip büyük fayda sağlayan Steve Kerr üç sayı ortalamasında liderliği ele geçirdi. Michael Jordan hem normal sezonda, hem play-offlarda, hem de final serisinde MVP (En değerli oyuncu) seçildi. Krause yılın yöneticisi, Phil Jackson yılın koçu, Toni Kukoc ise yılın altıncı adamı ödüllerini aldılar. Jordan ve Pippen NBA'de yılın takımına seçildiler. Bunu yanında Jordan, Pippen ve Rodman yılın defans takımına seçildiler. Bu kadar bireysel ödülü bir sezona sığdıran takım Gary Payton ve Shawn Kemp gibi oyunculara sahip Seattle SuperSonics'i geçerek dördüncü şampiyonluğunu kazandı.

1996-1997 sezonunda bu kez 69-13 gibi yine son derece yüksek bir kazanma yüzdesiyle normal sezonu kapadı ve John Stockton ile Karl Malone önderliğinde Utah Jazz'ı geçerek 5. şampiyonluğunu kazandı. Jordan dokuzuncu kez sayı kralı olurken, Rodman üstüste rebound kralı olma sayısını 6'ya çıkardı.

1997-1998 sezonu Bulls'un ikinci kez three-peat yaparak 6 şampiyonluğunu kazandığı yıl oldu. Jordan'ın takımla ayrılacağı ve basketbolu bırakacağı konuşulan bir dönemde Utah Jazz'a karşı oyanan finalde dramatik bir şekilde Jordan'ın son saniye basketi ile Bulls NBA şampiyonu oldu. Jordan normal sezon, play-offlar ve final serisinin üçünde de MVP ödülünü 2. kez kazandı.

Jordan Sonrası :
1998 yılında Jerry Krause takımı tamamen yenileme kararı aldı. Takımın yaşlanarak yavaş yavaş miadını doldurduğunu farkeden genel menejer büyük bir risk alarak takımı tamamen yeniden kurma yolunu seçti. Hatta bu planda takımın ligin dibine düşmesi ve draftta daha iyi sıralar almakta vardı. Krause planını uyguladı ve Scottie Pippen takasta kullandı, Phil Jackson ile sözleşmeyi yenilemedi ve Jordan'ın bırakması için elinden geleni yaptı. Dennis Rodman, Luc Longley ve Steve Kerr gibi başarılarda önemli payı olan oyuncuları da gönderdi. Takımda kalan Toni Kukoc ve Ron Harper gibi bir iki oyuncu dışında tamamen yeni bir takım ve yeni koç Tim Floyd ile yeni bir oluşuma gitme yolunu seçti. Önceki sezonlarda yedekten gelerek katkı yapan Kukoc takımın skor yükünü taşımasına rağmen Bulls bir önceki sezona göre inanılmaz biz çöküş yaşadı ve lokvat nedeniyle geç başlayan sezonu 50 maçın sadece 13'ünü kazanarak tamamladı.

Unutulmaz Oyuncular :

Michael Jordan
Jerry Sloan
Bob Love
B.J. Armstrong
Bill Cartwright
Artis Gilmore
Horace Grant
Ron Harper
Craig Hodges
Johnny Kerr
Steve Kerr
Toni Kukoc
Luc Longley
John Paxson
Will Perdue
Scottie Pippen
Dennis Rodman
Jerry Sloan
Reggie Theus
Norm Van Lier
Chet Walker
Bill Wennington

Emekliye Ayrılmış Numaralar :

4 Jerry Sloan, Oyun Kurucu, 1966-1976
10 Bob Love, Forvet, 1968-1976
23 Michael Jordan, Oyun Kurucu/Forvet, 1984-1993 & 1995-1998 & 2002-2004
33 Scottie Pippen, Forvet, 1987-1998
Phil Jackson, Baş Antrenör, 1989-1998
Jerry Krause, Genel Manajer, 1985-2003

Kuruluş Yılı: 1966
Salon: United Center
Takım Geçmişi:
Chicago Bulls (1966-)
Takım Renkleri: Kırmızı, Siyah, Beyaz
NBA Şampiyonluğu: 6 (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998)
Konferans Şampiyonluğu: 6 (1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998)
Grup Liderliği: 7 (1975, 1991, 1992, 1993, 1996, 1997, 1998)
Sahibi: Jerry Reinsdorf
Head Coach: Scott Skiles
Maskotlar: "Benny" ve "Da Bull"
Metrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
basketbol, bulls, chicago, takimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Erdemir Basketbol Takımı Metrix Basketbol 0 22.02.09 13:56
Ted Kolejliler Basketbol Takımı Tarihçesi Metrix Basketbol 0 22.02.09 13:39
Toronto Raptors Basketbol Takımı Metrix Basketbol 0 08.02.09 22:41
New Orleans Hornets Basketbol Takımı Metrix Basketbol 0 08.02.09 21:39
New Jersey Nets Basketbol Takımı Metrix Basketbol 0 08.02.09 21:32


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2